Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Linia transmisyjna, wady zalety, ciekawostki

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jedziemy z koksem:

marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No ładnie. Środek pokażesz ? :)

Skomentuj

Póki co jest tam pustka. Kanał dopiero będzie wstawiany
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ladne cudenko, zeby tylko ten morel ciut lepiej wygladal :P, tak mi sie kojarzy z okiem cyklopa

Skomentuj

Dokładnie tak samo mi się skojarzyło. Na czarnym jachtowym powinien nabrać wyrazistości
            marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
              Jedziemy z koksem:
              Takiego zestawienia jeszcze nie widziałem a tym bardziej nie słuchałem
              jestem baaardzo ciekawy jak będą grać. Trzymam kciuki

Skomentuj

BraWo, już kiedyś próbowaliśmy się zgadać ale nie wyszło. Jak projekt zostanie skończony zapraszam!
                marcinsywala.pl

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                  BraWo, już kiedyś próbowaliśmy się zgadać ale nie wyszło. Jak projekt zostanie skończony zapraszam!
                  Eeee nie gadaj... widzieliśmy się ca. 10 minut
                  Naprawdę chętnie nawiedzę gród Kraka, mam swoje 3 way Elaca, 1 way Woodcone i chcę mieć jeszcze porządną TL-kę. Twoja zapowiada się super

Zmień sobie podpis z 1% na 30%

Skomentuj

Wysyp o liniach ostatnio http://highfidelity.pl/@main-2121&lang=
                    Musze sie niestety zgodzic, ze Morel uroda nie grzeszy

Skomentuj

Cześć kupiłem ten oto przetwornik SW.STX.10.2.500.8.F.A.FC.X i chciałbym go umieścić w lini transmisyjnej ale nie mam pojęcia jak obliczyć taka obudowę czy ktos mógłby mi pomuc

Skomentuj

Taka ciekawostka http://www.audelprestige.com/#!/ctl

Skomentuj

Ależ wynalazek Basrefekso linia transmisyjna
                          Pomiarów brak, albo źle szukam

Skomentuj

Kolejny marketingowy bełkot. Dociążenie membrany powietrzem z tyły sprawia, bo tworzenie takich komór z wąskim przelotem musi tak działać sprawia, że nie ma to nic wspólnego z linią.

Skomentuj

Te obudowy maja po prostu filtry dolnoprzepustowe, a rezonans bazowy i tak jest generowany cwiercfalowo, wiec jest to linia transmisyjna :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Te obudowy maja po prostu filtry dolnoprzepustowe
                                W postaci tej komory i dziurki pomiędzy nimi?

Skomentuj

Tak jest

Skomentuj

Tak, tak jakoś trudno mi to zrozumieć. Zakładają, że otwór ma jakąś tam średnice to działa chyba trochę jak rezonator helmholza i wyłapuje raczej te wyższe zakresy niż niższe. Jeśli tak, co ciekawi mnie co dolatuje tym tunelem do końca i jaka jet tego efektywność. Wykorzystanie możliwie najlepiej tylnej strony membrany to raczej nie jest. Chyba że jest to coś w rodzaju połączenia linni z basreflexem. Czy jak?

Skomentuj

Taki układ można było też zobaczyć w band passach. tj, takie zwężenie mocne które prowadziło do drugiej komory a ta druga komora miała normalny wylot br.

Skomentuj

Ten uklad ma kilka zadan. Glowne to dopasowanie impedancji, praca jako filtr dolnoprzepustowy, oraz dlugi tunel, w ktorym uklada sie rezonans polfalowy. Mozna to rowniez sobie zasymulowac, chocby w leonardzie.
                                        Wez pod uwage rowniez podobne dzialanie w obudowach typu back loaded horn. Tam tez jest komora kompresyjna, zwezenie-gardlo oraz tuba. Tutaj role tuby zastapiono tunelem linii transmisyjnej.
                                        Ogolnie nic nowego, czego nie bylo kilkadziesiat lat temu :P

- - - - - aktualizacja - - - - -

A tak powstaja obudowy w PMC :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                          fajna praca... chcialbym mieć taka miejscówkę i sprzęt
                                          Last edited by ruffpl; 15.07.2014, 09:20.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X