Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wiem czy w cenie tych dwóch można coś w ogóle sensowniejszego pojedynczego dostać...

Skomentuj

NIC. Tego tandemu nie przebijesz zadnym innym pojedynczym glosnikiem tej cenie. Dlugo sie drapalem po glowie grzebiac w tym projekcie i dodanie drugiego glosnika daje kilka powaznych korzysci dla calego zestawu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Tego tandemu nie przebijesz zadnym innym pojedynczym glosnikiem tej cenie.
        To prawda, ale i tak jeden 10" zagrał by niżej/lepiej, a tak co zyskasz oprócz trochę więcej basu kosztem 2 razy większej obudowy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
          To prawda, ale i tak jeden 10" zagrał by niżej/lepiej, a tak co zyskasz oprócz trochę więcej basu kosztem 2 razy większej obudowy ?
          Wieksza efektywnosc, brak rezystorow w torze sredniaka i tweetera, waska przednia scianke. Obudowa i tak musi miec dosc spore rozmiary dla TL, bo zostaly narzucone pewne kwestie, ktorych nie moglem zmienic. Co do niskiego basu to nie narzekam, do 20hz schodza bez problemu :) a czy 10 cali stx by lepiej zagralo, to ciezko powiedziec. Trzeba by sprawdzic, posluchac, a przed tym przeanalizowac parametry glosnikow.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Dwa basy?
            Zapamiętaj sobie, JEDEN!!! JEDEN lepszy jest lepszy, a nie dwa gorsze!!!
            NIE

to tylko glosniki niskotonowe, ciezko dostac 1 znacznie lepszy za cene 2 slabszych i to nie tylko w tym przypadku, oczywiscie dodanie nizej nie zejdziemy ale ogolnie SPL rosnie, nie tzreba marnowac efektywnosci sredniaka i wysokiego, ale widac na tym forum sa osoby z roznymi przekonaniami i upodobaniami
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
              Na pewno, już Ci marian wytknął dwa woofery...
              marian pewnie zartowal :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Zamieszczone przez marian
                ..oczywiście z ręki
                No widac, krzywo jak cholera
                Zeby wszystkie były takie Krzywe
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

PM - szkoda tylko, ze ALX już nie dostępny, więc i projekt nie do powtórzenia :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    W sumie to można go odkleić.. Ale taki zabieg śmierdzi harpią jak próba z L12 na excela :P
                    Ja się zastanawiam czy w L22 nie spróbować pomalować "czubek" na miedziano/złoty jak w W22

ten czarny mi nie pasuje >:(

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                      Ja się zastanawiam czy w L22 nie spróbować pomalować "czubek" na miedziano/złoty jak w W22

ten czarny mi nie pasuje >:(
                      Nie na temat...

Skomentuj

Trochę się boję czy nie będzie to po czasie odpadać. Ale jakby co to można zamówić od niemców czarne jak się nie uda http://www.plus-elektronik.de/shop/i...e_zubehoer.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                          Trochę się boję czy nie będzie to po czasie odpadać.
                          przecież on to dla jaj napisał Między złotym a tym kolorem co wychodzi ze złotolu jest chyba większa przepaść niż miedzy miedzianym a złotym :razz:

Nie na temat...
                          Ostatnio malowałem pokrywę złotolem:

Gdzie mu do miedzianego :) To już lepiej zleć wytoczenie z miedzi albo mosiądzu, albo stali .....
                          Last edited by ir0nhide; 25.11.2014, 10:18.

Skomentuj

:) Chyba pójdę z glośnikiem do sklepu z lakierami do paznokci :lol:

:drool: albo farba modelarska... przecież samolociki kiedyś sklejałem... ach ta krótka pamięć
                            Last edited by ruffpl; 25.11.2014, 10:39.

Skomentuj

Panowie, z tym jednym basem ja żartowałem.
                              Widać że jak nie da się uśmiechniętego emota, to już wszyscy myślą że na serio :flapper:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Skomentuj

jak Ci się nie spodobają (a duże prawdopodobieństwo :P)
                                to je biorę

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Panowie, z tym jednym basem ja żartowałem.
                                  Widać że jak nie da się uśmiechniętego emota, to już wszyscy myślą że na serio :flapper:

- - - - - aktualizacja - - - - -

co to za głośniczki ?
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wavecory
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Wavecory
                                      A nie, bo SBacoustic SB15NRXC30-8

Skomentuj

Podobne... równie grube kosze maja i wyglad membrany
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak się przyjrzeć to faktycznie widać podwójne ramiona kosza...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X