Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

www.loudspeakershop.eu Twój pomysł - nasze wykonanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdyby wybrano projekt na Fountekach z FW200 to taka olbrzymia podstawa byłaby potrzebna. W winisd wychodzi ponad 70L ?!. Nawet dając go w 50 i tak wyjdzie niezła pralka. Np 80x24x40.
    Tu wspaniała konstrukcja Servantess'a:
    http://www.audiostereo.pl/seas-moj-m...end_57070.html
    lklukasz
    Pokaż te monitorki.
    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
      Przyjdzie czas to pokaze. Narazie musze jeszcze raz naciagnac material na maskownice bo mi klej wyszedl...
      Last edited by dolphin123; 23.08.2011, 22:19.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z tego górnego projektu nie podobają mi się tunele br. Jakoś mi nie pasują wizualnie. Wolałbym tam zobaczyć drugiego excela :biggrin:

Skomentuj

My tu o "paczkach", a jeszcze nie poddano pod głosowanie głośników. W ogóle na czymś już stanęło?

Skomentuj

Właśnie miałem ostatnio napisać, że jakaś taka cichosza w temacie, który ciekawie się zapowiadał.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Witamy szanowne grono :)

Przepraszamy za chwilowy zastój w tym temacie. Nie zapomnieliśmy o tym projekcie, jednak natłok obowiązków i pracy nad nowymi konstrukcjami nie pozwalają nam zajmować sie wszystkim jednocześnie. Między czasie w ramach dobrej współpracy, przedstawiliśmy na naszym forum ofertę rabatową dla forumowiczów. Przygotowujemy się również do wystawy na Audio Show w Warszawie. W ciągu kilku dni postaramy się przedstawić kilka wybranych oraz kilka naszych propozycji dotyczących wyboru przetworników do tego projektu.

Serdecznie pozdrawiamy...

Skomentuj

a co z fostexami w waszej ofercie?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A oni mają fostexy w ofercie?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    a co z fostexami w waszej ofercie?
                    a co z Fountekami FR88EX? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta
                      A oni mają fostexy w ofercie?
                      mają mieć
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czekamy na dostawę głośników Fountek, w tym również FR88EX. Przewidywany termin dostawy to Listopad.

Skomentuj

Odświeżę temat. Znam już brzmienie Fountek'ów. Więc z całą odpowiedzialnością proponuję:
                          1. NeoCD1.0
                          2. FW146
                          3. Dayton RS225
                          oraz zestaw który mnie najbardziej by interesował:
                          1. NeoCD3.0
                          2. FW168
                          3. Dayton RS270

Skomentuj

Przecież w louspeakershopie nie ma dytona więc nie licz na konstrukcję z tym głośnikiem z ich strony. Wybierz coś co mają w ofercie albo zacznij samemu coś działać

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                              Przecież w louspeakershopie nie ma dytona więc nie licz na konstrukcję z tym głośnikiem z ich strony. Wybierz coś co mają w ofercie albo zacznij samemu coś działać
                              Napisałem to po konsultacji z Panami z louspeakershop. Wiem, że nie jest w ich interesie proponowanie Daytona lecz tego nie wykluczają.
                              Drugi wariant czyli zaprojektowanie zwrotnicy samemu - szczytny cel. Jednak aż takim optymistą nie jestem aby uczyć się na 3W :) Chyba, że chcesz codziennie dostawać ode mnie maile z pomiarami i pytaniem CO DALEJ !

Skomentuj

Witam,

Po długim rozbracie z DIY i powolnym znudzeniem moimi kolumnami sklepowymi Jamo E750 zdecydowalem sie na male DIY, moj wybór padł na klon kolumn PSB Synchrony two

Bardzo podoba mi się ich wygląd, a i zagrają napewno lepiej od JAMO - nie słyszałem ich, ale nie boję się tego jak zagrają bo nie będę w tej ocenie bezstronny :)

Z tego co wyczytałem są to kolumny 2,5drożne, podzielone na 3 osobne sekcje BR, z podziałem zwrotnicy na 2,2kHz.

Udało mi się namierzyć przetworniki LH tutaj:

http://www.ebay.com/itm/5-1-4-PSB-SY...ht_2016wt_1396
                                Zastanawiam się którego Peerlessa jest to odpowiednik?

nie mogę namierzyć tweetera, dlatego mam nadzieję zę koledzy pomogą coś dobrać :), no i ze zwrotnicą także, chyba że ktoś wie gdzie szukać schematu oryginalnej.

Znalazłem też trochę danych o starszym bracie Synchrony One tutaj:

http://dengor01.narod.ru/akustichesk...ony_tower_one/

Wygląda na to że każdy głosnik to 3 oddzielne zwrotnice, ale nie wiem czy warto sięna to porywać?

Z góry dziękuję za wszelką udzieloną pomoc.

Pozdrawiam

Radek
                                Last edited by olek; 13.01.2012, 21:20.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Jakoś nie widzi mi się system punktacji na stronie www.loudspeakershop.eu. Wiem, że jest to sposób na przywiązanie klienta, ale jak ktoś chce kupić coś jednorazowo...

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                    Nie na temat...
                                    Jakoś nie widzi mi się system punktacji na stronie www.loudspeakershop.eu. Wiem, że jest to sposób na przywiązanie klienta, ale jak ktoś chce kupić coś jednorazowo...
                                    Jak chcesz coś kupić jednorazowo to kupujesz tylko raz... Nie widzę związku z punktami.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Skomentuj

To wtedy przepada ci twoja kasa, którą dajesz im na punkty. Bo to nie jest przecież tak, że oni Ci dają te punkty za darmo. Nic nie jest za darmo. Chcesz kupić jednorazowo głośniki za 1000zł/szt to ja to odczuwam jak by mi zabrali/zamrozili ok.100zł (równowartość punktów które niby Ci dają) na następne zakupy u nich, których nie przewiduję.

Ja nie chcąc zamrażać u nich swojej kasy kupiłem u konkurencji, gdzie nie naliczają sobie dodatkowej kasy na punkty, dzięki czemu będę miał taniej głośniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                        To wtedy przepada ci twoja kasa, którą dajesz im na punkty. Bo to nie jest przecież tak, że oni Ci dają te punkty za darmo. Nic nie jest za darmo. Chcesz kupić jednorazowo głośniki za 1000zł/szt to ja to odczuwam jak by mi zabrali/zamrozili ok.100zł (równowartość punktów które niby Ci dają) na następne zakupy u nich, których nie przewiduję.

Ja nie chcąc zamrażać u nich swojej kasy kupiłem u konkurencji, gdzie nie naliczają sobie dodatkowej kasy na punkty, dzięki czemu będę miał taniej głośniki.

Źle kolego rozumujesz. Nikt tam nie nalicza ci jakiejś kasy za dodatkowe punkty. Punkty są w tym przypadku liczone jako rabat na przyszłe zakupy. Zresztą nikt Ci nie każe korzystać z punktów. Możesz skorzysatać z rabatu na ich forum i masz od 7 do kilkunastu % taniej na zakupy u nich, nieważne czy robisz je raz czy 50 razy. Zresztą przy takiej sumie zakupu zawsze się można z nimi skontaktować i poprosić o rabat - nigdy nie miałem z tym problemu.

Tak więc wydaje mi się że nic na tym nie zyskałeś.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Skomentuj

Punkty są w tym przypadku liczone jako rabat na przyszłe zakupy
                                          Te punkty to jest taki program lojalnościowy, taki sam jak masz w niektórych marketach, stacjach paliw gdzie po uzbieraniu odpowiedniej liczby punktów możesz wymienić na jakieś produkty lub bony ( te punkty w LS są takim bonem tylko bez papierka). Wydaje mi się że jamess8 myśli w ten sposób: Jeżeli nie byłoby rabatów, punktów itp to było by taniej bo przecież sklep nie jest instytucją charytatywną i na czymś te upusty/punkty musi sobie odbić - patrz wyższe ceny dla osób bez rabatów czy kupujących u nich jednorazowo produkty.
                                          Możesz skorzysatać z rabatu na ich forum i masz od 7 do kilkunastu % taniej na zakupy u nich, nieważne czy robisz je raz czy 50 razy.
                                          Właśnie jak to jest z tym rabatem dla forumowiczów audioareny? Pytam się dlatego że miesiąc temu wysłałem im maila że chce skorzystać ( oczywiście spełniłem warunek 5 postów) i cisza, nikt nie odpowiada - chyba muszę się przypomnieć:biggrin:. A poza tym od czego zależy czy będzie to 7% czy 10% itd? Może ktoś bardziej "obytych" z LS mi odpowie lub coś poradzi?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X