Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No ładne cacko :) Na gotowo prezentują się rewelacyjnie. Jeszcze jakby głośniki ładniejsze były...

Skomentuj

Nie na temat...
      Miał ktoś do czynienia z głośnczkiem Beyma 8BX? http://www.elmuz.com.pl/sklep/index....x#.U3zGNvl_uSo? Kiedyś miałem go okazje posłuchać ale pod lipnym napędem, jest wart uwagi?
      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

8BX ciekawy glosnik ale troche drogi, tak mi sie wydaje. Jesli mozna wkrecic inny driver to moze warto sie pobawic. Midbas potrzebuje sporej obudowy zeby ladnie spiewal.

Skomentuj

Prawdopodobnie wpadną mi te głośniczki w ręce troszkę taniej, zobaczymy co są warte :)
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Jak w dobrej cenie to moze warto. Od siebie dodam, ze glosnik jest fajny do klasycznej obudowy TL i nawet nie ma co probowac BR, bo wyjdzie katastrofa.

Skomentuj

Słuchałem tego w BR i grało fajnie. Osoba która mi to załatwia sprzedało już kilka zestawów w BR. Złoże posłucham i ocenie :)

Skomentuj

Glosnik z dobrocia 0.66 nie moze grac fajnie w BR. On sie po prostu do takiej obudowy nie nadaje.

Skomentuj

Paweł PM ma rację.
                  Zamknij go i wtedy posłuchaj :)
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeśli wszystko będzie dobrze to dostanę projekt zwrotki do tego i schemat obudów. Złoże testową w BR CL i może jak pomożecie to TL wtedy się porówna :)

Póki co nie wiem kiedy do mnie dotrą :/

Skomentuj

No i ostatnie zdjęcie już jak powinno być, teraz trzeba się brać dalej za przedwzmacniacz na projekcie Ravena.

Skomentuj

Coz, tylko pozazdroscic mozna.

Skomentuj

polutowane pree na PGA2320

samo PGA2320 wlutuje jak poustawiam napięcia na stabilizatorach lm317,337

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta

No i ostatnie zdjęcie już jak powinno być, teraz trzeba się brać dalej za przedwzmacniacz na projekcie Ravena.
                            łee tylko volume control? a gdzie loudness :)

Skomentuj

Tu nic nie "maluje" dźwięku, to ma być czysta końcówka mocy.

Kontrolą głośności zajmuje się DAC, który jest (ledwo) widoczny na zdjęciu po lewej stronie.
                              Last edited by .3lite; 23.05.2014, 04:29.

Skomentuj

.3lite
                                Super robota !!!

Ja narazie mecze pierwsza przetwornice. Bedzie niestabilizowana, z zabezpieczeniem przeciazeniowym i zabezpieczeniem glosnikowym takim jak mialem w zwyklych plytkach zasilacza. Mam nadzieje ze wyjde z tego calo.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                  Dzisiaj,03:47
                                  Ostatnio edytowane przez .3lite ; Dzisiaj o 04:29
                                  Ludzie, co wy spać nie możecie ?

Skomentuj

Piękna buda! Zazdroszczę. Ja dopiero gwintuję otwory pod tranzystory. Szkoda, że nie pomyślałem o tych selektorach wejść i "gain". Choć da się jeszcze zrobić. Jakie, gdzie kupiłeś przełączniki? Gałki dorabiane? Jak oceniasz przedwzmacniacz w DAC Plus? Skłaniam się do Audio GD NFB-10ES3:
                                    http://www.4hifi.pl/audio-gd-nfb-10es3_4784.html
                                    Słuchałem P7100 z różnym DAC'ami. Nawet z moją pomiarówką Focusrite Scarlett 2i2 zasilaną z USB :P. Zanim kupię coś porządnego musi mi wystarczyć na jakiś czas.
                                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                                      Ludzie, co wy spać nie możecie ?
                                      Czasem po prostu lepiej się w nocy robi :P

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                      Jakie, gdzie kupiłeś przełączniki?
                                      To są jedne z tych:
                                      http://allegro.pl/przelacznik-obroto...243590965.html

Tylko średnica tego chwytu to 6 mm.

Gałki dorabiane?
                                      Kiedyś je na Allegro kupiłem, jeszcze przed pomysłem panelu - teraz ich nie widzę.

Jak oceniasz przedwzmacniacz w DAC Plus?
                                      Nie mogę narzekać, na razie nic mi lepiej nie grało :)

Skłaniam się do Audio GD NFB-10ES3:
                                      Niestety nie znam :(

Skomentuj

3Lite to było ironiczne :) ale tak btw to loudness ma swoje uzasadnienie przy cichym słuchaniu
                                        Mobias ja pracuję do 1:00 :)

Skomentuj

U mnie mała reanimacja hybrydy dj_zibiego . aby nie robić więcej zaległości niż już mam .
                                          Poprzedniego właściciela zadanie przerosło . A szkoda .
                                          Ten wzmacniacz nie ma szczęścia jakoś :(

Zostało kilka dupereli jeszcze .

.3lite co do tych traf to miałeś chyba rację .
                                          Jakieś dziwne są :???:
                                          Chyba za cienkim drutem nawinięte .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X