Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ciąg dalszy prac...

Skomentuj

panowie, jako ze odebralem dzisiaj pofrezowane radiatory to wracamy do mojego wzmacniacza...
      myslalem o pewnej rzeczy i dostalem potwierdzenia o slusznosci tego od innych...
      co powiecie na cos takiego?

rozmiar szybki podyktowany tym... ze taka mam :P
      ale zawsze mozna pofrezowac troche

Skomentuj

Pawel S ciekawie by to wyglądało tylko wszytko teraz w Twoich rekach zobaczymy jak to wykonasz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          rozmiar szybki podyktowany tym... ze taka mam :P
          domyślam się że pod szybką mają zostać schowane te diody o których gdzieś już czytałem?
          mi osobiście się podoba.
          widze że używasz Solidworks'a :razz:

Skomentuj

tak, dokladnie
            zastanawiam sie tylko czy zostawic taka duza szybke czy dac mniejsza - czasu mam jutro do 15 :P

szybek mam kilka ale jasnych. ale mam tez folie do szyb wiec bedzie ciemne

Skomentuj

zastanawiam sie tylko czy zostawic taka duza szybke czy dac mniejsza - czasu mam jutro do 15 :P
              ja bym zostawił tak jak jest, a co tam będzie siedzieć? Uniamp?

Skomentuj

Ja bym też zostawił szybkę tej wielkości - dobrze się zgrywa z resztą frontu pod względem proporcji. Jeśli była by mniejsza to wyglądało by to jak coś wciśniętego tam na siłę, stłamszonego, dla zasłonięcia czegoś pod spodem a tak to widać, że ma to swoją konkretną rolę w odbiorze całości.

Front planujesz zrobić z takim motywem poziomym czy będzie jednolity? Osobiście polecam właśnie takie poziome "mazy" bo to optycznie poszerza (wydłuża) front i zmniejsza jego wysokość a do tego jeszcze podkreśla poziomą linię szybki i zgrywa się z nią idealnie. Tylko jak planujesz uzyskać taki efekt? Nieznaczne rozsunięcie gałek zwiększyło by jeszcze ten efekt - gałki stanowią tutaj jakby granicę tego, co dzieje się na froncie i za duża "przestrzeń" za nimi trochę rozwala rozciągniętą w poziomie kompozycję całości - choć teraz w moim odczuciu i tak jest bardzo dobrze. No ale rozumiem, że umiejscowienie gałek może też być podyktowane względami technicznymi i tego nie przeskoczysz.

Moim zdaniem na tym renderingu front zaprojektowany całkiem perfekcyjnie

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
                  a co tam będzie siedzieć? Uniamp?
                  na poczatku mial byc symasym
                  ale ze mam mocniejsze trafo to bedzie i sym i uni

Zamieszczone przez dabyl
                  Front planujesz zrobić z takim motywem poziomym czy będzie jednolity?
                  na fotce jest tekstura z programu.
                  czy uda sie wyszczotkowac to nie wiem - pobawie sie
                  ale w planach mialem piaskowanie i albo lakierowanie albo anodowanie

Zamieszczone przez dabyl
                  No ale rozumiem, że umiejscowienie gałek może też być podyktowane względami technicznymi i tego nie przeskoczysz.
                  powiem ci ze zloze jutro obudowe z tego co mam i wsadze tam elektronike. zobacze jakie mam ograniczenia
                  Zamieszczone przez dabyl
                  Moim zdaniem na tym renderingu front zaprojektowany całkiem perfekcyjnie
                  dzieki

[ Dodano: 2010-01-21, 00:05 ]
                  aha - zapomnialem
                  radiatory byly krzywe - trzeba bylo je frezowac
                  i teraz radiatory maja 97mm a front 100mm
                  jak myslicie - zrownac front do tych 97mm czy zostawic wystajacy front i tyl po 1,5mm w gore i w dol?

Skomentuj

Pawel S. nóżki do obudowy też będziesz robił czy już masz ?

Skomentuj

sa ale tylko 2
                      musze wytoczyc jeszcze 2 ale nie mam kasy narazie na alu :???:

Skomentuj

Co tam pod tą szybką ma być ? :P

Skomentuj

w sumie pre i końcówka tylko wykończyć fronty (nie ma nigdzie fajnych gałek) dorwać siatke do otworów wentylacyjnych i ewentualnie poprawki okablowania.

no i TL sporo roboty przede mną, momentami zadudni, ale ogólnie już jestem na tak

Skomentuj

Pawel S. może zrób sobie podświetlone nóżki przednie ? :twisted:

Jeśli zmatowisz krążek pleksy na obwodzie to będziesz miał równiej rozprowadzone światło w nóźce

Skomentuj

Warg, porównywałeś z BR ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                Co tam pod tą szybką ma być ?
                                takero, czytaj temat - 2 diody + czujnik IR :P

Zamieszczone przez Quester
                                Pawel S. może zrób sobie podświetlone nóżki przednie ? :twisted:
                                nie - ten chce minimalistyczny

moze jakbym robil kolejny z pelnym cyfrowym sterowaniem to sie zastanowie

Skomentuj

takero, czytaj temat - 2 diody + czujnik IR :P
                                  Tak też myślałem, ale po rozmiarach to spodziewałem że gdzieś umknął mi temat wyświetlacza LCD , ale jeśli jego brak to szybka nieco dziwnie wyglądać będzie...
                                  No chyba że tak jak wyżej napisałem - jakiś frez na niej - jakaś haj endowa nazwa :P

Skomentuj

No chyba że tak jak wyżej napisałem - jakiś frez na niej - jakaś haj endowa nazwa
                                    tak, myslalem o tym
                                    zrobie kilka wersji - czysta i z nazwa
                                    bede zmienial w zaleznosci od nastroju :mrgreen:

Skomentuj

Warg, porównywałeś z BR ?
                                      Wcześniej miał br :wink: przed chwilą wyjechał do domu ode mnie ze swoimi TLkami, taki mały SPOT :smile: :razz:
                                      PCM2704, LAMPUCERA DAC, PRE nr3 na E88CC, SYMASYM,UNIAMP
                                      MONITORY AWX i TL HDS164+XT25, WLM na kijowej zwrocie :razz:

Dokłądniej tu:
                                      http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=228077#228077

Skomentuj

Nie na temat...
                                        dolphin123, nie obraz sie ale... cos TV ci nie pasuje jakoscia do sprzetu audio :mrgreen:

z mojego frezowania dzisiaj nic nie wyszlo
                                        panowie ktorzy mieli napisac postprocesor do centrum obrobkowego dali dupy... a szkoleniowe EMCO ma za male imadlo i bede musial najpierw zrobic nowe mocowania zeby to obrobic :???:

Skomentuj

Pawel S. przecież tv jest tylko i wyłącznie kompatybilny z arnami... :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X