• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tanie kolumny 3 drożne z basem 10 cali

Którą wersję tego W.27.400.8.MC masz ?
W połowie ubiegłego roku STX zmodyfikował ten głośnik i w stosunku do wcześniejszej wersji proponuję dołożyć z 5-7 litrów do objętości.

Głośnik jest np
Którą wersję tego W.27.400.8.MC masz ?
W połowie ubiegłego roku STX zmodyfikował ten głośnik i w stosunku do wcześniejszej wersji proponuję dołożyć z 5-7 litrów do objętości.
Data produkcji to 02.2026. Na stronie, producent zaleca 45l, strojenie 35hz jako optimum dla tego głośnika. Mówisz, że lepiej dać mu 50l netto? Rozważałem taką obudowę ale w symulacji przy takim litrach, głośnik nieco spowalnia, a mi zależy na szybkim basie. Mysle, że mogę powiększyć o jakieś 2-3 litry kosztem komory GDM. Wówczas wyjdzie około 50l netto.

Obudowy poskładane. Pojemność dla basu zwiekszylem do 50l za radą @toopcool. W tygodniu wyszpachluje i być może wykończę je. Póki co front i tył będzie czarna farba, boki folia PCV. Jak kiedyś najdzie mnie chęć to wykończę fornirem ;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 3
Ostatnia edycja:
Powrót