Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny DIY za ok 2000

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
    Oj mieszacie mieszacie w głowie...
    dopóki nie posłuchasz to tak będzie
    Możliwości jest wiele

Skomentuj

Chyba dozbieram kasy i zrobię 3 drogi. Jak robić to raz a porządnie Czyli zestaw 8948+8955+morel et 338 MUSI zagrać już na dobrym poziomie. A jak gra (mniej więcej profil brzmienia) L22+ 15 exel + morel?

Skomentuj

Chyba dozbieram kasy i zrobię 3 drogi. Jak robić to raz a porządnie Czyli zestaw 8948+8955+morel et 338 MUSI zagrać już na dobrym poziomie. A jak gra (mniej więcej profil brzmienia) L22+ 15 exel + morel?
        Gdzie kolego mieszkasz? Może warto wydać 200-300zł i podjechać do kilku osób i posłuchać? Granie Ushera i Seasa to zupełnie dwa inne światy...

Skomentuj

Ogólnie mieszkam koło Krotoszyna (ok 70km od Wrocławia), ale w kraju jestem tydzień max 2 na pół roku ;/ Gdybym był na miejscu juz dawno bum coś posłuchał. Dzisiaj słuchałem w salonie audio zestawu Dynaudio focus 220 ze wzmacniaczem marantza pm15 s2 limit edition i odtwarzaczem canton aurum c5. I powiem, że ten dźwięk był dla mnie mega. Podoba mi się jak grają Dynaudio (ojciec takie ma). I coś mniej więcej w ten deseń bym szukal w dźwięku kolumn. Oczywiście nie idealnie takie samo brzmienie, nie może być wszystko takie same

Skomentuj

Wg mnie trochę zle do tego podchodzisz.Powinieneś najpierw posłuchać,wybrać jakiś zestaw który Ci odpowiada a następnie go skopiować w 100%.W grę wchodzi jeszcze Eton zapomniany na tym forum:)

Skomentuj

Mam uraz do niemieckich kolumn :P Pozatym mieszkam praktycznie na stałe w niemczech, a tu Usherów nie spotkałem jeszcze. Widziałem za to najnowsze dzieło Franco Serbina (sonus faber), małe monitorki za 6500 euro. Wykonanie przepiekne, ale SS zawsze modyfikował głośniki specjalnie dla Sonusa to raz. A dwa nie każdy da ci posłuchać w salonie HIFI tak sobie kolumn za grubą kasę.
              A z drugiej strony czytałem opinie o Usherach w prasie i opis ich brzmienia pokrywa się z moim gustem. Jedyne co bym zrobił to trochę inaczej/wyżej stroił BR, bo podobno te fabryczne kolumny na Usherach trochę przeciągają na basie

Skomentuj

Mam uraz do niemieckich kolumn :P
                Ale to nie są niemieckie kolumny,co prawda głośniki mają te pochodzenie,ale kolumny są z wolnego miasta Gdańsk:biggrin:

Skomentuj

Tylko że etonów napewno nigdzie nie posłucham...

Skomentuj

W takim razie zapraszam do Gdańska,posłuchasz Etonów i Uscherów:)

Skomentuj

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
                      W takim razie zapraszam do Gdańska,posłuchasz Etonów i Uscherów
                      Ze zwrotkami z Łodzi :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Do mnie masz 80-90km i można posłuchać U8955+U8948A+SS9700 na zwrotce z Łodzi

Skomentuj

Naprawdę baaardzo chętnie, ale to 8 godzin jazdy w 1 stronę, jeśli jestem w Polsce... Niestety mój tryb życia nie pozwala mi na takie eskapady bo w kraju jestem okazyjnie ;/ Jednak po przeczytaniu Waszych odpowiedzi na ten moment nr1 jest 8955+8948+morel et338 Jakim wzmacniaczem muszę dysponować do takiego zestawu? Chyba nie potrzeba elektrowni?

---------- Post dodany o 19:50 ---------- Poprzedni post o 19:49 ----------

Zibi w kraju będę w styczniu, może nawet przez tydzieć. Jeśli do tego czasu nic nie wybiorę to postaram się mimo wszystko nawet stanąć na głowie i przyjechać, jeśli zgramy się z terminami No i oczywiście dzięki za zaproszenie :)

Skomentuj

Powiem Ci tak. Im człowiek więcej się zastanawia tym bardziej głupieje, a jakość w tej cenie będzie podobna.

Skomentuj

Jestem już praktycznie zdecydowany na 8955+8948+morel et338. Tylko ponawiam pytanie: co potrzebuję, żeby to napędzić?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Powiem Ci tak. Im człowiek więcej się zastanawia tym bardziej głupieje, a jakość w tej cenie będzie podobna.
                                Skąd ja to znam. Szczęście że decyzja zapadła.

Skomentuj

No i jeszcze jedno. Co z wytłumieniem obudowy? Jak i czym wytłumialiście obudowy? Co dało dobre rezultaty?

Skomentuj

Tylko ponawiam pytanie: co potrzebuję, żeby to napędzić?
                                    Klon Accuphase :)
                                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Co z wytłumieniem obudowy? Jak i czym wytłumialiście obudowy? Co dało dobre rezultaty?
                                      Polecam wełnę owczą :)

Kombinacja różnych materiałów też jest wskazana.

Skomentuj

Tylko ponawiam pytanie: co potrzebuję, żeby to napędzić?
                                        wzmacniacz

Skomentuj

Pytam poważnie, bo np do Dynaudio Focusów 220, 100 watowy marantz PM7004 był za słaby, żeby w pełni kontrolować głośniki. Ile mocy potrzeba na takie 3 way?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X