Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam również Wavecor TW030WA10 i jeszcze kilka innych , ale akurat Wavecor TW022WA04 nie mam. Myślę jednak że jest to bardzo zbliżony przetwornik do Wavecor TW022WA05 którego mam :) . Wavecor TW030WA10 wygląd samej kopułki zbliżony do MOREL-i ale brzmienie bardziej agresywne , drapieżne i mi się podoba .W sumie kombinuje z Wavecor TW030WA10 i 2 x TONSIL GDN 13/50/9/1 w 2.5 drogi :) .
    Last edited by toopcool; 14.03.2014, 06:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
      Raven będą z tego ludzie?
      ludzie nie
      ale kolumny będą

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Nawet zelatyna nie pomogla :P
      a jednak pomogła :)

Skomentuj

Pomalutku ale do przodu

Teraz czekamy na fornir :)

Skomentuj

BG1 w 90% ukończony Pozostaje poprowadzić przewody. (otwory 10mm są po to, by kable głośnikowe,sygnałowe,od jednej końcówki leciały pod tą blachą). (temat wymiarow radiatorow byl juz poruszany, takze prosilbym o powstrzymanie sie )

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Raven miło że takie chrupki mogą wylądować w kolumnach.

Skomentuj

Zamieszczone przez maniek860824 Zobacz posta
              Pomalutku ale do przodu
              Nie no Maniek!
              Tak to kolumn nie robimy na tym forum.
              Lipy nie odwalamy.

Gdzie jest blad?
              Kto bedzie pierwszy?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

paczki->fornir->podfrezowania->otwory tak to mniej wiecej

Skomentuj

No, robienie podfrezowań teraz to będą jaja.

Skomentuj

Dla chcącego nic trudnego
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Oj tam, czepiacie się. Wam się nie zdarzało w pierwszych projektach ? Coś z cyklu... "no kiedy już będą zamontowane... no szybciej... szybcieeeeej. Niech już graaaaaajjjjąąąą bo nie wytrzymam"

Skomentuj

Mi się tam miejscówka tego tw nie podoba...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Bede robil jeszcze dipole na 30cm, mysle ze takie kolumny spokojnie zmieszcza sie w kazdym pokoju, nie sa takie duze jak 15 calowe. Jedynie efektywnosc bedzie mizerna.
                          Ja się poważnie zastanawiam nad użyciem tonsilowskich kobaltów do OB. Lubię stare technologie i już.

Możecie zaczynać krzyczeć, że be i fuj.

Skomentuj

Maniek jak nie ma frezow to nie ma sensu fornirowanie tych kolumn
                            Zrób nowy front z frezami i przyklej na ten
                            Jak nie masz jak albo nie dasz rady sam popros Przemka lub Tomka to ci pomogą
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                              Mi się tam miejscówka tego tw nie podoba...
                              On nie jest tam po to żeby się podobał :P

Bez frezu będzie lipa .

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
                                Ja się poważnie zastanawiam nad użyciem tonsilowskich kobaltów do OB. Lubię stare technologie i już.

Możecie zaczynać krzyczeć, że be i fuj.
                                Musialbys zapytac o parametry kobaltow. W sumie nawet znany gdn 30/60/1 moglby sie nadac, tylko ta jego 6 ohmowa impedancja.

Skomentuj

Pocynowalem plytki. W poniedzialek powierce elegancko i w tygodniu przetestuje preampa i jig'a.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Maniek jak nie ma frezow to nie ma sensu fornirowanie tych kolumn
                                    Zrób nowy front z frezami i przyklej na ten
                                    Jak nie masz jak albo nie dasz rady sam popros Przemka lub Tomka to ci pomogą
                                    Spokojnie Panowie :flapper:

Na przedniej ściance będzie jeszcze jedna warstwa MDF'u przyklejona i dopiero w niej będą frezy

Front będzie wówczas polakierowany na czarno a reszta ścianek fornirowana

Także wszystko jest zaplanowane i zgodnie ze sztuką :thumbup:

Skomentuj

No a tym sposobem już ci się wygrzewają w międzyczasie :)

Kiedy zaczynacie wykończeniówkę :)

---------- Post dodany o 11:42 ---------- Poprzedni post o 11:35 ----------

A front kto ci bedzie lakierowal???

Masz już coś obgadane??

Jak ci nie zależy na czasie to za prawdopodobnie za 1-2 miesięcy będę Yamahe żony i pewnie swoje kolumny lakierował to ci fronty mogę prysnąć :)

Wcześniej raczej odpada bo nie chce mi się sprzątać garażu na jednorazową akcje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta
                                        No a tym sposobem już ci się wygrzewają w międzyczasie :)

Kiedy zaczynacie wykończeniówkę :)

---------- Post dodany o 11:42 ---------- Poprzedni post o 11:35 ----------

A front kto ci bedzie lakierowal???

Masz już coś obgadane??

Jak ci nie zależy na czasie to za prawdopodobnie za 1-2 miesięcy będę Yamahe żony i pewnie swoje kolumny lakierował to ci fronty mogę prysnąć :)

Wcześniej raczej odpada bo nie chce mi się sprzątać garażu na jednorazową akcje :)
                                        Dokładnie o to chodziło - zamiast stać i się kurzyć coś tam już brzdąka :)
                                        Z lakierowaniem ma być tak, że Tomek ma prysnąć - dogadaliśmy się, że potraktujemy do jako test-doświadczenie - jeżeli się uda i wyjdzie fajnie to tak zostanie - jeśli nie to jesteś następny Przemku do którego się zwrócę z tym tematem

Przemek/Łukasz - co w temacie NeoCD3/Vifa NE180W ??
                                        Last edited by maniek860824; 16.03.2014, 11:48.

Skomentuj

Za tydzień mam wolne to mogę wam u Tomka pomóc jak będziecie chcieć. :)

Wezmę swoją psiukawke,reduktor i coś zdziałamy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X