Zamieszczone przez ir0nhide
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Galeria fornirów
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaUżywał może ktoś czegoś takiego do klejenia forniru: BONIKOL GBT-3-BT - LEPSZY OD PATTEX MOMENT http://allegro.pl/bonikol-gbt-3-bt-l...763838953.html
wg mnie nie warto przeplacac za moment - kup ten klej jak masz na miejscu
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaw sprayu kleju nie polecam
strasznie nie rowno sie nanosi
kupilem bolla i jestem zawiedziony
a te same APP sa duzo lepsze mimo tej samej ceny
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaPrzecież w sprayu nanosi się właśnie nadzwyczaj równomiernie.
Mam w spray`u kontaktowy Phonocar`a fornir źle się nim klei, ale za to jest bardzo dobry do tapicerek (polecam)
robi takie placki
Zamieszczone przez Pawel S.bo BOLL to tandeta!Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postato moj bolla pluje klejem
robi takie placki
Ja jestem zwolennikiem klejów nakładanych pędzlem, więcej roboty ale za to pewność że będzie trzymał.
No i nie robi placków !
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaUżywał może ktoś czegoś takiego do klejenia forniru: BONIKOL GBT-3-BT - LEPSZY OD PATTEX MOMENT http://allegro.pl/bonikol-gbt-3-bt-l...763838953.html
Aha, klej jest bardzo gęsty. Najlepiej rozcieńczyć 2/1. Idealnie pędzlem się nakłada. Puszka wystarczy na minimum 2 pary dużych podłogówek.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
momentu zaden sklep u mnie nie ma, zmienili chyba nazwe na classic ale go w puszkach 0,8 tez nie ma. w wawie w M1 w leroy nie mieli tylko male tubki, ja kleje na butapren
---------- Post dodany o 08:57 ---------- Poprzedni post o 08:56 ----------
z firmy dragon jest bardzo fajna konsystencja w miare rzadka ktora ladnie naklada sie walkiem
Skomentuj
-
Mi dla odmiany w Bochemie polecili do forniru BOTERM GTA, ale mniejsza o to.
Piszę tu, bo mam problem. Kupiłem w Zagłobie fornir modyfikowany heban pasiak. fornir jest ładny, tylko że bardzo kruchy, zwłaszcza wzdłuż pasków, próbowałem zwinąć kawałek i nie jestem w stanie, bo pęka wzdłuż, zastanawiam się jak to będzie z kładzeniem, jak mi po podniesieniu z podłogi popęka. Czy to jest normalne ? Miał ktoś taki problem ? Poprzednio kleiłem zebrano i nie było żadnych tego typu kłopotów.
Pzdr.
Skomentuj
-
Marios, sens stosowania jest taki, że prezentuje się wyśmienicie. Jeśli chodzi o cięcie to wcale nie jest tak łatwo, bo właśnie pęka gdzie chce.
ruffpl, mi to wyglada na topole czeczot. Czeczot na pewno.
Jeszcze mam takie pytanie, bo mi się ostatnio przyszło na myśl. Forniry naturalnie nie są całkiem gładkie, leżą sobie w liściach i jakieś drobne wypukłości, wklęśnięcia na ich powierzchni występują. W przypadku klejenia na wikol czy klej kostny nie ma z tym problemy bo pod praca wszystko się wyrówna. Jeśli natomiast kleimy na klej kontaktowy to jak złapie klej po obu stronach od wybrzuszenia to wybrzuszenie ciężko wcisnąć z powrotem i przykleić, bo materiału na wypukłości jest więcej niż na płaskim. Jak sobie z tym radzicie? Prasujecie fornir przed przyklejeniem ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez banangti Zobacz postaMarios, sens stosowania jest taki, że prezentuje się wyśmienicie
Zamieszczone przez banangti Zobacz postaW przypadku klejenia na wikol czy klej kostny nie ma z tym problemy bo pod praca wszystko się wyrówna. Jeśli natomiast kleimy na klej kontaktowy to jak złapie klej po obu stronach od wybrzuszenia to wybrzuszenie ciężko wcisnąć z powrotem i przykleić, bo materiału na wypukłości jest więcej niż na płaskim.
Ale nie jest to łatwe zgodzę się z tym w 100%
Skomentuj
-
Zamieszczone przez banangti Zobacz postaMi dla odmiany w Bochemie polecili do forniru BOTERM GTA
Zamieszczone przez banangti Zobacz postazastanawiam się jak to będzie z kładzeniem, jak mi po podniesieniu z podłogi popęka. Czy to jest normalne ? Miał ktoś taki problem ?
robie tak od dawna z fornirami ktore pekaja
panowie, dowiedzialem sie ciekawych rzeczy na temat klejenia forniru...
bylaby to niezla rewolucja - ale musze pogadac z firma bo narazie jest ograniczenie wymiarow...
szczegoly jak dowiem sie co i jak
Skomentuj
Skomentuj