Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    mozesz opisac roznice?
    Satori 16 cm to szalenie neutralny głośnik, aż do bólu, w mojej ocenie brakuje mu życia na wyższej średnicy i jakiegoś takiego blasku. W mojej ocenie musi być łączony z głośnikami wysoktonowymi, które dość mocno akcentują swoje granie aby dodać zestawowi życia.
    Satori 13 cm także jest neutralny, ale jednak wyższą średnicę ma w mojej ocenie lepszą, więcej w niej energii.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Coś się robi... :)

Skomentuj

Skończone :)

https://www.flickr.com/photos/125677...h/23621780982/
        Last edited by gavron04; 13.12.2015, 22:55.
        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gregorj Zobacz posta
          Coś się robi... :)

No patrz mój pomysł na monitory :) "na kanapkę"

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            Satori 16 cm to szalenie neutralny głośnik, aż do bólu, w mojej ocenie brakuje mu życia na wyższej średnicy i jakiegoś takiego blasku. W mojej ocenie musi być łączony z głośnikami wysoktonowymi, które dość mocno akcentują swoje granie aby dodać zestawowi życia.
            Satori 13 cm także jest neutralny, ale jednak wyższą średnicę ma w mojej ocenie lepszą, więcej w niej energii.
            Podstawowa roznica miedzy 16stka a 13stka jest niska srednica. Tutaj jest po prostu przepasc miedzy tymi glosnikami na korzysc 13stki. Pomijajac, ze wszystko jest lepsze w 13stce, nawet jakosc basu :)

Skomentuj

Gdyby moje obecne monitory chcialy sie sprzedac, chetnie zbudowal bym monitorki z 13 satori ktora tak zachwalacie. Bardzo zaciekawil mnie ten glosnik. O mala wielkosc sie nie martwie. Rls Callisto tez sa oparte na malym glosniku a bardzo mi sie podobaly.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                mnie powalil na kolana
                W takim razie jak by to były małe satori to byś już bez nich z stamtąd nie wyszedł
                Właśnie taka jest różnica między 16cm a 13cm satori

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  W takim razie jak by to były małe satori to byś już bez nich z stamtąd nie wyszedł
                  Właśnie taka jest różnica między 16cm a 13cm satori
                  Muszę przestać czytać to forum, bo codziennie mam ochotę kupować nowe przetworniki. Dziś już mi ręka zadrżała na stronie AT i prawie kliknąłem :)
                  Bawię się teraz Vifą NE15. Vifa NE12 jeszcze nie tknięta a już mam chęć na Satori 13. No ale na gwiazdkę chyba zasłużyłem?
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Prawda jest taka, że nie każdemu grają głośniki te, które grają jemu koledze.
                    Spróbować można, ale nie jarał bym się nim tak

Accuton też miał opinię "najlepsza średnica jaką kiedykolwiek słyszałem"... a tu Luszti kupił, posłuchał i sprzedał.
                    Nie twierdzę że Satori i Accuton gra źle, tylko to dowodzi że każdy ma inne ucho.

Mnie osobiście Satori 16 drażni, ale musiał bym go sam zezwrotkować aby się dowiedzieć co tak naprawdę mnie w nim denerwuje.
                    Na dzień dzisiejszy mogę tylko napisać, ze dla mnie jest masakrycznie suchy.

Skomentuj

accuton accutonowi nie równy.. :)

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        accuton accutonowi nie równy.. :)
                        Wiadomo, nie można stawiać na równi wszystkich produktów danej firmy czy to w audio czy w czymś innym
                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Na 99% jestem pewny, że była mowa o tym samym modelu Accutona którego Luszti kupił.
                          To było ze dwa lata temu, teraz tego posta nie znajdę.

Skomentuj

Panowie mam szybkie pytanie, opłaca się stosować rezystory superes, droższe jakoś 5x od MOX, ktoś stosował, czy to bezsensowne wydawanie kasy (Pytam bo jestem w trakcie kompletowania zamówienia pod zwrotki do 8948+HDS) :)
                            koszt jakoś 3,2zł/szt.

Skomentuj

Jeśli chcesz dokładniejsze, to bierz superesy.
                              Ja różnicy nie słyszę

PS. zapewne Raven używał MOX-ów... więc sam sobie odpowiedz na pytanie jakie masz kupić :)
                              Last edited by marian; 15.12.2015, 00:28.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Prawda jest taka, że nie każdemu grają głośniki te, które grają jemu koledze.
                                Spróbować można, ale nie jarał bym się nim tak
                                dlatego kupujemy tak rozne glosniki bo kazdemu podoba sie cos innego

ale skoro slyszalem to wiem co mi sie podoba

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  accuton accutonowi nie równy..
                                  Szkoda że za dobry trzeba dać od 4 do 6 kafli :)

Skomentuj

Accuton musi się wygrzać... i to długo. Dopiero po jakimś czasie zaczyna "dobrze" grać.

Skomentuj

3 miesiące to mało?
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                        3 miesiące to mało?
                                        Wystarczająco :)

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                                          Wystarczająco
                                          To w takim razie mi nie zagrały tak jak tego oczekiwałem :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X