Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam.
    Panowie taka sprawa, w nowym mieszkanie mam miejsce na taki projekt: http://www.visaton.com/en/bauvorschl...ula/index.html tylko że mam miejsce na dwie takie półki a właściwie jedna długa na dwa metry:) Pytanko czy takie coś mogę podłączyć pod ampli stereo: http://allegro.pl/amplituner-yamahap...610813138.html czy szukać czegoś z wyjściem na cztery kolumny a może do kina:)
    Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez wachta Zobacz posta
      Cały czas mam jednak problem z projektem zwrotnicy.
      bedzie - juz kilka osob mnie o nie meczy

Skomentuj

Potrzebuję pomocy - macie pomysł gdzie sprawdzić jakie napięcia daje transformator ATS1544 ? Montowany w Pioneer SX 404 RDS. Mam service manual ale nic nie mogę z niego odczytać ("ślepym" albo brak umiejętności czytania schematów).

Skomentuj

Multimetr do łapy i jedziesz z koksem.

Skomentuj

Wiem, ale to transakcja na odległość i nie ma jak tego zmierzyć ;-)

Skomentuj

W serwisowce na bank sa podane napiecia. Nie samego trafa, ale zasilania koncowki mocy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                W serwisowce na bank sa podane napiecia. Nie samego trafa, ale zasilania koncowki mocy
                Rzuciłbyś okiem gdybym podesłał Ci schemat ? Ja za cholerę nie widze, pewnie dlatego że nie mam zbyt dużego doświadczenia w czytaniu skomplikowanych schematów.

Edit - plik >4 MB, wrzucam link : http://elektrotanya.com/pioneer_sx-4.../download.html
                Last edited by dzabij; 09.10.2013, 16:39.

Skomentuj

Do 22 na telefonie siedze. Wrzuc w temat

Skomentuj

Haa nie ma tak łatwo, na samej końcówce są tylko napięcia potrzebne do zdiagnozowania jej działania, napięcie zasilania nie zostało uściślone, przynajmniej ja go tam nie widzę, w okolicach zasilacza też nic konkretnego nie widać, oznaczenia elementów są zrobione tak, żeby serwisant nie związany z firmą dowiedział się jak najmniej (ich numery serwisowe).

Tak swoją drogą jest to końcówka w klasie AB, znając jej moc wyjściową przy przewidzianej impedancji można określić w przybliżeniu napięcia.
                    Zresztą po co Ci one? Przecież w tym wzmacniaczu jest zwykła końcówka na tranzystorach i podejrzewam, że jej naprawa nie jest jakaś mordercza.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                      Zresztą po co Ci one? Przecież w tym wzmacniaczu jest zwykła końcówka na tranzystorach i podejrzewam, że jej naprawa nie jest jakaś mordercza.
                      Poszukuję samego trafo do innej konstrukcji (uniamp) stąd potrzebuję napięć. No ale widzę że schemat serwisowy za wiele nie wyjaśni (jednak nie jestem taki ślepy ;-) )

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        bedzie - juz kilka osob mnie o nie meczy
                        Dzięki ci wielkie!

Tak całkiem z innej beczki, czy ktokolwiek z Was próbował wykonywać pomiary rejestratorem cyfrowym? W zasadzie mam Rolanda R-05 i zastanawiam się jak nadawałoby się to do pomiarów. Teoretycznie taki rejestrator powinien być (dzięki oprogramowaniu) automatycznie poprawnie skalibrowany i mieć wyrównaną charakterystykę.

Skomentuj

Pawel S
                          Cyrkiel by mi sie przydal :P . Jeszcze pare desek i pasowalo by mi otwory wydlubac.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                            Pawel S
                            Cyrkiel by mi sie przydal :P
                            sam czekam

ladne te podstawy

Skomentuj

No no Piotrek widzę że cierpliwości Ci nie brakuje do tych krzywizn :) Jak zamierzasz boki wykończyć? Będziesz giął płytę czy jakiś inny patent będzie?

Najważniejszy cel osiągnięty, kondy fi 35 mm zamontowane :) Czy ktoś odpłatnie wykona mi prototyp PCB? (info na PW proszę)
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

taz
                                Bede wyginal 3mm dziadowska papierowa mdf-owata plyte fuj. Sklejka 3mm duzo ladniej sie wygina.

Pawel S
                                Jak chcesz to ci podesle pdfy z standami, tylko wydrukowac i odrysowac na mdf'ie.

Skomentuj

Pawel S
                                  Cyrkiel by mi sie przydal :P . Jeszcze pare desek i pasowalo by mi otwory wydlubac.

Mega Standy :) Jaki jest koszt wykonania takich standów ??

Skomentuj

Pawel S
                                    Jak chcesz to ci podesle pdfy z standami, tylko wydrukowac i odrysowac na mdf'ie.
                                    musze ustawic je w kolejce :/

Skomentuj

borys, ja poproszę pdfa do monitorów, bardzo podobają mi się proporcje. :)

Skomentuj

Ja tez poproszę na e-mail
                                        Lklukasz(małpa)o2.pl
                                        Last edited by csbiczek; 11.10.2013, 09:13. Powód: Nie polecam wklejać tak adresu publicznie bo możesz w krótkim czasie dorobić się ogromnych ilości spamu na oczcie;)
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zaraz zamieszcze pdfy. Narazie BR schnie sobie wiec czas na wzmaczek.

Drukowac nalezy w 1:1 (albo bez skalowania, czy 100% jak tam bedzie to bedzie). Moga byc male byki bo to takie wersje robocze. Zamiast podstawy juz prawie jest projekt do 3-ciej drogi na 22 woferku.
                                          I jeszcze jedna sprawa, budka jest uniwersalna okolo 16,5L-17L, front bedzie dokrecany takze bedzie mozna sobie wymieniac glosniki.
                                          Załączone pliki
                                          Last edited by borys; 11.10.2013, 09:36.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X