Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Mam problem. Zmontowałem panel Irka 2xTDA7294 w wersji bez przekaźnika (brak automatycznego wyłączania). Sygnał podaję na wejście niskopoziomowe. Napięcie zasilające wzmacniacze operacyjne spada do +-2,5V, a powinno być +-12. Po wyciągnięciu scalaka U2 napięcie wraca do normy. Po wymianie układu, napięcia zasilające były w porządku, dopóki nie podłączyłem sygnału na wejście niskopoziomowe. Czy może być to wina tego, że nie zamontowałem płytki z wejściami wysokopoziomowymi? Może ktoś ma pomysły czemu tak się dzieje?
Skomentuj
-
Wg wcześniejszej listy pominąłem poniższe elementy oraz przełącznik on/auto oraz 1 kostkę TDA.
- 2 ZENER 15-30V opcja! dowolna dioda zenera z zakresu 15-30v. jezeli moc nie jest podana to kupujesz dowolne. JEST TO OPCJA! nie musisz tego montowac
- 1 220-470R opcja! znowu dobierasz dowolny z tego zakresu. zmieniajac te wartosci zapewne cos sie zmieni - np punkt zadzialania ukladu. ale ze wzgledu na trudnosci z zakupem fotorezystora lepiej odpusc ten element
- 2 LED opcja LED1 (dwukolorowa bipolarna)
- 1 FOT1 opcja fotorezystor (5616)
- 1 PRZEKAZNIK 24V mozesz z tego zrezygnowac
- 1 BEZPIECZNIK 100mA mozesz z tego zrezygnowac
- 1 TRAFO TS2/56 mozesz z tego zrezygnowac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez elektronik116 Zobacz postaMam problem. Zmontowałem panel Irka 2xTDA7294 w wersji bez przekaźnika (brak automatycznego wyłączania). Sygnał podaję na wejście niskopoziomowe. Napięcie zasilające wzmacniacze operacyjne spada do +-2,5V, a powinno być +-12. Po wyciągnięciu scalaka U2 napięcie wraca do normy. Po wymianie układu, napięcia zasilające były w porządku, dopóki nie podłączyłem sygnału na wejście niskopoziomowe. Czy może być to wina tego, że nie zamontowałem płytki z wejściami wysokopoziomowymi? Może ktoś ma pomysły czemu tak się dzieje?
Skomentuj
Skomentuj