Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kolumny DIY za ok 2000
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaChyba dozbieram kasy i zrobię 3 drogi. Jak robić to raz a porządnieCzyli zestaw 8948+8955+morel et 338 MUSI zagrać już na dobrym poziomie. A jak gra (mniej więcej profil brzmienia) L22+ 15 exel + morel?
Skomentuj
-
Ogólnie mieszkam koło Krotoszyna (ok 70km od Wrocławia), ale w kraju jestem tydzień max 2 na pół roku ;/ Gdybym był na miejscu juz dawno bum coś posłuchał. Dzisiaj słuchałem w salonie audio zestawu Dynaudio focus 220 ze wzmacniaczem marantza pm15 s2 limit edition i odtwarzaczem canton aurum c5. I powiem, że ten dźwięk był dla mnie mega. Podoba mi się jak grają Dynaudio (ojciec takie ma). I coś mniej więcej w ten deseń bym szukal w dźwięku kolumn. Oczywiście nie idealnie takie samo brzmienie, nie może być wszystko takie same
Skomentuj
-
Mam uraz do niemieckich kolumn :P Pozatym mieszkam praktycznie na stałe w niemczech, a tu Usherów nie spotkałem jeszcze. Widziałem za to najnowsze dzieło Franco Serbina (sonus faber), małe monitorki za 6500 euro. Wykonanie przepiekne, ale SS zawsze modyfikował głośniki specjalnie dla Sonusa to raz. A dwa nie każdy da ci posłuchać w salonie HIFI tak sobie kolumn za grubą kasę.
A z drugiej strony czytałem opinie o Usherach w prasie i opis ich brzmienia pokrywa się z moim gustem. Jedyne co bym zrobił to trochę inaczej/wyżej stroił BR, bo podobno te fabryczne kolumny na Usherach trochę przeciągają na basie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaMam uraz do niemieckich kolumn :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez roman763 Zobacz postaW takim razie zapraszam do Gdańska,posłuchasz Etonów i UscherówAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Naprawdę baaardzo chętnie, ale to 8 godzin jazdy w 1 stronę, jeśli jestem w Polsce... Niestety mój tryb życia nie pozwala mi na takie eskapady bo w kraju jestem okazyjnie ;/ Jednak po przeczytaniu Waszych odpowiedzi na ten moment nr1 jest 8955+8948+morel et338Jakim wzmacniaczem muszę dysponować do takiego zestawu? Chyba nie potrzeba elektrowni?
---------- Post dodany o 19:50 ---------- Poprzedni post o 19:49 ----------
Zibi w kraju będę w styczniu, może nawet przez tydzieć. Jeśli do tego czasu nic nie wybiorę to postaram się mimo wszystko nawet stanąć na głowie i przyjechać, jeśli zgramy się z terminamiNo i oczywiście dzięki za zaproszenie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPowiem Ci tak. Im człowiek więcej się zastanawia tym bardziej głupieje, a jakość w tej cenie będzie podobna.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaTylko ponawiam pytanie: co potrzebuję, żeby to napędzić?Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaCo z wytłumieniem obudowy? Jak i czym wytłumialiście obudowy? Co dało dobre rezultaty?
Kombinacja różnych materiałów też jest wskazana.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaTylko ponawiam pytanie: co potrzebuję, żeby to napędzić?
Skomentuj
Skomentuj