Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ah ci denni producenci i wystawcy AS, powinni sie uczyc od amatorow na forum diy! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Ah ci denni producenci i wystawcy AS, powinni sie uczyc od amatorow na forum diy! :)
      Skoro robią fuszerkę, to i owszem powinni od niektórych tutaj.

Skomentuj

sie wie

Skomentuj

Napewno łatwiej fornirować modyfikiem niż naturalnym według mnie, wkurzające może być tylko że czasem wystaje fizelina na krawędziach ale da się to zrobić. Nie bardzo widzę początkującego który łączy płaty forniru na jednej ścianie... Właśnie z tego względu nie używam naturalnego forniru bo są po prostu zbyt wąskie, chyba że małe monitory gdzie szerokość pokryje całą boczną ściankę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
            Napewno łatwiej fornirować modyfikiem niż naturalnym według mnie, wkurzające może być tylko że czasem wystaje fizelina na krawędziach ale da się to zrobić. Nie bardzo widzę początkującego który łączy płaty forniru na jednej ścianie... Właśnie z tego względu nie używam naturalnego forniru bo są po prostu zbyt wąskie, chyba że małe monitory gdzie szerokość pokryje całą boczną ściankę.
            Otoz to. Do tego mozna dodac niezle przeboje z roznymi rodzajami naturalnego forniru, np kruchy dab, dziurawy jak sitko i przebijajacy mahon czy oleiste egzotyki, ze o samej cenie nie wspomne. Dlatego jak czytam takie porady "fachowca" zeby na poczatek brac fornir naturalny niz uczyc sie na modyfikowanym, to nie wiem czy sie smiac czy plakac :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Otoz to. Do tego mozna dodac niezle przeboje z roznymi rodzajami naturalnego forniru, np kruchy dab, dziurawy jak sitko i przebijajacy mahon czy oleiste egzotyki, ze o samej cenie nie wspomne. Dlatego jak czytam takie porady "fachowca" zeby na poczatek brac fornir naturalny niz uczyc sie na modyfikowanym, to nie wiem czy sie smiac czy plakac
              Ale co w tym dziwnego?
              Naturalne własności drewna
              Albo sie z nimi zgadzasz albo wybierasz inny fornir

Wlasnie bawie sie oblogiem 2mm dębowym
              Swietny fornir
              Nigdy wiecej modyfikow
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

takietam stożki..

Skomentuj

Ale ten radiator na sterujące mógłby być trochę krótszy:) ale odpalaj i czekamy na opinie :)

Pradu spoczynkowego juz raczej nie ustawisz tak jak w poradniku tylko bedzie trzeba sie wpiac amperomierzen w bezpiecznik:)
                  Last edited by gavron04; 20.09.2015, 16:32.
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Zamieszczone przez Pogromca mitow
                    Otoz to. Do tego mozna dodac niezle przeboje z roznymi rodzajami naturalnego forniru, np kruchy dab, dziurawy jak sitko i przebijajacy mahon czy oleiste egzotyki, ze o samej cenie nie wspomne. Dlatego jak czytam takie porady "fachowca" zeby na poczatek brac fornir naturalny niz uczyc sie na modyfikowanym, to nie wiem czy sie smiac czy plakac
                    Ale co w tym dziwnego?
                    Naturalne własności drewna
                    Albo sie z nimi zgadzasz albo wybierasz inny fornir

Wlasnie bawie sie oblogiem 2mm dębowym
                    Swietny fornir
                    Nigdy wiecej modyfikow
                    Obłogi to co innego i jeszcze takie 2-2,5mm, rzeczywiście fajna zabawa. Weż taki dąb w liściach 0,6mm to dopiero zaczyna się jazda... Sam jestem zwolennikiem naturalnych, ale przy początkujących zabawach lepiej poćwiczyć na modyfikowanych.

Skomentuj

Wg mnie nie warto modyfikowanym zawracać sobie głowę
                      Wiecej mozna zepsuć i cieżko to potem naprawić

To co Marian wrzucił na zdjęciu z błędem to idealny przykład ze brakiem podstaw dotyczącym szlifowania

Wlasnie lakieruje moj dąb

Lakier Tikkurila parketti-assa 20
                      Last edited by lklukasz; 20.09.2015, 20:04.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Klony kolumn mistrza Yoshiego

Last edited by PaPel; 20.09.2015, 21:53.

Skomentuj

Dobre tempo jaka chemia ?

Skomentuj

Paczki są jak na razie pomalowane jedną warstwą podkładu, docelowo będzie biały połysk

Skomentuj

Nie sądziłem że ktoś się porwie na klon tych kolumn ;D

Skomentuj

Nie sądziłem że ktoś się porwie na klon tych kolumn
                                Jak widać ktoś mnie przegonił :)
                                Ja chciałem, ale z dwoma basami :)

Zresztą mam wiele pomysłów na podróbki, jeden taki dość mocny (technicznie i gabarytowo), ale mój mały pokój mnie hamuje.

Skomentuj

Marian widzę że mamy ten sam problem, dla mnie ten jeden bass w 16 metrach to już dużo.

Skomentuj

Zamieszczone przez PaPel Zobacz posta

O w końcu widzę tu jakieś dobre kolumny :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Zresztą mam wiele pomysłów na podróbki, jeden taki dość mocny (technicznie i gabarytowo), ale mój mały pokój mnie hamuje.
                                      Marian, nie masz chińskich korzeni ?

Skomentuj

Marian, nie masz chińskich korzeni ?
                                        Nic mi o tym nie wiadomo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                          O w końcu widzę tu jakieś dobre kolumny :razz:

Bardzo dobre :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X