Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ogólnie ampli jest słaby jak na klocki ktore tam siedzą
    Lepiej kupic cały i rozebrać na czesci
    Opki 5534 są bdb
    5534 to pojedyncza wersja 5532
    Takie siedzą w procesorze alpine h900 za 24999zl (jak był nowy)
    A ogolnie są tam jeszcze super filtry cyfrowe DF1706
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dokładnie tak. Bardzo dobrze, że DF1706 tam siedzi, ponieważ taki będzie w projekcie DAC i przynajmniej mam pewność, że jest też oryginalny.

5534 ma całkiem dobre parametry, ale do konwersji I/V użyłbym innego opampa, zapewnie AD797BRZ. Właściwie to nie jestem jeszcze pewny co do samej konwersji I/V. Może będzie jakiś dyskretny stopień, może opamp, nie wiem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
        Dokładnie tak. Bardzo dobrze, że DF1706 tam siedzi, ponieważ taki będzie w projekcie DAC i przynajmniej mam pewność, że jest też oryginalny.

5534 ma całkiem dobre parametry, ale do konwersji I/V użyłbym innego opampa, zapewnie AD797BRZ. Właściwie to nie jestem jeszcze pewny co do samej konwersji I/V. Może będzie jakiś dyskretny stopień, może opamp, nie wiem :P
        Dyskretny brzmi duzo ciekawiej

Skomentuj

Jeśli ma ad w nazwie to radziłbym sie trzymać od tego z daleka
          Bedzie dudnił na basie
          Sorry ale mam juz uprzedzenia
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Powoli do przodu. Panele są, można składać dalej :)

Z tyłu plątanina, która będzie od nowa zrobiona, ponieważ chciałem sobie na szybko pograć :)
            Last edited by .3lite; 14.11.2015, 22:53.

Skomentuj

Luknijcie jak można popsuć Pasmo przetwarzania złą aplikacją BR a konkretniej prostokątną szczeliną. Tak zachwalaną :)
              Niby strojenie wyliczone w punkt, Niby front i ułożenie głośnika wysoko tonowego pięknie przewidziane. Podobno BR szczelinowe mniej świszczą - ale co z tego jak ... :)

Na zielono dodałem przefiltrowany FR tego samego głośnika w innej aplikacji.

Odpowiedzi BR na brązowo przed tłumieniem na zielono po dobrym wytłumieniu..Pasmo głośnika widoczne po filtracji naturalnie wykonane jest już po tłumieniu :)

Skomentuj

.3lite Przy jakiej f pracuje przetwornica? Pytam poniewaz sam planuje projekt zasilacza tylko nie na takie obciazenie :P

Skomentuj

Z tego co piszą, to wychodzi około 100 kHz typowo.

Tutaj możesz sobie więcej poczytać:

http://www.hypex.nl/docs/SMPS3k_datasheet.pdf

Skomentuj

Panowie nie wiecie moze czy KontadRak ma jeszcze czarne imbusowe wkrety?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Ma w pierony, ale torxowych. Brałem niedawno 200 sztuk :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        Powinien mieć, bo wiem że zamówił dożywotni zapas
                        Torx nie imbus :)

Skomentuj

Moze byc torx
                          Wszytko jedno

Napisałem pw
                          Czekam na info
                          Dzieki panowie :)
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie małe pytanko.
                            Mam mały dylemat. Mianowicie czy kupić kondki nowe czy używane.
                            Zastanawiam się nad : PANASONIC AUDIO 10000 uF 69V
                            http://allegro.pl/panasonic-audio-10...789059685.html
                            lub NICHICON KS AUDIO 10000 uF 69V
                            http://allegro.pl/nichicon-ks-audio-...781191165.html
                            Czy lepiej kupić jakieś Jamicon-y np takie: Jamicon 10000uF/63V
                            http://allegro.pl/kondensator-jamico...738636614.html

Skomentuj

Ja mam te używki panasonica, zmierzyłem, są OK. Już nie pamiętam, a nie powtórzę pomiaru bo wlutowałem, ale pojemność chyba ciuteńke mniejsza, esr jakieś małe ułamki ohma. Sprzedawca do dogadania, parę razy z nim gadałem, sympatyczny gość. Wziąłem od niego też trafo i jakieś gniazda głośnikowe.
                              A Jamicony też mam, ale na 50V i też grają OK. Niejedno zwarcie przetrwały :)

Skomentuj

Męcząca kwestia czy kupić nowe i nie zawracać sobie głowy używkami czy też w podobnej cenie używki.
                                Nowe Panasonic-i pewnie koło 30 PLN , ale nigdzie nie widzę .
                                Czy w aplikacji stereo na i-AMP będzie można wyłapać że gra Panasonic lub Jamicon ?
                                Jak z żywotnością ?

Skomentuj

Nie wiem, nie pomogę. Jestem w trakcie składania iampa pod te panasonic-i :) Z żywotnością nie mam pojęcia. Podejrzewam że te panasonica mają niższy esr, ale czy różnice są takie że warto walczyć to nie mam pojęcia.
                                  Ja wyszedłem z założenia, że przecież to nie majątek, jak padną to sobie nowe kupię. Jak na basie nie dadzą rady, to też się bardzo do nich przywiązywał nie będę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                    Luknijcie jak można popsuć Pasmo przetwarzania złą aplikacją BR a konkretniej prostokątną szczeliną. Tak zachwalaną
                                    Jakie jest wytłumienie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                      Jakie jest wytłumienie ?
                                      - kanapka z filcu ...

Skomentuj

Całego wnętrza z portem włącznie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                                          Całego wnętrza z portem włącznie ?
                                          - a od kiedy port BR się tłumi ??
                                          Ale z ciekawości sprawdziłem poza obniżeniem sprawności w miejscu strojenia nic się nie zmienia :) Czyli tak jak zawsze dotłumianiem wylotu można regulować Sobie podbicie basu, chociażby w celu lepszej adaptacji akustycznej z pomieszczeniem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X