Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Galeria fornirów

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wolał bym osobno lakierować, dzięki temu mogę regulować stopień połysku, decydować o ilości warstw itp...tylko jaki fornir?

---------- Post dodany o 12:03 ---------- Poprzedni post o 11:56 ----------

podstawą właściwie jest fornir, potem można zrobić kilka formatek i eksperymentować, tylko ciężko pewnie będzie kupić małe ilości bejc, lakiero bejc na próbę co?

---------- Post dodany o 12:50 ---------- Poprzedni post o 12:03 ----------

Mahoń piramida, świetnie by się nadawał, to tak po szybkiej wizycie na sąsiednim forum. Kwestia teraz wykończenia. No ale póki co głośniki się dopiero rysują...

Pozdrawiam i dziękuję

Skomentuj

zdjecie nr 2 pasuje mi pod olche
      https://www.google.pl/search?q=forni...w=1600&bih=781

bejce i lakierobejce bez problemu kupisz w opakowaniach 0,25l

Skomentuj

rzeczywiście, trzeba więc będzie spróbować z obydwoma fornirami.

Coś takiego też mi się kręci po głowie. I to chyba był by właśnie mahoń piramida. Dzięki!

Skomentuj

orzech amerykański

Skomentuj

mniam mniam...

Skomentuj

Skomentuj

Kiedyś popełniłem coś takiego, może się komuś przyda (Padouk jest bardziej pomarańczowy):

:-)
                Last edited by gi; 16.04.2014, 10:44.

Skomentuj

Panowie
                  Orientuje się ktoś może co to za fornir???
                  http://sklep-albatros.pl/userdata/gf...5a20a7feef.jpg

Skomentuj

Wygląda jak orzech.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
                      Panowie
                      Orientuje się ktoś może co to za fornir???
                      http://sklep-albatros.pl/userdata/gf...5a20a7feef.jpg
                      Orzech amerykański
                      Last edited by Pteterycz; 24.04.2014, 13:02.
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                        Orzech amerykański
                        Boję się że własnie nie. Mam paczuszki w orzechu amerykańskim i ni chu chu to tak nie wygląda
                        Chyba że czymś smarnięte jeszcze
                        Ale i tak dzięki za sugestie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                          Orzech amerykański
                          Dokładnie tak
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Boję się że własnie nie. Mam paczuszki w orzechu amerykańskim i ni chu chu to tak nie wygląda
                            Chyba że czymś smarnięte jeszcze
                            Ale i tak dzięki za sugestie
                            Orzech, czy amerykański akurat to ciężko powiedzieć. Na żywo jaśniejsze niż tu na focie (choć widziałem tylko w ciemnym stosunkowo pomieszczeniu na audioshow).

A ja ciągle szukam co to za drewno i nie bardzo coś znajduje:

Jakiś orzech, tylko kurde jaki ;-)
                            Last edited by gi; 24.04.2014, 13:02.

Skomentuj

ze strony producenta :)
                              "Spełnia wszystkie elementy jak wzornictwa tak zastosowanej technologii, za które szanowany jest Sonus faber: drewna orzechowego i skóry."
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Mam chyba jeszcze gdzieś jeden surowy liść. Przejade go dzisiaj nitro i zobaczę jak będzie wyglądać. Bo paczki które mam były malowane olejnym i może dlatego wygląda tak nietaruralnie.
                                Dzięki jeszcze raz

ze strony producenta
                                "Spełnia wszystkie elementy jak wzornictwa tak zastosowanej technologii, za które szanowany jest Sonus faber: drewna orzechowego i skóry."
                                I wszystko jasne
                                Dzięki Ci:)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                Jakiś orzech, tylko kurde jaki ;-)
                                Hmm jak dla mnie to chyba trochę za jasne na orzech, chyba ze nasz krajowy:)
                                Last edited by czarecki; 24.04.2014, 13:05.

Skomentuj

Orzech. Tylko problem będzie z przygotowaniem bo... Gdzies kiedyś oglądałem jak oni to głaszczą i szlifują. Żmudna stolarska robota swoimi tajnymi środkami. I kilka warstw lakieru.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    orzech amerykański

Paweł, a tak na marginesie nie za wysoko to tv..?
                                    Swoją drogą orzech amerykański fajny, tani, z dużym wyborem słojów i wdzięczny w robocie.
                                    Last edited by Marios; 24.04.2014, 20:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                      wdzięczny w robocie
                                      Mój był bardzo parszywy...
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

pewnie przesuszony z grubymi słojami, też mi się taki trafił. Trochę poleżał i nie było tak łatwo teraz pamiętam.
                                        Zresztą forniry naturalne to zupełnie inna bajka niż modyfikowana i barwiona topola na różne sposoby..

Skomentuj

Ktory z fornirow jest latwy w obrobce, co polecacie dla poczatkujacego? Kupilem cos takiego(bo tani byl) http://allegro.pl/fornir-czerwony-sa...085445627.html i coz, nie jestem zadowolony,co prawda to pierwsza robota z fornirem, ale czuje, ze cos jest nie tak. Trudno uzyskac rowna krawedz przy cieciu w poprzek sloja, kruszy sie. Sam fornir ma sporo roznych mankamentow, patrzac z boku wydaje sie, ze jest nie doklejony, a faktycznie jakis nie rowny jest, przyciemnilem go jeszcze wisniowa bejca i jest w miare ok, ale to nie jest to czego bym oczekiwal po fornirze. Ktos kiedys robil na tym sandalowcu?
                                          Last edited by jacekxyz; 25.04.2014, 00:48.

Skomentuj

Czaruję...