Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klonujemy WLM Stella monitor

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jest duza roznica, ale czy to sie przeklada na przyjemnosc odbioru, to juz zalezy od osoby. Moja zwrotnica byla projektowana pod katem technicznym + odsluchy. Postawilem na lepsze zgranie fazowe i rowniejsze pasmo niz jakies tam mity.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Jesli zostana dwie dechy, to mozliwe ze jako izolatora uzyje zywicy.
      O to mi chodziło właśnie .

Skomentuj

Chociaz nie jest to wielki problem, bo mozna go najprosciej rozwiazac oklejajac brzegi hdfem :)

Skomentuj

Będzie to samo w mniejszej skali tyle że u góry

Skomentuj

Jest duza roznica, ale czy to sie przeklada na przyjemnosc odbioru, to juz zalezy od osoby. Moja zwrotnica byla projektowana pod katem technicznym + odsluchy. Postawilem na lepsze zgranie fazowe i rowniejsze pasmo niz jakies tam mity.
            Jest możliwość abyś udostępnił jej schemat ?

I czy jakiś głośnik z stxa nadawałby się na suba do tych maluszków ? Będę zamawiał części u nich to od razu pomyślałem o jakimś tanim subie bo basem to te monitorki nie powalają szczerze mówiąc. Jakiś SCX bądź samochodówka z stxa się nada ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Vigoss Zobacz posta
              Jest możliwość abyś udostępnił jej schemat ?
              Moge, choc zaznaczam, ze jest pod TL.

Zamieszczone przez Vigoss Zobacz posta
              I czy jakiś głośnik z stxa nadawałby się na suba do tych maluszków ? Będę zamawiał części u nich to od razu pomyślałem o jakimś tanim subie bo basem to te monitorki nie powalają szczerze mówiąc. Jakiś SCX bądź samochodówka z stxa się nada ?
              Potrzeba do nich suba bez watpienia. Tylko pomysl z gory nad tym jak odetniesz bas z monitorow. Bedziesz potrzebowal amplitunera albo specjalnego panelu z filtrem pasywnym.

Skomentuj

Pomysł mam taki: Monitorki w zamkniętej obudowie plus sub np. na samochodówce stxa 8cali na tanim panelu. Wszystko to z amplitunerem, jakiś stary Technics mi się kurzy, a ma wyjście na suba. Ma być to maksymalnie budżetowa konstrukcja jako drugi/trzeci system do kompa.

I co do zwrotki to nawet mi ta na pierwszym rzędzie odpowiada, tylko czasem sypie piachem no i basu brak :(
                Last edited by Vigoss; 02.03.2015, 14:28.

Skomentuj

I standy gotowe:

Skomentuj

Całkiem ładnie się prezentują, wypełnione czymś w środku?

Skomentuj

po 12kg piasku w kazdej

Skomentuj

Klasyka .Jak wykończyłeś podstawy ? ( sposób lakierowania)

Skomentuj

Ano, taka proscizna. Z wykonczenia nie jestem calkiem zadowolony, ale musialo to byc zrobione mozliwie tanio. Na surowy mdf polozylem 2 warstwy izolantu rennera, potem samochodowy akryl 2-3 warstwy. Na to polecial spray motip semi gloss black.
                          Jakbym chcial to polakierowac jak Bog przykazal, to za sama chemie trzeba by bylo pare stowek wylozyc.

Skomentuj

Ale jak wyszło w miarę i tanim kosztem to pomysł super a wykonanie jeszcze lepsze

Skomentuj

Przy lakierowaniu strasznie duzo roboty trzeba wlozyc w przygotowanie powierzchni, bo samo pryskanie to zazwyczaj sama przyjemnosc. Zdecydowanie wole fornirowac, gdzie dla amatora jest to prostsza metoda estetycznego wykonczenia.

Skomentuj

A widzisz, tu cały motyw polega na tym że pierwsze miałem w surowym mdf i tak stały, biorę się za następne a żona mówi czemu nie będą wyglądać jak poprzednie więc dobrze byłoby zabezpieczyć jakoś surowy mdf

Skomentuj

po 12kg piasku w kazdej
                                  Pokażesz fotkę jak rozwiązałeś wsyp piasku :)?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                    Pokażesz fotkę jak rozwiązałeś wsyp piasku ?
                                    zerknij na ten post http://diyaudio.pl/showthread.php/13...l=1#post438900

W przegrodzie nawiercilem otwor 12mm, przez ktory za pomoca lejka zasypalem caly srodek nogi piaskiem. Oczywiscie trzeba bylo go troche ubic, zeby sie ulozyl. Otwor zaslepilem zwykla sruba metryczna. W razie potrzeby mozna wykrecic srube i wysypac piasek do wiaderka.

Skomentuj

Orientujecie się jak są mocowane w WLM Stella pierścienie na głośnikach?

Skomentuj

Moze na klej razem z glosnikami jak w Pylonach.

Skomentuj

A jak głośnik chcesz wyjąć to jak to ma wyglądać?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X