Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie ma to jak żarówka w zwrotce

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
      Nie ma to jak żarówka w zwrotce
      ...i brzęczące wysokie tony

Skomentuj

Wyglada na to ze po dwoch lata grzebania, wykonywania elementow po pare razy, reklamacjach... (mam 3 panele hehe, wezme na AVS jako wystawke - gdyz kazdy na innym etapie post-produkcji zostal popsuty):

Jeszcze tylko jakas 'klapa' na gore.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zrobilem jeszcze 6 spotow kleju epoksydowego zeby tasmie nie bylo smutno.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          gdyby 27TBFC/G nie miał tego syfu na końcu pasma to był by faworytem... niestety,
          Trochę histeryzujesz :) nawet Zaph nie wycinał tego rezonansu. No big deal mariano :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Trochę histeryzujesz :) nawet Zaph nie wycinał tego rezonansu.
            Bo to zależy od projektanta.
            Po co wycinać coś czego nie słuchać.

W takim razie za rok na AVS trzeba przywieźć konstrukcję na tym Seasie z dwoma wersjami zwrotnic, zwykłą i z wyciętym rezonansem.
            Się okaże czy jest sens to wycinać.

Skomentuj

[b].3lite[b] Czy filtr dolnoprzepustowy na wejściu wzmacniacza będzie miał słyszalny wpływ na pasmo słyszalne? Bo w takim przypadku byłby rozwiązaniem na różne śmieci.

U mnie sterowniki od Xonara się czasami kopią i potrafi mi po uszach walnąć dziwnym piskiem, więc wcale to nie jest domena chałupniczej roboty.

Skomentuj

No właśnie nie byłbym tego taki pewien. Mój wzmacniacz z definicji jest filtrem dolnoprzepustowym (wzmacniacz klasy D w topologii UcD) a jednak Revelator zdechł. Zadziwia mnie to tym bardziej, ponieważ w glosnikach nic nie było słychać podczas tego zdarzenia.

Skomentuj

W takim razie za rok na AVS trzeba przywieźć konstrukcję na tym Seasie z dwoma wersjami zwrotnic, zwykłą i z wyciętym rezonansem.
                  Się okaże czy jest sens to wycinać.
                  Nie trzeba z tym jezdzic na AVS, wystarczy samemu sprawdzic :P

Skomentuj

Po co wycinać coś czego nie słuchać.
                    Gdy w nagraniu jest jakiś sygnał na tej rezonansowej częstotliwości, to będzie słychać harmoniki: 1/2, 1/3 częstotliwości i t.d.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Nie trzeba z tym jezdzic na AVS, wystarczy samemu sprawdzic :P
                      O to chodzi żeby inni co nie słyszą powyżej 16kHz aby pokazać że żyją w błędzie... i że chyba pomylili hobby

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
                      Gdy w nagraniu jest jakiś sygnał na tej rezonansowej częstotliwości, to będzie słychać harmoniki: 1/2, 1/3 częstotliwości i t.d.
                      Właśnie o to chodzi.
                      Może Zaph tego nie słyszy
                      Last edited by marian; 15.09.2018, 16:54.

Skomentuj

Właśnie o to chodzi.
                        Może Zaph tego nie słyszy
                        Wątpię że on składał skrzynkę z każdym przetestowanym głośnikiem. Zmierzyłem i koniec. Więc mógł rzeczywiście nie słyszeć problemów.

Skomentuj

O to chodzi żeby inni co nie słyszą powyżej 16kHz aby pokazać że żyją w błędzie... i że chyba pomylili hobby
                          Aaa ok. Czyli postawiłeś jakaś tezę, którą teraz chciałbyś na sile udowodnić. Jak dla mnie dziwne.

Jak już słyszysz kable, to nie powinieneś mieć problemu z ewentualnym słyszeniem tego rezonansu. Chyba, że teraz masz jakaś misje do nawracania słyszących inaczej :)

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
                          Wątpię że on składał skrzynkę z każdym przetestowanym głośnikiem. Zmierzyłem i koniec. Więc mógł rzeczywiście nie słyszeć problemów.
                          Wątpię żebyś cokolwiek więcej wiedział na jego temat, jego pracy i projektów.

Skomentuj

Mały zestaw 2.1 na MDS08, SB13PFC25-8, SB19ST-C000-4 się szykuje. Dzisiaj pierwsza warstwa lakieru, jutro lecimy dalej.

kto zgadnie co zostało wykorzystane na nóżki w subie ?

Last edited by dragon; 15.09.2018, 20:47.

Skomentuj

jakies odboje

Skomentuj

Wylot BR w subie trochę razi. Nie wyszedł zbyt równo, a szkoda bo struktura ładnie położona:/
                                Last edited by Adzik94; 15.09.2018, 22:21.

Skomentuj

No trochę wylot jest do poprawki a trochę to kwestia zdjecia, generalnie tragedii nie ma. Musze w końcu nową frezarke kupić

Zestaw dla kumpla który chciał niskim kosztem sprzęt do baru/restauracji, na codzien granie do kotleta ale jakościowo miało być lepiej niż z standardowymi głośnikami sufitowymi, do tego od czasu do czasu głośniejsze granie jak trafi się impreza.
                                  Odboje okazały się całkiem dopasowane no i zastosowanie bardziej praktyczne - w salonie to grać nie będzie :)

Skomentuj

Kolejne wcielenie demona i eksperymenty z cardioidem:

Skomentuj

jak brzmienie? i ktora to wersja lx60? pierwsza?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        Kolejne wcielenie demona i eksperymenty z cardioidem:

Na których częstotliwościach pojawia się cardioida?

Skomentuj

Zastanawia mnie jaki z tego jest bas, w sensie takie 18lx60 i np. 45 metrow2 w domu.
                                          W zyciu nie sluchalem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X