Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    To w takim razie mi nie zagrały tak jak tego oczekiwałem
    I to jest prawidłowa opinia :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      Szkoda że za dobry trzeba dać od 4 do 6 kafli :)
      Czyżbyś specjalnie wybrał ten zakres ceny? :P

Skomentuj

Do tej pory preamp nie był mi potrzebny, lecz w niedługiej przyszłości sytuacja może się zmienić więc go sobie odpaliłem :) pod wzmaka jeszcze nie zapinałem, jakoś na dniach sobie to sprawdzę, będę musiał też zrobić update

PS. Jeszcze raz dzięki .3lite i taz że taki projekt w ogóle powstał :)
        Last edited by Pawel074; 15.12.2015, 16:29.
        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
          Accuton musi się wygrzać... i to długo. Dopiero po jakimś czasie zaczyna "dobrze" grać.
          Ja mam inne zdanie. Po prostu przyzwyczajamy sie do jego brzmienia i wszystko to co sie nie podobalo na samym poczatku, idzie w zapomnienie
          A i nalezy miec na uwadze to, ze te glosniki bardzo lubia lepsze elementy w zwrotnicy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Prawda jest taka, że nie każdemu grają głośniki te, które grają jemu koledze.
            tak się właśnie na wavecorze tw przejechałem , tyle opinii na forum o nim jaki fajny tw a jednak wolę popularnego seasa, jakoś czyściej gra na skraju

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
              tak się właśnie na wavecorze tw przejechałem , tyle opinii na forum o nim jaki fajny tw a jednak wolę popularnego seasa, jakoś czyściej gra na skraju
              Ano, jest po prostu za duzy i gora pasma na tym traci. Stara Vifa XT25 wciaga nosem Wavecora w najwyzszej oktawie.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                Ja mam inne zdanie. Po prostu przyzwyczajamy sie do jego brzmienia i wszystko to co sie nie podobalo na samym poczatku, idzie w zapomnienie :P
                Nie wiem jak koledzy ale jak ja wygrzewam głośniki to ich praktycznie nie słucham. Grają 80-100h prawie non-stop a ja ich w tym czasie posłucham max 3-4h. Więc o przyzwyczajeniu nie ma mowy

Skomentuj

Pcm 1702 i ad 1865. Za jakiś czas posłucham obu :-)

Skomentuj

wygrzewanie glosnikow jest przereklamowane

Skomentuj

Kolejny klon zestawów zaprojektowanych przez Pawła.

Na razie poskładane do testów. Wczoraj przyszły materiały do polerki, jutro rozbieram, szlifuję i robię lustro ;-)

Skomentuj

Pomału i mój I-amp nabiera kształtów.

Tak to będzie mniej więcej ułożone.

Efekt dzisiejszych prac.
                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                        Grado SR125i

Skomentuj

A co to za szpara w przednim panelu?

Skomentuj

DIY'owski odbiornik SPDIF do zamiany napięcia na LVTTL :P

Co ciekawe, kliknąłem "single" na oscyloskopie i złapało mi nagłówek początku kanału A:

W ogóle, to trochę dzwoni sygnał z powodu mojego konwertera napięć, ale to nie problem, ponieważ i tak są jasno zdefiniowane poziomy.

Projektuję kilku wejściowy odbiornik SPDIF i I2S (prawdopodobnie po 4 wejścia SPDIF i 4 wejścia I2S), który będzie także robił re-clocking obydwóch linii (SPDIF i I2S) przy pomocy dwóch zegarów. Generalnie coś takiego co robi CPLD w Amanero. Raczej będzie tylko jedno wyjście I2S.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                              A co to za szpara w przednim panelu?
                              W mojej opinii taki prosty panel wygląda słabo. Frez miał na celu nieco go uatrakcyjnić. Bardzo podoba mi się seria Halo od Parasound i to od nich skopiowałem ten pomysł http://www.parasound.com/a21.php
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                Projektuję kilku wejściowy odbiornik SPDIF i I2S (prawdopodobnie po 4 wejścia SPDIF i 4 wejścia I2S), który będzie także robił re-clocking obydwóch linii (SPDIF i I2S) przy pomocy dwóch zegarów. Generalnie coś takiego co robi CPLD w Amanero. Raczej będzie tylko jedno wyjście I2S.
                                Jak to wygląda od strony softu, nie ma portów dedykowanych do I2S i SPDIF?

Skomentuj

internet fatalnie dziala od tygodnia... wiec stalem sie jakos bardziej produktywny :p
                                  widac ze wyszedlem z wprawy bo przeszlifowalem zaokraglenie :(

ma ktos pomysl jak to naprawic?
                                  nie mam ochoty oklejac tego na nowo :/

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                    Jak to wygląda od strony softu, nie ma portów dedykowanych do I2S i SPDIF?
                                    http://www.xilinx.com/products/intel...-di-spdif.html

Xilinx dopiero wprowadził SPDIF od Artix-7, który jest po prostu za drogi na ten projekt.

Z drugiej strony według tego:

http://www.xilinx.com/support/docume...g045_spdif.pdf

Powinno już coś być od Spartan-6.

Przy okazji - nie nazwałbym "softem" opisu sprzętu :P
                                    Last edited by .3lite; 19.12.2015, 20:04.

Skomentuj

Paweł, zrób jakieś inne zdjęcie i w większym rozmiarze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        Masz oklejone to podkładuj i lakieruj

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          nie mam ochoty oklejac tego na nowo :/
                                          Może zabejcować dwoma kolorami bejcy, b. cienkim pędzelkiem do punktowania imitując usłojenie.
                                          najpierw całość jaśniejszą bejcą, potem podrobić ciemniejsze paski.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X