Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Barth Zobacz posta
    Ostatnie "szlify" przy fx-300 :biggrin:
    Opisz z czego i w jaki sposób wykonałeś obudowy.
    Bardzo prosty a zarazem bardzo dobrze wygladający design!:thumbup:

Skomentuj

Front 2xMDF 18mm oklejone czeczotem dąb różany i zawoskowane woskiem starwax(castorama), plecy docelowo 2x18mm jak na razie jest jedna osiemnastka. Szkielet tak jak na foto, boki doklejane (płyta Rehau RAUVISIO crystal), wierzch to szkło w kolorze płyty. Nie bardzo wiem co jeszcze napisać konstrukcja już oklepana na forum, ogólnie to pierwsze "ukończone" kolumny jakie zrobiłem więc uważam że wyszło całkiem spoko:biggrin:

Skomentuj

Tym razem na warsztacie odgrody pteterycza
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
          Takie tam byle jakie "basowe" glosniki:
          boom!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            boom!

Grubo!
            Można mieć obawy o konstrukcję budynku.

Skomentuj

SB Audience ciekawe lol ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Jak byś opisał ten bas, w porównaniu do Twoich TIW-ów, SS Discowery i Usherów które to masz i miałeś na stanie?
                To zupełnie inne granie?
                Całkiem inne granie, bardziej estradowe, szybkie, twarde...w zasadzie bez zejścia w doł :/
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  spokojnie na horyzoncie być może godny następca :
                  http://www.sbaudience.com/index.php/...nero-6mrn150d/
                  cena powinna być u nas koło 8-9 stów za sztukę (za około tyle są Indiach
                  (SBA rusza z głośnikami pro )
                  Wątpliwe. Nie ten fs, nie ten Rms. Gdy te dwa lata temu wybierałem PHL-e 1120 do swoich paczek, to przeanalizowałem dziesiątki głośników średniotonowych. Ewentualna alternatywa była jedna konkretna (no, może dwie) i nie trzeba szukać aż u takich egzotyków;-). Gdy będę robił paczki na 18 calach (a będę), to właśnie tę alternatywę zastosuję :-).

Skomentuj

To może się podzielisz tą wiedzą dla potomnych?
                    Last edited by Pteterycz; 06.01.2020, 10:54.
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Jak kogoś poniesie idea DIY.. okap diy...

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                        Wątpliwe. Nie ten fs, nie ten Rms. Gdy te dwa lata temu wybierałem PHL-e 1120 do swoich paczek, to przeanalizowałem dziesiątki głośników średniotonowych. Ewentualna alternatywa była jedna konkretna (no, może dwie) i nie trzeba szukać aż u takich egzotyków;-). Gdy będę robił paczki na 18 calach (a będę), to właśnie tę alternatywę zastosuję :-).
                        Zobaczymy :)
                        Ciekawy jest materiał karkasu - glina :)
                        Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        3way na estradowym basie 10"
                        Mam b&c 10ps26 i basem to on nie gra :)
                        10 cali to w estradzie odpowiednik głośnika 12cm w domowym audio patrząc na fs i takich możliwości na basie należny się spodziewać .
                        fs poniżej 50Hz to dopiero 12-15 cali. Jak chcesz coś co zagra basem jak 8-10cali domowe to musisz mieć głośnik 18 cali lub większy.
                        Dopiero te mają fs w okolicach 30Hz :)

Skomentuj

Rozumiem, że będzie to wyciąg zintegrowany z subwooferem i głośnikami sufitowymi.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                            Rozumiem, że będzie to wyciąg zintegrowany z subwooferem i głośnikami sufitowymi.
                            Jak każde diy. Zero ograniczeń same możliwości...

Wczoraj icepower pogral z magnepanami... no jest potęga... do porównania byl krell 300 i to nie byla konkurencja..

Ps. Cos mi tapatalk obraca zdjecia..
                            Last edited by LubMich; 06.01.2020, 16:45.

Skomentuj

Wzmacniacz coraz bliżej końca, choć liczyłem na to, że dziś skończę.. :)

Skomentuj

Ale smok! :) Zacnie

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                                  Jak każde diy. Zero ograniczeń same możliwości...

Wczoraj icepower pogral z magnepanami... no jest potęga... do porównania byl krell 300 i to nie byla konkurencja..

Ps. Cos mi tapatalk obraca zdjecia..
                                  To Twoja konstrukcja ?
                                  Możesz coś więcej o niej powiedzieć ?Jak wykonane są cewki i jak wygląda napęd magnetyczny ?

Skomentuj

Wzmaka testowalem.... kolumny to magnepan... magnetostat..

Last edited by LubMich; 06.01.2020, 20:01.

Skomentuj

Zobaczymy :)
                                      Kupujesz ;-).
                                      Gadałem o tym głośniku z kierownikiem sprzedaży i marketingu SB Audience. Zaprojektowany został z myślą o użyciu w tubie i z wysokimi podziałami. W drodze są większe modele, z dostępnością w następnym roku.

Ciekawy jest materiał karkasu - glina :)
                                      Glin, czyli aluminium i stąd tak wysokie Rms. Tak pół żartem ;-).

Skomentuj

Glin, czyli aluminium i stąd tak wysokie Rms. Tak pół żartem ;-).
                                        może to gliniane aluminium :)
                                        Kupujesz ;-).
                                        Raczej tak, nie mam jakiś planów względem tego głośnika , czysta ciekawość :)
                                        Rozglądam się też za partnerem dla radian-a :)

Skomentuj

Po długim czasie w nausznikach, pojawił się system stacjonarny i jest już pierwsze uruchomienie TA2022,

Skomentuj

Czaruję...
                                          X