Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny DIY za ok 2000

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

UWAGI MODERATORA
    Przeniosłem posty z nowego wątku do poprzedniego, bliźniaczo podobnego założonego przez kolegę kaka22.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    A był przedstawiany na forum?
    Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Tylko w dziale "w trakcie budowy".
    Fotka pojawia się gdzieś wcześniej w tym wątku.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

> DJ zibi, kupnem nie jestem zainteresowany - chcę zrobić sam :)
      Wersja ze Scanem na górze +8948+8955 ciekawa, ale to już 2944zł za same głosniki... Ile mniej więcej kosztują zwrotki na takie 3 drogi?

Skomentuj

Same elementy na zwrotnice w wersji średnio tańszej 350zł:)

Dayton RS225 + RS125 + SS9700/Morel ET338 wyjdzie Cię taniej Seas L22rnx/4p + Fountek FW146 + SS9700/MorelET338/Wavecor. Pomysłów na 3 Way jest dużo Ushery do tanich nie nalezą...

Skomentuj

Wolałbym papier na średnicy... Czyli uwzględniając mój pokój lepsze "wypasione" 2 way czy 3 way?
          Marian i Dj Zibi> w jak duzych pomieszczeniach grają u was wasze kolumny?

Skomentuj

Aktualnie grają w 18mkw:) Z tym papierem na średnicy to bym nie był taki pewny, Dobre alu jest dobre

Skomentuj

I te 3 drogi nie robią łomotu w takim pomieszczeniu?

Skomentuj

To nie altusy one łomotu nie robią:) Dzisiaj przyjechał kupiec po TLki na AWXie... słuchał słuchał ale chciał bym mu włączył "Ushery" kolego takiego banana na twarzy to ja dawno nie widziałem

Pamiętaj jeszcze jedną rzecz... 3 drogi to automatycznie konieczność lepszego i często mocniejszego wzmacniacza

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                  takim pomieszczeniu?
                  a jaką masz odległość od kolumn ?
                  3way zawsze wymaga większej odległości do prawidłowego sumowania się przetworników i zawsze na tym cierpi scena.
                  jak masz co najmniej 2 m to spokojnie możesz robić 3way :)

Skomentuj

Wolałbym papier na średnicy...
                    i ja tak myślałem,póki nie usłyszałem amelinium.Problem w tym że dobry głośnik to połowa sukcesu,reszta jest w "rękach zwrotnicowego":)

Skomentuj

Dobre alu jest dobre
                      a magnez jeszcze lepszy

Trzeba było kolego oglądać ogłoszenia
                      Sprzedawałem seasa L15 i AC130f1.
                      Możliwy był by nawet odsłuch jak byś sobie zażyczył teraz za późno :P

Skomentuj

To chyba jednak zdecyduję się na 3 drogi :) Kwestia tylko tweetera. Ten MOREL CAT 328-104 jest jeszcze przystępny cenowo. Ten SS naprawdę kusi na wysokie. Budżet musiałbym nadszarpnąć... ale wiele bym dał za banana na twarzy po zbudowaniu własnych kolumn

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          a magnez jeszcze lepszy

Trzeba było kolego oglądać ogłoszenia
                          Sprzedawałem seasa L15 i AC130f1.
                          Możliwy był by nawet odsłuch jak byś sobie zażyczył teraz za późno :P
                          W kartonikach czeka I magnez w swojej kolejce na godnego kandydata od dołu

W kwestii wybory SS9700 VS ET338 cena prawie taka sama wolałbym Morela. Miałem porównanie live obu morel jest delikatniejszy co mi bardziej się podoba, dla ravena pewnie SS9700 byłby lepszy

Skomentuj

Na exela byłbym na tak na średnich, ale to znowu większy koszt i możemy tak dokładać w nieskończoność. Chciałbym też kolumny wykończyc a to też kosztuje, nie chcęsurowej płyty na wierzchu :P

Skomentuj

Excel W15 jest droższy od Ushera za to Seas L22 tańszy od 8955 wiec całościowo wyjdzie niewielka różnica Warto pomyśleć również nad papierowym AC 130mkII świetny głosnik.

Skomentuj

dla ravena pewnie SS9700 byłby lepszy
                                no nie wiem też rozglądam się za czymś na górę jeszcze , kilka kandydatów przesłucham i na razie nic nie wpadło mi w ucho
                                Chyba też będzie metal jednak

Skomentuj

Za jakiś czas będę miał zwrotkę do L22, magnezowym W15 i Morela ET338 w prostej skrzynce. Podobny zestaw (z W12 w miejsce W15) gra u mnie, słyszeli go zibi i roman - z tego co wiem to bardzo im sie podobało.

AC130Mk2 to kewlar z węglem, papieru tam nie ma.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Oj mieszacie mieszacie w głowie... Im więcej czytam tym miej wiem. Jeśli kasy nie starczy to może 8948+morel et338 w podłogówce 2 way? A tak poza tematem trochę. Z jakimi fabrycznymi kolumnami może konkurować ww 2 way lub 3 way na morelu + 8948+8955 ? Mniej więcej jaka półka cenowa wchodzi w grę, bo wtedy takie kolumny z wykończeniem to ok 4 kzł

Skomentuj

Jest czarny ale gra świetnie.

Pomyśl Ze Akkus V3 kosztuje 13tyś a ty dasz do tego lepszą wysokotonówkę i masz rozwiązanie w temacie firmowych zestawów

Skomentuj

Excel W15
                                        no no decyduj się to razem zamówmy i się na rabat jeszcze w polinku załapiemy to Ci na zwrotkę zostanie

TIW200 ostatnio wpadł mi w ucho cena podobna do L22 .

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                                          3 way na morelu + 8948+8955 ?
                                          Akkus V3 na T9950, 8948a i 8955a to koszt ok 12kzł.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X