Zamieszczone przez UKA
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowe stx'y relacja na żywo
Collapse
X
-
Budzik... no zes sie wypisał... to prawie wypracowanie...
posłuchaj kazdy sie podnieca bo wg. mnie jest czym... wole wydac 35 zł na STX'a zamiast 135 zł na niewiele leprzy głośik Tonsila... jedymym słusznym minusem jest to że stx'y potrzebują duzej mocy... ale że to tylko hałasuje to sie niezgodze... mają kilka bardzo dobrych przetworników za śmiesznie niską cene... i parametry wydaja sie zgodne z podanymi... i wygląda na to że są powtarzalne...
poprostu STX'y trafiły w super punkt polskich kieszeni (przeważnie puste) oferując DOBRĄ jakość !!!
to tyle :P
pozdro
P.S Łukasz siedzi w innym mieście z laską i nie ma dostępu do netu, tak mi powiedział przez tel.
pozdro
Skomentuj
-
budzik nie przejmuj sie:) ta fala minie jak wszystko przemija. ludzie porobia sobie te suby na stx`ie ale pozniej beda chcieli czegos wiecej i zakupia dorezsze i lepsze głośniki, albo zkoncza przygode z DIY (tylko dlaczego odrazu nie kupuja tych drozszych:)). Ja bylem dzisiaj na wolumenie poogladac te stxy. nigdy nie mialem zadnego ich wyrobu i odsluchalem pare gotowych konstrukcjii sa to sprzeta faktycznie lepsze od alfredow(alfredy i sprzety alfredo podobne graly 2 stoiska dalej), ale zeby na tym zakonczyc przygode z diy to trzeba byc dziwnym. mnie osobiscie niczym nie zaskoczyly i dlatego wole wydac te 140pln na 20/80/2 na ktorego sie juz nastawilem do kolumn, ktory tez mnie niczym nie zaskoczy, ale wedlug mnie gra duzo przyjemniej dla MOJEGO ucha.
Skomentuj
-
kudłaty słuchałeś starej serii to po 1 pozatym nie wypowiem się co do gotowych kolumn STX'a...... powiem tak w porównaniu z 20/80/2 STX wypada lepiej wcale nie dla tego że stx jest taki super hiper ale ten tonsil jest w sumie dość przeciętny.... niewiem czemu został kiedyś legendą tego forum..... to dość przeciętna 8' raczej do kolumn niz subwoofera....
Skomentuj
-
a o tym nie pomyslalem ze to stara seria:) ale i tak byla o niebo lepsze od tego co slyczalem pare stosik dalej:P a ta ten tonsil w porowaniu jakosci/cena do stx`a wypada fakt -marnie ale nie znam innego glosnika z przedzialu do 150pln ktory zagra lepiej odniego:(. jak jakis jest to zchecia go kupie bo jak mowie ten tonsil (ma byc oczywiscie w kolumnach nie sub) nie jest super extra ale nie jest badziewny i gra milo, ale zchecia bym go na cos wymienil... ale na co?? bo jesli moge wydac tyle pieniedzy na tego tonsila to po co mam kupowac stxa ktory w kolumnach RACZEJ nie sprawdzi sie tak jak on ale z checia go na cos zamienie...
Skomentuj
-
Witam wszystkich forumowiczów.
To moj pierwszy post na tym forum.
Po przeczytaniu postów tego tematu - extra pozdrowienia dla Budzika i SW.
W sobotę zajrzalem na stronkę STX i odszukalem te nowe-stare cudenka tzn 22-120-8xx za przystępną cenę. Chciałbym na święta zrobić sobie SUBA. Po kilku symulacjach stwierdzam, że najlepszym (wg mojego kryterium) modelem z pośród 22 jest ten z serii SS.
Tu kieruję pytanko do SW - co ty na to? Wpakowałbym go do 34 l obudowy BR 30Hz.
P.S.
Nie mam milych doswiadczen z STX. Pierwszego jakiego nabylem to 16 z serii PP (no comments) nie zdążyłem nawet przykręcić do budy a już odkleiła mu się membrana.
Była klejeona jakimś kiepskim butapremem - ja użyłem poksiliny i trzyma do dziś:-)
Nie polecam nikomu budować z STX'a nic innego poza subami! Niski SPL oraz te rezonanse.
Skomentuj
-
34 troche przy duzo i strojenie troche przymałe. daj 30L@35 i będzie optymalnie. tak pogorszy się impuls i wytrzymałość mocowa nic więcej. Ps seria PP była naprawde do dupy. dobrze że ją wycofali bo psuła im tylko opinie.... co do niskiego SPL nie zgodze się stara seria miała wyjątkowo wysoki w tej klasie głośników a nowa ma przyzwoity. mimo to żeczywiście naturalnym środowiskiem STX'a wydaje się subwoofer albo kolumna 3way z niskim podziałem....
Skomentuj
-
Ale się zrobiła sieczka w tym temacie :)
pozdrawiam!
[ Dodano: 2004-12-10, 12:54 ]
SW jak sie maja 2 GDN-22-120-8-SC w budzie BR 60L@35Hz w porównaniu do dwóch ARN6618 60L@33Hz BR , nie chodzi mi o symulacje tylko o to jak się spisują tesle i STX na żywo???? z tego co wyczytałem to zajmujesz się przetwornikami obydwu firm
pozdrawiam!
Skomentuj
Skomentuj