Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dolphin123 fajny subwooferek :) Właśnie takie proporcje mi się podobają.
    Możesz napisać jak spisuje się w muzyce i kinie?
    Jaki masz wzmacniacz?
    Gdzie i za ile kupileś MDS'a :)

Skomentuj

dolphin123, no fajny ale lepiej by wyglądał gdyby fornir był położony w drugą stronę dodało by mu to wtedy masy.

Skomentuj

boczki do końcówki (albo do pre :P )

wiurówka 18mm fornirowana czereśnią amerykańską + 2 warstwy wosku dąb rustykalny, każda warstwa polerowana wełną stalową nr 000
        :roll:

Skomentuj

szrapnel76 niestety za długo go nie posłuchałem w tej budzie i nie był wygrzany, ale w pokoju 25m nie było go za mało. I nawet niewygrzany grał szybko i z dobrym zejściem, a napewno po czase mu przyjdzie więcej. Zobacze niedługo jak mds w zamkniętej się spisuje w pokoju i może będzie czas zrealizować aktywne doły na nich..

toma085 fornir był tak położony aby pasował do reszty gdzie w taki sam sposób był kładziony fornir :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
            I nawet niewygrzany grał szybko i z dobrym zejściem
            nie - niewygrzany muli :P szybkosci dopiero nabiera pozniej :twisted:

Skomentuj

dolphin123, a tam u gury chyba źle spasowane łączenie między skajem a fornirem czy to tylko tak sie dziewnie zdaje? :razz:

Skomentuj

Pierwszy mój projekt. Przetwornik to GDN-17-140-8-SK. Sub będzie pasywny. Chciałem zobaczyć jak będzie szla mi budowa zanim wezmę się za coś droższego. Wymiary to:
                szerokość - 22cm
                wysokość - 34 cm
                głębokość - 34 cm
                (płyta wiórowa 18mm)

Przy zamawianiu płyt dałem zły wymiar na front. Powinien być trochę większy.
                Jak uzyskać czarną matową powierzchnię ? Szpachla do drewna + lakier ?

Skomentuj

Na subwoofer to troszkę większy głośnik by się przydał :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez East.West
                    Jak uzyskać czarną matową powierzchnię ? Szpachla do drewna + lakier ?
                    nie
                    szpachla samochodowa + farba strukturalna do zderzakow lub jakies inne specjalne farby

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
                      dolphin123, a tam u gury chyba źle spasowane łączenie między skajem a fornirem czy to tylko tak sie dziewnie zdaje? :razz:
                      Zdaje, bo fornir tak schodzi czarnym paskiem... :wink:

Skomentuj

yxzabc,
                        u gury
                        Chłopie, bój się Boga! Pisowni tego wyrazu to w pierwszych klasach podstawówki uczą. :shock: :shock:

Skomentuj

aha a już myślałem że się można doczepić :razz:
                          fajnie wygląda ten fornir ze skajem

[ Dodano: 2010-01-04, 22:50 ]
                          Zamieszczone przez marjano82
                          yxzabc,
                          u gury
                          Chłopie, bój się Boga! Pisowni tego wyrazu to w pierwszych klasach podstawówki uczą. :shock: :shock:
                          o jejku przepraszam najmocniej :!: :!:
                          każdemu sie literówka trafi
                          sam miałeś błąd tylko poprawiłes :razz:

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=224368#224368

Skomentuj

DIY dzisiejszego wieczoru:
                              Zasilacz dla volumera i zasilacz stabilizowany dla PCM2704... Teraz pozostaje tylko wszystko ładnie upakować w obudowę :mrgreen:

Skomentuj

Może nie DIY ale też na codzień sie czymś zajmuje związanym z akustyką, a oto efekty pracy:
                                AKG K430:

AKG K518DJ

Koss PortaPRO:

Creative Aurvana Live!:

W miesiącu dostaje na takie zabiegi około kilku sztuk różnych słuchawek, przy okazji słucham co dobre, narazie nie dostałem lepszych od CAL! tzn cenowo moze były jakies droższe ale żadne nie grały lepiej jak narazie. KPP moje, tak samo CAL! mam jeszcze ES7 ale nie mam fotek zrobionych. pzdr

[ Dodano: 2010-01-05, 23:00 ]
                                Aha, zajmuje sie też modowaniem słuchawek i zmianą wtyku JACK. No ktoś musi być od czarnej roboty...nie kasuje za to dużej kasy i nawet nie mam zamiaru zbijać na tym biznesu :)

Skomentuj

Wkurza mnie trochę że jak dodaję posta pod swoim postem to on jest dodawany do wcześniejszego postu i jak dodaje zdjęcia z pracy to nikt o tym nie wie... :neutral:

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17356

Dziś już szlifuję pod nitromal.

Aha,czy ktoś wie co się dzieje z Polinkiem? trzeba zamówić części do zwrotnicy a oni nie odpowiadają na maile. A w audio sklepie nie mają takich części :neutral:

Skomentuj

Zawsze kontakt byl dobry. Radze zadzwonic, moze maile sa blokowane na antyspamie...

Skomentuj

Ja pisałem do Polinku w poniedziałek i po 3 godzinach dostałem wycenę zamówienia, więc spróbuj wysłać maila z innego konta pocztowego, może pomoże

Skomentuj

zasilacz do pre odpalony zostało polutować sygnał

Skomentuj

marian, coś faktycznie musiało pójść nie tak, napisz do nich jeszcze raz. Ja w poniedziałek przed południem wysłałem zapytanie ofertowe i we wtorek kilka minut po południu dostałem maila, że paczka została wysłana - ekspres Właśnie czekam na przesyłkę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X