Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja mam wersję MTM taką: http://img18.aprod.hu/images_aprodhu...let_rev006.jpg

200zł.

Skomentuj

Kolega regulamin poczyta..

Skomentuj

Witam. Czy ma ktoś pcb do sub7294V2 lub pdf z ścieżkami ?
        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

domyslam sie ze irek nie zamiescil PDFa z plytka do druku bo chcial je sprzedawac... zapytaj go mailowo

Skomentuj

Znalazłem w dziale download (o ile się nie mylę), ale wyskakuje komunikat, że już więcej dzisiaj nie mogę pobrac
            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

nie, to V1

Skomentuj

Witam, trochę odkopię temat. Mam trafo 2x20V AC, do wzmacniacza V1 powinno dać radę? Mocy dużej mi nie trzeba, byleby prawidłowo działało.
                Domyślam się, też, że rezystorów do wejścia wysokopoziomowego nie muszę montować, żeby działało jak trzeba?

Skomentuj

wystarczy
                  ja mostek zasilalem 2x21v
                  jezeli nie bedziesz kozystal to nie musisz montowac wejscia wysokopoziomowego

Skomentuj

Mam problem. Zmontowałem panel Irka 2xTDA7294 w wersji bez przekaźnika (brak automatycznego wyłączania). Sygnał podaję na wejście niskopoziomowe. Napięcie zasilające wzmacniacze operacyjne spada do +-2,5V, a powinno być +-12. Po wyciągnięciu scalaka U2 napięcie wraca do normy. Po wymianie układu, napięcia zasilające były w porządku, dopóki nie podłączyłem sygnału na wejście niskopoziomowe. Czy może być to wina tego, że nie zamontowałem płytki z wejściami wysokopoziomowymi? Może ktoś ma pomysły czemu tak się dzieje?

Skomentuj

Wejscia wysokopoziomowe nic do tego nie maja
                      Co jeszcze pominales?

Skomentuj

Wg wcześniejszej listy pominąłem poniższe elementy oraz przełącznik on/auto oraz 1 kostkę TDA.

- 2 ZENER 15-30V opcja! dowolna dioda zenera z zakresu 15-30v. jezeli moc nie jest podana to kupujesz dowolne. JEST TO OPCJA! nie musisz tego montowac
                        - 1 220-470R opcja! znowu dobierasz dowolny z tego zakresu. zmieniajac te wartosci zapewne cos sie zmieni - np punkt zadzialania ukladu. ale ze wzgledu na trudnosci z zakupem fotorezystora lepiej odpusc ten element
                        - 2 LED opcja LED1 (dwukolorowa bipolarna)
                        - 1 FOT1 opcja fotorezystor (5616)
                        - 1 PRZEKAZNIK 24V mozesz z tego zrezygnowac
                        - 1 BEZPIECZNIK 100mA mozesz z tego zrezygnowac
                        - 1 TRAFO TS2/56 mozesz z tego zrezygnowac

Skomentuj

Tam mozna pominac jeszcze kilka elementow...
                          Czyli jedyne wyjscie to blad przy montazu lub wadliwy element

Skomentuj

Bardziej spodziewać się błędu między scalakiem a wejściem? Posprawdzam jeszcze, może coś znajdę.

Skomentuj

Sygnał podajesz skąd?

Skomentuj

Sygnał wziąłem ze starego kieszonkowego radyjka zasilanego 3V. Wykorzystałem sygnał tylko z jednego kanału. Oczywiście na bardzo małej głośności, najmniejszej możliwej słyszalnej na słuchawkach.

Skomentuj

proponuje podac sygnal niskopoziomowy np z telefonu lub komputera

Skomentuj

Zamieszczone przez elektronik116 Zobacz posta
                                    Mam problem. Zmontowałem panel Irka 2xTDA7294 w wersji bez przekaźnika (brak automatycznego wyłączania). Sygnał podaję na wejście niskopoziomowe. Napięcie zasilające wzmacniacze operacyjne spada do +-2,5V, a powinno być +-12. Po wyciągnięciu scalaka U2 napięcie wraca do normy. Po wymianie układu, napięcia zasilające były w porządku, dopóki nie podłączyłem sygnału na wejście niskopoziomowe. Czy może być to wina tego, że nie zamontowałem płytki z wejściami wysokopoziomowymi? Może ktoś ma pomysły czemu tak się dzieje?
                                    Właściwie to problem pojawia się nawet, gdy nie podam sygnału. Wygląda na to, że scalak przeciąża zasilacz.

Skomentuj

Czy wzmacniacz może działać, gdy kostkę TDA7294 przylutuję tylko w miejscu układu U4?

Skomentuj

Witam
                                        Czy 2x30VAC uszkodzi koncowki???

Skomentuj

to napiecie masz pod obciazeniem?
                                          i przy tym napieciu tylko 8r/kosc!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X