Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Ja bym też zostawił szybkę tej wielkości - dobrze się zgrywa z resztą frontu pod względem proporcji. Jeśli była by mniejsza to wyglądało by to jak coś wciśniętego tam na siłę, stłamszonego, dla zasłonięcia czegoś pod spodem a tak to widać, że ma to swoją konkretną rolę w odbiorze całości.
Front planujesz zrobić z takim motywem poziomym czy będzie jednolity? Osobiście polecam właśnie takie poziome "mazy" bo to optycznie poszerza (wydłuża) front i zmniejsza jego wysokość a do tego jeszcze podkreśla poziomą linię szybki i zgrywa się z nią idealnie. Tylko jak planujesz uzyskać taki efekt? Nieznaczne rozsunięcie gałek zwiększyło by jeszcze ten efekt - gałki stanowią tutaj jakby granicę tego, co dzieje się na froncie i za duża "przestrzeń" za nimi trochę rozwala rozciągniętą w poziomie kompozycję całości - choć teraz w moim odczuciu i tak jest bardzo dobrze. No ale rozumiem, że umiejscowienie gałek może też być podyktowane względami technicznymi i tego nie przeskoczysz.
Moim zdaniem na tym renderingu front zaprojektowany całkiem perfekcyjnie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiza co tam będzie siedzieć? Uniamp?
ale ze mam mocniejsze trafo to bedzie i sym i uni
Zamieszczone przez dabylFront planujesz zrobić z takim motywem poziomym czy będzie jednolity?
czy uda sie wyszczotkowac to nie wiem - pobawie sie
ale w planach mialem piaskowanie i albo lakierowanie albo anodowanie
Zamieszczone przez dabylNo ale rozumiem, że umiejscowienie gałek może też być podyktowane względami technicznymi i tego nie przeskoczysz.Zamieszczone przez dabylMoim zdaniem na tym renderingu front zaprojektowany całkiem perfekcyjnie
[ Dodano: 2010-01-21, 00:05 ]
aha - zapomnialem
radiatory byly krzywe - trzeba bylo je frezowac
i teraz radiatory maja 97mm a front 100mm
jak myslicie - zrownac front do tych 97mm czy zostawic wystajacy front i tyl po 1,5mm w gore i w dol?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroCo tam pod tą szybką ma być ?
Zamieszczone przez QuesterPawel S. może zrób sobie podświetlone nóżki przednie ? :twisted:
moze jakbym robil kolejny z pelnym cyfrowym sterowaniem to sie zastanowie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.takero, czytaj temat - 2 diody + czujnik IR :P
No chyba że tak jak wyżej napisałem - jakiś frez na niej - jakaś haj endowa nazwa :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroWarg, porównywałeś z BR ?
PCM2704, LAMPUCERA DAC, PRE nr3 na E88CC, SYMASYM,UNIAMP
MONITORY AWX i TL HDS164+XT25, WLM na kijowej zwrocie :razz:
Dokłądniej tu:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=228077#228077
Skomentuj
-
Nie na temat...dolphin123, nie obraz sie ale... cos TV ci nie pasuje jakoscia do sprzetu audio :mrgreen:
z mojego frezowania dzisiaj nic nie wyszlo
panowie ktorzy mieli napisac postprocesor do centrum obrobkowego dali dupy... a szkoleniowe EMCO ma za male imadlo i bede musial najpierw zrobic nowe mocowania zeby to obrobic :???:
Skomentuj
Skomentuj