Aktualizacja. Obudowy zostały poszpachlowane i wyszlifowane. Wnętrze wytłumiłem miejscowo kawałkami maty bitumicznej - dolną ścianke oraz boczne. Boki wytłumilem również wełną poliestrową i na górę we wnękę wleciała potrójna warstwa 15cm. Finalne strojenie wykonam już ze zwrotnicą. Komora sredniotonowego wypełniana w 70% wełna poliestrowa oraz ścianki fragmentami maty bitumicznej.
Przewody wewnątrz kolumny zastosowałem marki Bitner z miedzi ofc. Miało być tanio i dobrze bez audiofilskich zapędów.
Na szybko wykonalem dzisiaj tylko pomiar przebiegu impedancji głośników niskotonowych. Wygląda jak poniżej.
Jest trochę za nisko, bo strojenie wychodzi około 27 Hz. Bass reflex mam 32cm i będę go skracać.
Jutro lub w piątek może uda mi się wykonać jakieś pierwsze pomiary charakterystyk i zacznę z symulacja zwrotnicy.
Zamówiłem również stojaki na wymiar według mojego projektu oraz fornir palisander (zmieniłem decyzję bo znalazłem w dobrej cenie i jakości w Chinach

), przód, tył i dół będą finalnie malowane na czarno na wzór jbl l100, czyli klasyka. Terminale już też mam ale to dopiero na sam koniec. Obecnie przez otwory na terminale wypuściłem przewody od głośników aby móc mierzyć.