Ah ci denni producenci i wystawcy AS, powinni sie uczyc od amatorow na forum diy! :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAh ci denni producenci i wystawcy AS, powinni sie uczyc od amatorow na forum diy! :)
Skomentuj
-
Napewno łatwiej fornirować modyfikiem niż naturalnym według mnie, wkurzające może być tylko że czasem wystaje fizelina na krawędziach ale da się to zrobić. Nie bardzo widzę początkującego który łączy płaty forniru na jednej ścianie... Właśnie z tego względu nie używam naturalnego forniru bo są po prostu zbyt wąskie, chyba że małe monitory gdzie szerokość pokryje całą boczną ściankę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaNapewno łatwiej fornirować modyfikiem niż naturalnym według mnie, wkurzające może być tylko że czasem wystaje fizelina na krawędziach ale da się to zrobić. Nie bardzo widzę początkującego który łączy płaty forniru na jednej ścianie... Właśnie z tego względu nie używam naturalnego forniru bo są po prostu zbyt wąskie, chyba że małe monitory gdzie szerokość pokryje całą boczną ściankę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaOtoz to. Do tego mozna dodac niezle przeboje z roznymi rodzajami naturalnego forniru, np kruchy dab, dziurawy jak sitko i przebijajacy mahon czy oleiste egzotyki, ze o samej cenie nie wspomne. Dlatego jak czytam takie porady "fachowca" zeby na poczatek brac fornir naturalny niz uczyc sie na modyfikowanym, to nie wiem czy sie smiac czy plakac
Naturalne własności drewna
Albo sie z nimi zgadzasz albo wybierasz inny fornir
Wlasnie bawie sie oblogiem 2mm dębowym
Swietny fornir
Nigdy wiecej modyfikowJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Ale ten radiator na sterujące mógłby być trochę krótszy:) ale odpalaj i czekamy na opinie :)
Pradu spoczynkowego juz raczej nie ustawisz tak jak w poradniku tylko bedzie trzeba sie wpiac amperomierzen w bezpiecznik:)Last edited by gavron04; 20.09.2015, 16:32.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaZamieszczone przez Pogromca mitow
Otoz to. Do tego mozna dodac niezle przeboje z roznymi rodzajami naturalnego forniru, np kruchy dab, dziurawy jak sitko i przebijajacy mahon czy oleiste egzotyki, ze o samej cenie nie wspomne. Dlatego jak czytam takie porady "fachowca" zeby na poczatek brac fornir naturalny niz uczyc sie na modyfikowanym, to nie wiem czy sie smiac czy plakac
Ale co w tym dziwnego?
Naturalne własności drewna
Albo sie z nimi zgadzasz albo wybierasz inny fornir
Wlasnie bawie sie oblogiem 2mm dębowym
Swietny fornir
Nigdy wiecej modyfikow
Skomentuj
-
Wg mnie nie warto modyfikowanym zawracać sobie głowę
Wiecej mozna zepsuć i cieżko to potem naprawić
To co Marian wrzucił na zdjęciu z błędem to idealny przykład ze brakiem podstaw dotyczącym szlifowania
Wlasnie lakieruje moj dąb
Lakier Tikkurila parketti-assa 20Last edited by lklukasz; 20.09.2015, 20:04.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaNie sądziłem że ktoś się porwie na klon tych kolumn
Ja chciałem, ale z dwoma basami :)
Zresztą mam wiele pomysłów na podróbki, jeden taki dość mocny (technicznie i gabarytowo), ale mój mały pokój mnie hamuje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZresztą mam wiele pomysłów na podróbki, jeden taki dość mocny (technicznie i gabarytowo), ale mój mały pokój mnie hamuje.?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaMarian, nie masz chińskich korzeni ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaO w końcu widzę tu jakieś dobre kolumny :razz:
Bardzo dobre :)
Skomentuj
Skomentuj