Jest duza roznica, ale czy to sie przeklada na przyjemnosc odbioru, to juz zalezy od osoby. Moja zwrotnica byla projektowana pod katem technicznym + odsluchy. Postawilem na lepsze zgranie fazowe i rowniejsze pasmo niz jakies tam mity.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klonujemy WLM Stella monitor
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJesli zostana dwie dechy, to mozliwe ze jako izolatora uzyje zywicy..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJest duza roznica, ale czy to sie przeklada na przyjemnosc odbioru, to juz zalezy od osoby. Moja zwrotnica byla projektowana pod katem technicznym + odsluchy. Postawilem na lepsze zgranie fazowe i rowniejsze pasmo niz jakies tam mity.
I czy jakiś głośnik z stxa nadawałby się na suba do tych maluszków ? Będę zamawiał części u nich to od razu pomyślałem o jakimś tanim subie bo basem to te monitorki nie powalają szczerze mówiąc. Jakiś SCX bądź samochodówka z stxa się nada ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Vigoss Zobacz postaJest możliwość abyś udostępnił jej schemat ?
Zamieszczone przez Vigoss Zobacz postaI czy jakiś głośnik z stxa nadawałby się na suba do tych maluszków ? Będę zamawiał części u nich to od razu pomyślałem o jakimś tanim subie bo basem to te monitorki nie powalają szczerze mówiąc. Jakiś SCX bądź samochodówka z stxa się nada ?
Skomentuj
-
Pomysł mam taki: Monitorki w zamkniętej obudowie plus sub np. na samochodówce stxa 8cali na tanim panelu. Wszystko to z amplitunerem, jakiś stary Technics mi się kurzy, a ma wyjście na suba. Ma być to maksymalnie budżetowa konstrukcja jako drugi/trzeci system do kompa.
I co do zwrotki to nawet mi ta na pierwszym rzędzie odpowiada, tylko czasem sypie piachem no i basu brak :(Last edited by Vigoss; 02.03.2015, 14:28.
Skomentuj
-
Ano, taka proscizna. Z wykonczenia nie jestem calkiem zadowolony, ale musialo to byc zrobione mozliwie tanio. Na surowy mdf polozylem 2 warstwy izolantu rennera, potem samochodowy akryl 2-3 warstwy. Na to polecial spray motip semi gloss black.
Jakbym chcial to polakierowac jak Bog przykazal, to za sama chemie trzeba by bylo pare stowek wylozyc.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postapo 12kg piasku w kazdej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaPokażesz fotkę jak rozwiązałeś wsyp piasku ?
W przegrodzie nawiercilem otwor 12mm, przez ktory za pomoca lejka zasypalem caly srodek nogi piaskiem. Oczywiscie trzeba bylo go troche ubic, zeby sie ulozyl. Otwor zaslepilem zwykla sruba metryczna. W razie potrzeby mozna wykrecic srube i wysypac piasek do wiaderka.
Skomentuj
Skomentuj