Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
    Pamietasz moze w ktorym Elektorze to bylo ?
    "Audio-Watomierz" Elektor 7/96

Skomentuj

A skąd dorwałeś te układy scalone to niego ?

Skomentuj

VU meter by Q pcb jednostronne tht nietestowane.

Skomentuj

Widze, ze znalazles schemat Fajne PCB. Rezy mini ?
          Last edited by Q; 30.06.2014, 19:31.

Skomentuj

Temat z tym sterownikiem czytałem kiedyś tylko nie wiedziałem że to ten zauważyłem dopiero jak wkleiłeś fotki i ładnie opisałeś. Te pcb zrobione przez autora mi się nie podobało duże i pełno przelotek a można było zrobić bez i mniejsze. Rezystory standardowe 7.5mm grind.

Skomentuj

Podzielisz się dokumentacją do tego sterownika?

Skomentuj

Mogę ci wysłać pliki z eagla pogadam z autorem jak nie będzie miał nic przeciw wrzucę na forum.

Skomentuj

Autor się zgodził na udostępnienie plików na forum. W załączniku oryginalny schemat oraz pliki .sch i .brd z eagla chyba nigdzie się nie pomyliłem.
                  vu-meter.rar

Skomentuj

Jak się bawić to się bawić
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

o kurde ale ładne:) jak to zrobiłeś ?? tą metodą co gi ??

Skomentuj

Nie, nie zamawiałem
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Jesli ktokolwiek wyraza chec, to moge takze udostepnic pliki Eagle mojego projektu PCB na elementach SMD(1206) - zwracam uwage, ze projekt nalezaloby nieco poprawic (sekcje zasilacza dokladniej mowiac) - byla o tym mowa we wczesniejszych postach.
                          Last edited by Q; 01.07.2014, 17:15.

Skomentuj

A jakich ustrojów używacie ? Te ciekawsze dochodzą nawet do 70usd :(

Skomentuj

Moj (widoczny na filmach) kosztowal niespelna €8,00 (650Ohm, 500uA, 156x52mm)
                              Last edited by Q; 01.07.2014, 17:30.

Skomentuj

Przyznaj że któryś z tych prezentuje sie znacznie lepiej :P szczególnie ten drugi hmm..
                                http://www.aliexpress.com/item/vu-me...809870320.html
                                http://www.aliexpress.com/item/Expor...498321891.html

Skomentuj

Akurat z tymi dużymi na ebayu i innych zagranicznych sklepach to bym uważał, bo mają tylko i wyłącznie wygląd ładny, ustroje raczej do du.y.
                                  Jak już szukać to czegoś firmowego zanim się kasę wtopi, np: http://www.modushop.pl/filter/catego...ort,price_desc

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tu są te ebayowe po wymianie sprężyn w ustrojach, choć mogły by być szybsze, to na pewno nie wina sterownika bo oryginalnie to były takie muły że szkoda gadać: http://www.youtube.com/watch?v=U5siA3l8sAg
                                  Last edited by dzwiedziu; 01.07.2014, 18:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                    Przyznaj że któryś z tych prezentuje sie znacznie lepiej :P szczególnie ten drugi hmm..
                                    Pierwszy ma 35mm srednicy i skale od -20dB... chyba nie musze nic wiecej pisac ?
                                    Drugi to mul jakich malo - tak naprawde nie wiadomo co on pokazje Tu masz filmik tego badziewia podlaczonego do takiego sterownika jak moj z dokladnie takim samym kondem wyjsciowym. Porownaj sobie reakcje moich wskaznikow i tego :)

Wyglad to po pierwsze rzecz gustu (mnie sie nie podoba ten "kolos" miedzy innymi ze wzgledu na kolor niebieski na ktory jestem uczulony), a po drugie nie gra pierwszych skrzypiec jesli chce sie miec VU metry, a nie chybotki Nawiasem mowiac modyfikacja "blatu" jest 1000 razy latwiejsza niz majstrowanie przy ustroju
                                    Last edited by Q; 01.07.2014, 18:39.

Skomentuj

Jesli ktokolwiek wyraza chec, to moge takze udostepnic pliki Eagle mojego projektu PCB na elementach SMD(1206)
                                      Ja z chęcią po sesji coś mogę przy tym podłubać, zamówię elementy i na czasie polutuje. Zobaczymy jak to bedzie u mnie śmigać na wskaźnikach z jakiegoś starego japońskiego kaseciaka (nie pamiętam firmy).

Skomentuj

takim samym kondem wyjsciowym
                                        Jakiej wartości jest ten kondensator? Przecież tu raczej wystarczy go dobrze dobrać i wszystko będzie żwawo się ruszało.

Skomentuj

Niestety nic z tych rzeczy :) Kond jest 10uF, a tu dla porownania masz reakcje z kondem 4u7:

Ten wskaznik po prostu taki ma ustroj (pracuje jak w zanurzeniu )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X