Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Galeria fornirów

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez bitbober Zobacz posta
    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakiego forniru tu użyto ?
    To jest bloodwood. Mahoń nie ma takiego nasycenia i ma charakterystyczne pasy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.

chodzi o wzor czy o kolor?
      to i to...

Skomentuj

ja ostatnio dorwalem polskiego orzecha :) liscie 36/110 cm. ponad 30 lisci za flaszke..
        http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...b076ed995.html

po obklejeniu wyglada to tak..
        http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...95b6904a8.html

Skomentuj

W gatunku Juglans nie ma czegoś takiego jak Orzech polski. Ty masz najprawdopodobniej orzecha włoskiego (zdjęcia kiepskie)

Skomentuj

ja to wiem ze nie nie ma czegos takiego.. to byla przenosna.. chodzilo mi o orzecha wychodowanego u nas :flapper:

zdjecia kiepskie bo z komorki..

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

chodzi o wzor czy o kolor?
              Bardzo dobre pytanie :) Dla kolegi sprostuję że fornir można bejcować,lakierować i woskować,co powoduje zmianę koloru danego forniru.

Co do tego forniru to może to być "krwiste drzewo": http://www.cdo.net.pl/cdo%20centrum%...gzotyczne.html

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Co do tego forniru to może to być "krwiste drzewo": http://www.cdo.net.pl/cdo%20centrum%...gzotyczne.html

"Cocobolo" - rulezzzzz ale "Merbau" mają kiepski...
                Ja poluje na taki http://allegro.pl/fornir-merbau-kawa...400309643.html tylko że większych liści nie mają... :unsure:

A co do tego niby (bo pewności nie mamy) bloodwood`a bitbober to tak jak marian napisał:

Dla kolegi sprostuję że fornir można bejcować,lakierować i woskować,co powoduje zmianę koloru danego forniru.

Skomentuj

Bardzo dobre pytanie :) Dla kolegi sprostuję że fornir można bejcować,lakierować i woskować,co powoduje zmianę koloru danego forniru.
                  Dzięki Marian ale nie potrzebnie to pisałeś. Na forum jestem już tyle czasu że to wszystko wiem ;D Może trochę za ubogo sformułowałem moją odpowiedz na post Pawła.
                  Właśnie dlatego że jest tyle możliwości wykończenie jednego rodzaju forniru i co za tym idzie dają one różne efekty końcowe, pytam się was, gdyż macie większe obeznanie w tym jak zmienią się fornir po lakierowaniu czy woskowaniu. Ja lakierowałem tylko sosnę więc nie mam odniesienia . Co do kolumn to zarówno wzór forniru jak i kolor bardzo mi się podobają. Nie jestem na tyle obeznany by ocenić czy uzyty fornir jest tylko polakierowany czy może dodatkowo podbarwiony bejcą. Wiec tu liczę na waszą pomoc.

Skomentuj

jak pamietasz nazwe firmy to sprawdz na stronie producenta w jakim wykonczeniem dostepne sa te kolumny...
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      jak pamietasz nazwe firmy to sprawdz na stronie producenta w jakim wykonczeniem dostepne sa te kolumny...
                      Gdyby to było takie proste... Niestety ani nazwy producenta ani modelu nie znam. Znalazłem je na jakiejś stronie anglojęzycznej do której link znalazłem gdzieś na naszym forum.

Skomentuj

Jedna uwaga do forniru Tineo, czym droższy tym lepiej wybarwiony, słój jest żywszy i jest go wiecej, są odmiany z błyszczem i bez, a ceny od 20. Tineo za 34m2, to jeszcze nie max możliwości natury.

CDO takich fornirów nie chce sprzedawac na liście, u filipiaka i u zagłoby można sie dogadać.

Skomentuj

Tu macie aukcje z cdo forniru jablon indyjsak. Jest podana cena i jak sam fornir wyglada, gatunkowo wyglada bardzo ladnie
                          http://www.drewno.pl/gieldadrzewna/2...+INDYJSKA.html
                          sa i tez inne aukcje
                          http://www.drewno.pl/gieldadrzewna/2...+0%2C6+mm.html
                          tylko ta, juz stracila waznos, ale mozna e-maila wyslac.
                          Last edited by Pajol; 17.01.2011, 11:26.

Skomentuj

Dostałem odpowiedz z MIRO:
                            aktualnie mamy na stanie jabłoń indyjską gr. 0,6mm, dł. liści 3400 mm szer. od 28 do 38 cm.
                            w paczce są 24 liście.

okleinę naturalną sprzedajemy na paczki!

cena 1m2 = 34,20 zł
                            koszt paczki w zależności od szerokości od 950 do 1300 zł Brutto

cena wysyłki paczki ok. 40 zł Brutto.

Są chętni na liście?

Skomentuj

Warto sprawdzic oferte fornirow modyfikowanych firmy italcolor

Skomentuj

dolphin123, popros o zdjecia paczki to pokaze koledze (cale kino)
                                no chyba ze beda mieli jatobe taka jak mam na kolumnach

Skomentuj

Slaby aparat maja :P

Skomentuj

cos blady maja ten fornir, porownani z tymi

Skomentuj

No to mam problem,38cm szerokości to za mało,nie chce łączyć,przynajmniej nie ten fornir bo przy jabłoni indyjskiej będzie strasznie to widać :unsure:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pajol Zobacz posta
                                        cos blady maja ten fornir, porownani z tymi
                                        widac ze maja kiepski aparat a uslojenie raczej ok.

Skomentuj

Informacyjnie podaje że koledzy z Wawy i okolic mają forniry naturalne na szwedzkiej, sprzedają na liście bez problemu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X