Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To jest NE19 czy NE25?

Skomentuj

Frezarka gornowrzecionowa i wiertarka na stojaku.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        To jest NE19 czy NE25?
        To jest ne25, dotarly do mnie informacje ze szmaciana ne19 gra dosc kiepsko wiec ja sobie podarowalem. Generalnie chcialam jakas metalowa wersje sobie przetestowac ale niestety dzieciaki zaraz by ja zalatwily wiec musi byc szmata albo wysokotonowka z siatka ochronna.
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

albo maskownica metalowa

Skomentuj

Ja mam już komplet. :)

Skomentuj

Moglibyście rzucić okiem, czy wszystko poprawnie rozrysowałem? Nie posiadam dużego doświadczenia w elektronice, więc wolę się upewnić, zanim wszystko podłączę. Zwrotnica do projektu ta030wa07 + fw146 + dayton rs225 - projekt by raven1985

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Słuchałem ich w Krakowie po dwa na stronę i dawały radę.
                Luszti u kogo sluchales? Czy moze u goryla o golebim sercu? . Na jakim wzmacniaczu wtedy graly?

Skomentuj

Pewnie na Rotelu
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A ty Hermes słuchales tez? Jesli to o ta osobe chodzi, ale to musi Luszti potwierdzić. Zastanawiam sie nad tymi glosnikami, bo sa rewelacyjne. Niby male a klada wszystkie wieksze jakie slyszalem, np. Tonsile to wszystkie nawet 30cm moga im buty czyscic :).

Skomentuj

Jeszcze nie miałem przyjemności.
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                        wysokotonowka z siatka ochronna.
                        albo ze szpilką

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek K. Zobacz posta
                          Luszti u kogo sluchales? Czy moze u goryla o golebim sercu? . Na jakim wzmacniaczu wtedy graly?
                          Myślę, że mówimy o tej samej osobie. Ja ich raz słuchałem na Advance Acoustics MAP-407, który stał później u mnie. I około roku temu na jakimś wysokim Rotelu.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja w najblizszym czasie bede sobie dogadzal czyms takim:
                            Jeden z głośników wygląda na TB W4-1320. Mam pytanie, czy próbowałeś go odsłuchać bez wysokotonowego? Ciekawi mnie jak przenosi wysokie.

Skomentuj

Preamp na PGA - wersja prawie DIY :) Parę rzeczy dokupić i można odpalać :)

Płytka będzie jeszcze czyszczona :)

(zdj w normalnej jakości > https://www.flickr.com/photos/125677...7651725899570/ )
                              Last edited by gavron04; 23.04.2015, 18:53.
                              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez korkoczong Zobacz posta
                                Jeden z głośników wygląda na TB W4-1320. Mam pytanie, czy próbowałeś go odsłuchać bez wysokotonowego? Ciekawi mnie jak przenosi wysokie.
                                Tak to ten TangBand, nawet fajnie sie go slucha w osi glosnika ale niestety charakterystyki kierunkowe sa kiepskie wiec moim zdaniem dolozenie wysokotonowki to koniecznosc.

raven

Szpilka pewnie byla by dobra ale nie za bardzo przepadam za ''ostrymi'' glosnikami :P
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamierzam na tym głośniku zrobić zestaw podpierając go od dołu subwooferem. Planuję go zabudować w kuli zamocowanej na osi umożliwiającej ustawienie w kierunku słuchacza. Może obejdzie się bez wysokotonowego.

Skomentuj

Postanowiłem podzielić się z Wami wzmacniaczem hybrydowym. Jak go ukończę zamieszczę osobny temat.

Wzmacniacz hybrydowy Dual Mono charakteryzuje się następującymi parametrami:
                                    - Transformator sieciowy wersja Audio 2x18V 2x4A, 6,3V 1A, 0-150V-230V 0,1A .
                                    - Symetryczne napięcie zasilania +/- 25V DC.
                                    - Zasilacz anodowy +300V dla lamp w układzie SRPP.
                                    - Można zastosować lampy (po zmianie rezystorów bądź napięcia anodowego) ECC81, ECC82, ECC83, ECC85, ECC88, 6N1P, 6N6P i ich odpowiedników.
                                    - Końcówka mocy realizowana na tranzystorach IRFP240 i IRFP9240. Można zastosować inne.
                                    - Zasilanie końcówki mocy +/- 25V DC. Prąd 0,6A.
                                    - Regulacja prądu (BIAS) i napięcia wyjściowego (OFFSET) końcówki mocy.
                                    - Opóźnienie załączania głośników i ich szybkie odłączanie. Zabezpieczenie przed napięciem stałym realizowany za pomocą UPc1237.
                                    - Oddzielne napięcia zasilania.
                                    - Temperatura radiatorów nie przekracza 45*C.
                                    - Możliwość dołączenia drugiej lub trzeciej pary tranzystorów IRFP.

Tutaj moja I wersja:

http://www.mariuszelektro.elektroda.eu/f4.html

Last edited by MariuszElektro; 25.04.2015, 13:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro Zobacz posta
                                      - Transformator sieciowy wersja Audio 2x18V 2x4A, 6,3V 1A, 0-150V-230V 0,1A .
                                      - Symetryczne napięcie zasilania +/- 25V DC.
                                      Rozumiem, że to dla jednej pary tranzystorów?
                                      Zamieszczone przez MariuszElektro Zobacz posta
                                      - Można zastosować lampy (po zmianie rezystorów bądź napięcia anodowego) ECC81, ECC82, ECC83, ECC85, ECC88, 6N1P, 6N6P i ich odpowiedników.
                                      Ok, ale one mają różne wzmocnienia, robiłeś już testy na różnych lampach?
                                      Last edited by dolphin123; 25.04.2015, 17:04.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Rozumiem, że to dla jednej pary tranzystorów?
                                        Ok, ale one mają różne wzmocnienia, robiłeś już testy na różnych lampach?
                                        2x4A wystarczy dla 3 par tranzystorów. Prąd zawsze można zmniejszyć.
                                        Tak, lampy mają różnie wzmocnienie, ale i charakterystyki. Końcówka na tranzystorach to wtórnik emiterowy, barwa dźwięku zależny mocno od zastosowanych lamp i punktu pracy.

Skomentuj

Szkoda że więcej części w domu nie było, ale po złożeniu uniego jakoś do przodu idzie :

[url=https://diyaudio.pl/i/23120/168ecf7e767d2625c9dd8ea7de989524524b2ecb_142997943 4.jpg][/url

Skomentuj

Czaruję...
                                          X