Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Front ma 15,5 x 30,5 cm, i ok 7 l.
    Last edited by Kangurur; 28.07.2022, 19:01.

Skomentuj

Witam kolegów
      ja też nie próżnuję, jestem na etapie budowy iampa ops3 tym razem na mosfetach. Poza tym wszystko identycznie :)
      przy okazji buduję na test również bg1. Dzięki uprzejmości Gavrona i otrzymania od niego Pcb!!! Wielkie dzięki bo zaciekawił mnie bardzo ten projekt.
      Przy okazji trzeba to czymś „wysterować” więc buduję też pre z Daciem…

mała galeria:

ale wszystko idzie jak krew z nosa nie z kojej winy… ja wszystko co mogłem to porobiłem teraz brakuje elementów, bo najpierw zero kontaktu z badelem, ale w końcu się odezwali i trafo pewnie za kilka tygodni będzie… niemniej gorsza sytuacja jest z modushop, zero kontaktu, ani bee, ani mee, ani kukuryku. Złożone zamówienie jakiś czas temu. Wysłane 3 wiadomości odnośnie personalizacji. I zero informacji zwrotnej. Orientuje się ktoś co się dzieje ? Mam nadzieje że nic się nikomu tam nie stało… ? bo choć słabo to zabrzmi, nie chcę zostać z projektami bez obudów. A nikt pewnie takich samych paneli przednich nie dorobi… a plan jest taki by wszystko wyglądało „tak samo” zamawiał ktoś u kich coś ostatnio? Może macie jakieś informacje… łącznie potrzebuję jeszcze z 6 (obudów/paneli przednich)
      Last edited by daniel69; 03.08.2022, 16:30.

Skomentuj

Same panele dorobią, musiałbyś tylko obdzwonić firmy, które zajmują się cięciem alu na różne sposoby.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
          No to coś z drukarzem raczej, a nie metodą jako taką. Z jakiego to materiału było drukowane? Jeśli PLA to robota psu w dupę, bo to nie wytrzyma temperatury w samochodzie na słońcu i się rozpłynie...
          nie wiem z czego, ale po szlifowaniu pachnie jak MDF!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

nie wiem z czego, ale po szlifowaniu pachnie jak MDF!
            Podpytaj, ja po zapachu nie skojarzę Albo zapytaj czy się nie zniekształciło już przypadkiem, bo jeśli PLA to po upałach, które były, raczej już się, hm, zdeformowało....

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
              Witam kolegów
              ja też nie próżnuję, jestem na etapie budowy iampa ops3 tym razem na mosfetach. Poza tym wszystko identycznie :)
              przy okazji buduję na test również bg1. Dzięki uprzejmości Gavrona i otrzymania od niego Pcb!!! Wielkie dzięki bo zaciekawił mnie bardzo ten projekt.
              Przy okazji trzeba to czymś „wysterować” więc buduję też pre z Daciem…

mała galeria:

ale wszystko idzie jak krew z nosa nie z kojej winy… ja wszystko co mogłem to porobiłem teraz brakuje elementów, bo najpierw zero kontaktu z badelem, ale w końcu się odezwali i trafo pewnie za kilka tygodni będzie… niemniej gorsza sytuacja jest z modushop, zero kontaktu, ani bee, ani mee, ani kukuryku. Złożone zamówienie jakiś czas temu. Wysłane 3 wiadomości odnośnie personalizacji. I zero informacji zwrotnej. Orientuje się ktoś co się dzieje ? Mam nadzieje że nic się nikomu tam nie stało… ? bo choć słabo to zabrzmi, nie chcę zostać z projektami bez obudów. A nikt pewnie takich samych paneli przednich nie dorobi… a plan jest taki by wszystko wyglądało „tak samo” zamawiał ktoś u kich coś ostatnio? Może macie jakieś informacje… łącznie potrzebuję jeszcze z 6 (obudów/paneli przednich)
              No trafo z badela czekałem od początku kwietnia,
              właśnie dostałem.

Skomentuj

W tym roku już miałem nic nie robić ale skończyło się inaczej.

Będą tanie monitory.

Pogromca zaintrygował mnie tym tanim Daytonem.

Co z tego wyjdzie? Okaże się.

Skomentuj

Utknąłem w miejscu bo tweetery będą dopiero w drugiej połowie sierpnia

Skomentuj

Kolejny subwoofer w życiu, przetwornik dd audio redline dd512c dvc4, do tego napęd PA 600 Goliath, obudowa puki co zamknięta 55 litrów.
                    Pralka w budowie

Skomentuj

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
                      Kolejny subwoofer w życiu, przetwornik dd audio redline dd512c dvc4, do tego napęd PA 600 Goliath, obudowa puki co zamknięta 55 litrów.
                      Pralka w budowie
                      zapowiada sie nieźle, powodzenia

Skomentuj

A ja w przerwach z iampem, pre itd, walczę z polutowaniem 4szt pcb bolta xlr :) płytka absolutny sztos ale polutowanie wymaga dużo uwagi, czasu i jakiś umiejętności w lutowaniu smd.

a tutaj wspomniane pre :)

Skomentuj

Wczoraj przyszły fronty do projektu 2Way na STX W.18.200.8.MCX + Dayton ND25FW

Cóż...coś poszło nie tak

Skomentuj

No ale teraz tylko połowa roboty do poprawy. Tylko się dobrze dogadaj która

Skomentuj

Na szczęście bezproblemowo się dogadałem, jeszcze przeprosiny były
                              Sprawa załatwiona bardzo profesjonalnie i do jutra dojdzie taki front jak ma być.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomant Zobacz posta
                                A propos "klonowania". Co myślicie o akcji Reduktora Szumu na YT w kwestii Sansui Au70? Koszt zabawy dość spory - ale nadal to nieco ponad połowa oryginału w niewiadomym stanie. Ja się na to skusiłem. Zobaczymy czy będzie płacz czy banan na twarzy.
                                Powiedz, jakie lampy i transformatory używasz?

Skomentuj

Ufff oczy spuchnięte jak nigdy ale przebrnąłem przez polutowanie 2 pcb bolta xlr. Kilkaset szt elementów wielkości mniejszej jak główka od zapałki !!! Co prawda czeka mnie ta przeprawa jeszcze raz - robię 2 końcówki. Dla siebie i dla kolegi. Ale z drugą się nie spieszy wcale.

bolt xlr zainteresował mnie po tym jak w iampie100m przetestowałem ips bolta.

Skomentuj

Przez weekend doszedłem do wniosku że jak robić to robić… Konstrukcja awansowała na dual mono. A oto same zasilacze bez traf hahaha

a tak to będzie w obudowie. Co prawda na foto iamp ops3 ale to tylko przymiarki. Obudowa po prostu będzie taka sama. Ciasno, ale wejdzie wszystko, mam nadzieję:

Skomentuj

Od pomysłu, do wykonania:

Skomentuj

Trochę przypomina taborety

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                                          Przez weekend doszedłem do wniosku że jak robić to robić… Konstrukcja awansowała na dual mono. A oto same zasilacze bez traf hahaha

a tak to będzie w obudowie. Co prawda na foto iamp ops3 ale to tylko przymiarki. Obudowa po prostu będzie taka sama. Ciasno, ale wejdzie wszystko, mam nadzieję:

Co to za projekt zasilacza zastosowałeś? Zasilanie mocy jest stabilizowane?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X