Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny DIY za ok 2000

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
    100 watowy marantz PM7004 był za słaby
    Może dlatego, że jakby wzięło się go na oscyloskop, to sie okazuje że nie ma tych 100W ?

Skomentuj

Nie wiem. W każdym razie nówka ze sklepu, żeby była jasność, nie jakiś kombinowany. A więc jak mocnego piecyka szukać do tych 3 dróg?

Skomentuj

Również mi się wydaje że to raczej to ten Marantz nie grał poprawnie z tymi kolumnami, a nie że miał za mało watów (a ile ma naprawdę to nie wiadomo, ale nawet jak by miał 70 to i tak powinno to grać).
        Ale wiadomo że im więcej watów tym lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
          W każdym razie nówka ze sklepu, żeby była jasność, nie jakiś kombinowany. A więc jak mocnego piecyka szukać do tych 3 dróg?
          Nie szkoda Ci 5000zł (to absolutne minimum) na nowy wzmacniacz?
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
            Nie szkoda Ci 5000zł (to absolutne minimum) na nowy wzmacniacz?
            Co to za herezje?

Skomentuj

Nie na temat...
              Dolphin, jest coś na rynku nowego godnego uwagi poniżej tej kwoty? Pewnie za 4000zł da się kupić. Dłuższy czas drążyłem temat zakupu mocnego tranzystora. Prawie kupiłem AA X-A160.
              http://www.advance-acoustic.com/en/p...l/id/112/sec/1
              blisko 5000zł. Rozważałem też Xindaki ale Raven wybił mi z głowy ten pomysł.
              Używane, mocne wzmacniacze to wydatek 2000-4000zł. Wspomniany Marantz PM7004 absolutnie nie jest wart 3000zł! Idąc jeszcze wyżej Audiolab 8200MB ale to już kosmos cenowy (najtaniej znalazłem obie końcówki za 6500zł)

Skomentuj

"Nówka ze sklepu" - chodziło mi o to, że mój marantz był ze sklepu, nowy, także chciałem wykluczyć uszkodzenia przez kogoś. Piecyk może być jak najbardziej używany, tylko czego szukać? Najtańsze używki Accuphase kosztują ok 1000 euro. Brzmienie marantza mi się podoba. Nad też by podszedl

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                  Dolphin, jest coś na rynku nowego godnego uwagi poniżej tej kwoty?
                  Zapytaj Lusztiego, ma bodajże MAPa 407. Używka stoi koło 3-3,5tys.zł. Bardzo fajny tranzystor...

Skomentuj

Teraz się zrozumieliśmy. Używany jak najbardziej do 3000zł. Nowy brak szans jeśli brak 1000 euro w portfelu.
                    Błądząc po aukcjach, sklepach i forach ostatecznie zdecydowałem się na klona Accuphase P 7100. Jestem pewien, że będę zadowolony.

Skomentuj

ja mialem akkus v3 pod symasym na 2 parach i nie brakowalo mocy.
                      teraz mam klona naima i accu p4100 ale nie mam juz v3:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                        ja mialem akkus v3 pod symasym na 2 parach i nie brakowalo mocy.
                        teraz mam klona naima i accu p4100 ale nie mam juz v3:)
                        Wiesz co dobre;-)

Skomentuj

Do tego Mapa 407 sam się przymierzam :) Pewnie we wrześniu będę miał okazję posłuchać i ocenić :)
                          <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Czaruję...
                          X