Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Ostatnio robiłem sporo zamówień w Satlandzie i nie miałem żadnych problemów z wymiarami płytek, na pewno nie takich jak 1mm bo bym to od razu zauważył, że do obudowy nie pasuje
    Fakt, z terminami nie było problemów. Tak samo nie było problemu z płytkami Raven'a do wzmacniacza Alexa, które także zamawiałem kiedyś w Satlandzie w ilości 4 sztuk.

Prześwitująca miedź i różnice wymiarów, mi się to po prostu nie podoba.

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    A w Merkarze ile razy zamawiałem to było tak, wysyłam im maila z projektem i opisem co mają zrobić i cisza.. zero odzewu, doszło, nie doszło. Po bliżej nieokreślonym czasie, zwykle około 4 tygodni przychodzą płytki. Raz to nawet zapomniałem, że zamówiłem. Przychodzi coś za pobraniem a ja się zastanawiam co to w ogóle jest.
    Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Dokładnie tak samo miałem z merkarem... zamówienie przyjęli czy nie... telefon, zamówienie przyjęte a tu nagle paczka.
    Panowie, to się zgadza, przecież napisałem:

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Polecam jednak Merkar pomimo ich kilku pomyłek mailowych (szkoda gadać, ale wybiera się mniejsze zło)
    Ale jednak wolę by moje płytki były dobrze zrobione.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
      Fakt, z terminami nie było problemów. Tak samo nie było problemu z płytkami Raven'a do wzmacniacza Alexa, które także zamawiałem kiedyś w Satlandzie w ilości 4 sztuk.

Prześwitująca miedź i różnice wymiarów, mi się to po prostu nie podoba.

Panowie, to się zgadza, przecież napisałem:

Ale jednak wolę by moje płytki były dobrze zrobione.
      Ja zawsze wybierałem również merkar, problemy w logistyce ale płytki zrobione idealnie w tej cenie,

Skomentuj

Moja wersja wamacniacza borysa bg5, stylizowana na klony accu

Skomentuj

Jaka szerokość i wysokość frontu?

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
            Ja zawsze wybierałem również merkar
            Ostatnie pcb do 450 były z merkaru i wszystkie ponad 120 pcb miały identyczne wymiary, po za tym jakość jest bdb.

Gamma to ma super jakość :-):-) można się spodziewać takich drobiazgów jak mikrozwarcia, nieprzewodzących przelotek, podchodzenia cyny pod soldermaskę i na koniec lubi soldermaska zejść pod izopropanolem.
            Tak że tu człowiek się nie będzie nudził.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
              Jaka szerokość i wysokość frontu?
              Ok 10x30 bez kilku mm na frez, grubość prawie 10. Jeszcze dojedzie gałeczka, i włącznik wciskany lub przekręcany. No i szczotkowanie z napisami.

Skomentuj

U mnie też się szykuje BG2 podobnych wymiarów.

Skomentuj

A ja sobie czekam na BG9... nie wiem na co się ostatecznie zdecyduję :P

Skomentuj

Jak ja zaczynałem robić to nowością było właśnie bg4-5 a teraz widzisz co sie wyprawia :P
                    Obudowa zawsze zostanie tylko końcówkę sie wymieni najwyżej. A z resztą tylko Borys słyszał obydwa :P

Skomentuj

Tani projekt na TB?
                      http://audiotransducers.com/pl/poniz...-28-847sd.html

Skomentuj

A z czym proponujesz go ożenić?

Skomentuj

Mam dosyć głośników i najpierw muszę ogarnać to co na stanie :)

Skomentuj

dosc duze znieksztalcenia ma
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              dosc duze znieksztalcenia ma
                              Ale głownie 2ga harmoniczna

Skomentuj

Wiec czysto teoretycznie mozna go nisko ciąć ale nie mozna
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

BG9 juz praktycznie gotowy ale plytka jest pod moja obudowe, musialem sie zmiescic na wysokosc w 60mm, wszystkie traniki chowala sie pod obrys plytki (z koncowymi tranikami 100W w to3 od toshibki albo sankena). Wzmaczek w robocie gra sobie po 10h dziennie.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                    BG9 juz praktycznie gotowy ale plytka jest pod moja obudowe, musialem sie zmiescic na wysokosc w 60mm, wszystkie traniki chowala sie pod obrys plytki (z koncowymi tranikami 100W w to3 od toshibki albo sankena). Wzmaczek w robocie gra sobie po 10h dziennie.
                                    Jakby tak jeszcze BG9 V2 z płytką 70-75 mm samo PCB się dało zrobić to ja bym się nad nim pochylił. No bo w tej wersji moje oczy i ręce niestety zbyt mocno się umęczą. Ale to tak w ramach pobożnych życzeń. Pozdrawiam.
                                    Last edited by lokiec3; 27.05.2014, 10:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Wiec czysto teoretycznie mozna go nisko ciąć ale nie mozna
                                      Raczej miałem to na myśli, że jak już mieć sporo to lepiej drugiej niż trzeciej bo to da przyjemniejszą barwę niż przy przewadze 3ciej .

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                                        Jakby tak jeszcze BG9 V2 z płytką 70-75 mm samo PCB się dało zrobić to ja bym się nad nim pochylił. No bo w tej wersji moje oczy i ręce niestety zbyt mocno się umęczą. Ale to tak w ramach pobożnych życzeń. Pozdrawiam.
                                        Jak mi obiecasz ze bedziesz lutowal i plytki nie bede na marne robil to nie ma sprawy moge przygotowac latwa w montazu plytkeczke.
                                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Oprócz mnie jeszcze ktoś też deklarował, że czeka na BG9, więc szanse statystyczne rosną, że Twoja praca nie pójdzie na marne. Mam ostatnio dużo więcej wolnego czasu więc mogę się zdeklarować na tak.
                                          Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X