Na płytce jest detektor napięcia AC ze strony wtórnej trafa. Musiałbyś to podłączyć do płytki.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez tomq88 Zobacz postaCzy parowanie tranzystorów może zmniejszyć thd?
Skomentuj
-
-> tomq88
Można by podłączyć zewnętrzny zasilacz, ja mam tak zrobione na płytce z AVT. Ale to "zależy na czym ci zależy". Wtedy musiałbyś się wpiąć w jeden ze skrajnych odczepów uzwojeń trafa przed rezystor R48 jednocześnie odłączając go od tej samej strony z płytki Uniaka, pozostawiając go podpiętego tylko do diody D9.
Płytka z AVT umożliwiła mi zamontowanie po dwa kondensatory na strone zasilania i założenie mostka 25A. Na mostek założyłem radiator, a ten czasem się troche grzeje, jak bardziej rozkręce poziom na Uniaku.
Skomentuj
-
Proszę bardzo:
ze sklepu:
http://sklep.avt.pl/p/pl/484992/syme...drukowana.html
i z archiwum EP:
http://ep.com.pl/files/7849.pdf
http://ep.com.pl/files/8418.rar
Skomentuj
-
Nie na temat...
Ale zamieszanie się zrobiło. Ja źle odcztałem post ro_beri'ego i wydawało mi się, że w AVT jest inna płytka uniampa, co wydawało mi się na tyle ciekawe, że poprosiłem o link.
Zasilacz robiłem nawet stabilizowany regulowany, więc oczywiście nie jestem aż tak zielony, żebym potrzebował pcb do zwykłego zasilacza.
Mam nadzieję, że już wszystko jasne, posty oczywiście można usunąć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postaStrasznie skomplikowany i trudny ten zasilacz moze podyskutujemy o nim nieco dluzej?
Skomentuj
-
Nie slyszalem zeby ktos chcial wstawic wieksza pojemnosc (mozna kupic 15.000uF o srednicy 30mm) i dlatego potrzebowal zewnetrznego zasilacza. Czesciej jest chec zrobienia koncowki wielokanalowej i wtedy pojawia sie problem zasilacza. Wniamp ma tak poprowadzaona mase zeby amator nie mogl nic zle podlaczyc ale przez to nie da sie dolaczyc dwoch uniampow do jednej pary uzwojenia wtornego trafa. I wtedy trzeba zrobic zasilacz zewnetrzny do wszystkich koncowek, choc duzo prosciej jest rozmnozyc trafa albo zamowic z kilka uzwojen wtornych. Moze kiedys zaprojektuje pojedynczy kanal uniampa, kto wie :)
Skomentuj
-
Witam, do niedawna byłem szczęśliwym posiadaczem uniampa, niestety brak obudowy i pewne zwarcie rozwaliło mi prawy kanał. Drugi uniamp który sobie leżał prawie pół roku zlutowany i nieodpalony po tym zdarzeniu został sprawdzony i wynik nie działa lewy kanał. Niestety z powodu braku narzędzi pomiarowych oraz wiedzy poszukuję kogoś najlepiej z Warszawy lub okolic (Legionowo) kto mógłby odpłatnie (szanując czyjąś prace) sprawdzić co z moimi uniampami jest nie tak i naprawić. Osoby zainteresowane udzieleniem pomocy poproszę o kontakt.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AIPOWER Zobacz postakiedys gdzies czytalem o przymiarkach do uniamp300, czy takowy jest w planach?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postajakos mi sie nie chce Mam tez worek prototypow wersji pro ale tez mi sie nie chce
gorzej jak ciagle w tym siedzisz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postadstaw na jakis czas a ochota sama przyjdzie
Skomentuj
Skomentuj