Ja uzywalem elektrolitu bipolarnego :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mikrofon pomiarowy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez mobias Zobacz postaW mikrofonie mam wtyk mono i większość kart muzycznych ma wejścia mikrofonowe mono. No ale po "bożemu" powinno być do lewego
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez DIGIPROCOMP Zobacz postaDzięki PM, mikrofon ruszył, ale nadal pokazuje głupoty, tak wygląda pomiar stxa alu
Nie zawsze od kopa wszystko dziala, cierpliwosci i krok po kroku dojdziesz co jest nie tak.
Skomentuj
-
Witam,
w mojej karcie SB Live 24 jest tak, że przy ustawieniu wejścia na mikrofonowe lewy kanał jest wejściem natomiast prawy podaje +5V. Przy podpięciu mikrofonu tylko pod lewy kanał wychodzą głupoty. Dopiero po zmostkowaniu w stereofonicznym jack-u obu kanałów mikrofon mierzy tak jak należy. Może sprawdź ten wariant u siebie. Sprawdź miernikiem napięcia panujące na obu kanałach wejścia przy ustawieniu go w tryb mikrofonowy. Jeśli tylko na jednym będziesz miał napięcie to raczej trzeba zmostkować. Ja tak właśnie doszedłem o co biega z moją kartą...Last edited by Jacek Zieliński; 05.05.2014, 20:05.
Skomentuj
-
Jutro sprawdzę wszystko co napisaliście (jeszcze raz dziękuję).
Zauważyłem jeszcze jakby highpass (a jest wyłączony) między 100hz a 1khz jest -10db, dopiero wyłączając direct na wzmacniaczu i przekręcając pokrętło basu do oporu, uzyskuję wyrównany poziom.
- - - - - aktualizacja - - - - -
mniej więcej tak to wygląda, rysowane w PSie, nie traktować jako pomiar :)
Skomentuj
Skomentuj