Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

www.loudspeakershop.eu Twój pomysł - nasze wykonanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fountek FW168 w pomiarach u Zapha wypada blado...

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
      Fountek FW168 w pomiarach u Zapha wypada blado...
      To prawda ale w porównaniu do Seas W18EX, który kosztuje ok. 800 zł !
      Fountek FW168 jest porównywalny do Seas L18RNX, który i tak jest 2x droższy.
      Prawdą jest, że do tego projektu najbardziej pasowałby FW146.
      Przy tak tanich przetwornikach dobrej jakości większość od razu zrobiłaby 3W. Lepiej zaproponujcie jakiś tani 8" wofer do 300 zł.
      Jest Usher 8137A ale wizualnie pogryzłby się z aluminium
      Szkoda, że Fountek nie ma czegoś podobnego do Visaton AL200.
      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
        Szkoda, że Fountek nie ma czegoś podobnego do Visaton AL200.
        Jest np fw 200:
        http://www.fountek.net/products.asp?id=63

Skomentuj

Fountek FW200 spiszę się dobrze w zamkniętej obudowie. Trzeba się zastanowić czy jest sens robić projekt modułowy na tych głośnikach. Przy tych cenach które ma Akkus zestaw 3-drożny nie powinien kosztować kosmicznych pieniędzy :) Miałem okazję posłuchać wstępnego projektu FW146 + Neo1.0 i jestem bardzo miło zaskoczony in PLUS.

Skomentuj

A czy akkus planuje sciagniecie tego glosnika https://www.madisound.com/store/prod...oducts_id=8585 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta
              Fountek FW200 spiszę się dobrze w zamkniętej obudowie. Trzeba się zastanowić czy jest sens robić projekt modułowy na tych głośnikach. Przy tych cenach które ma Akkus zestaw 3-drożny nie powinien kosztować kosmicznych pieniędzy :) Miałem okazję posłuchać wstępnego projektu FW146 + Neo1.0 i jestem bardzo miło zaskoczony in PLUS.
              Szkoda, że FW200 nie nadaje się do BR bo wybór byłby prosty i cena 800 zł za kpl. Głośników do 3W - SZOK !
              Jesteś chyba jedyny który słuchał Founteków. Bardzo zazdroszczę :)
              Co do wofera to głupio zaproponować SW.STX.8.1,5.250.8.F.A.FC.X
              http://www.stx.pl/sw-stx-8-1-5-250-8-f-a-fc-x.html

Skomentuj

rzeczywiscie glupio...
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                  A czy akkus planuje sciagniecie tego glosnika https://www.madisound.com/store/prod...oducts_id=8585 ?
                  To samo mnie interesuje i kiedyś już o to pytałem, ale na razie bez odzewu:)

Skomentuj

ja ciagle optuje za usherami lub coś w "tym przediale" jakości i wiernosci przekazu...

Skomentuj

Witam,

Pracujemy nad kilkoma projektami, więc trochę mało czasu na częste udzielanie się w temacie :) Prawdopodobnie większość głośników Fountek będzie dostępne w naszej ofercie. Głośniki tej firmy będą wprowadzane sukcesywnie do naszego sklepu.
                      Zmieniamy również politykę dotyczącą naszych zestawów DIY, ale o tym może innym razem

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje dotyczące głośników do nowego projektu to zapraszamy do udzielania się w temacie.

Pozdrawiam.

Skomentuj

czy zestawy diy będą tańsze?

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr6 Zobacz posta
                          czy zestawy diy będą tańsze?
                          To chyba logiczne że tak!

Skomentuj

Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat za nasze zestawy do samodzielnego montażu. Cena zestawu jest wyliczona tylko i wyłącznie na podstawie elementów, które składają się na dany zestaw DIY. Ponieważ proponowane przez nas zwrotnice opierają się na elementach dobrej jakości, zawsze istnieje możliwość aby zastosować tańsze elementy w zwrotnicy i tym samym uzyskać niższą cenę całego zestawu. Poza tym nie gryziemy i po kontakcie z nami zawsze istnieje możliwość takiego dopasowania elementów aby odpowiadał Wam cenowo :)

Co do samych zestawów. Prawdopodobnie opublikujemy projekty zwrotnic, rysunki obudów oraz instrukcję sprzedawanych przez Nas zestawów do samodzielnego montażu. Jednak trudno mi powiedzieć kiedy to nastąpi.

Skomentuj

Zamieszczone przez loudspeakershop.eu Zobacz posta
                              Prawdopodobnie opublikujemy projekty zwrotnic, rysunki obudów oraz instrukcję sprzedawanych przez Nas zestawów do samodzielnego montażu.
                              Na jakie dokładnie zestawy jesteście już konkretnie nastawieni?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Na jakie dokładnie zestawy jesteście już konkretnie nastawieni?
                                Wiem, że na pewno AKKUS 35A-30.
                                Czyli Usher Audio 8935A, T-9930-20. Zmieniła mi się koncepcja i zamiast monitorów OZ zrobię podłogówki BR ok 33l.

Skomentuj

Nie będę ukrywał, że jeszcze całego tematu nie przeczytałem ale mnie osobiście najbardziej interesowały by 2,5 way na usherach a mianowicie :

2x 8945A plus 9950 lub nawet 8948 plus 9950 i ta druga opcja nawet bardziej mi odpowiada.

Aktualnie nie wszedłem jeszcze w 3 drogi ale akurat 3 drogi na usherach jak się nie mylę akkus już kiedyś robił. Nie widzę jakoś projektu na stronie ale w gotowych coś kiedyś było.

Skomentuj

ale ushery juz maja w zestawach
                                    taj jak rozmawialismy moze cos innego
                                    ankieta wybrana zostala konstrukcja elementowa zaproponowana Przemo-lukasa
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a nie ma żadnej zwrotnicy pod właśnie 2,5way na 8948 i 9950 ?? jestem na prawdę zainteresowany złożeniem takiej konstrukcji i jak by była zwrota to robię to dość szybko :)

Skomentuj

loudspeakersi pisali, ze zaczna udostepniac projekty zwrotnic
                                        mysle, ze jak kupisz u nich glosniki i elementy na zwrotki to udostepnia ci projekt
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Coś w temacie się dzieje?

PS. Promocja na Ushera 8133 - 139zł po zalogowaniu.
                                          Przy 4szt. -10%
                                          http://www.loudspeakershop.eu/glosni...33-p-1604.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X