Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Galeria fornirów

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę bardzo kolego
    http://www.dluta.pl/katalog/fornirow...rniru-ece.html
    HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
    CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
    Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Fajna zabawka, niesowicie skróciłaby to co mi zawsze zajmuje najwięcej czasu, doszlifowywanie krawędzi.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tylko że to na 2 strony: http://www.virutex.pl/index.php/product/show/id/67

marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
          Przystosowana do paneli o grubości do 40mm. Przy panelach większych można jej użyć jako dwóch niezaleznych przycinarek. Długotrwałe ostrza najwyższej jakości są łatwo wymienialne.
          10 znaków.....
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

:thumbup:
            Zmieniłem stonkę, bo tu tańsze i nie doczytałem.
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

http://allegro.pl/obcinak-do-oklein-...200830553.html
              Działa na tej samej zasadzie, tylko trzeba wyciągnąć jedno ostrze, bo są dwa, jedno tnie, drugie robi fazkę. W sumie 22zł to nie jest jakaś wielka kasa, może warto spróbować...czeka mnie dużo fornirowania, z tym było znacznie szybciej.

Skomentuj

To z filmiku strasznie drogie, droższe niż moja frezarka
                A to Virutex tylko do płyt, do złożonych kolumn się nie nada, ale w sumie meble może będę robił sobie do kuchni więc chyba kupie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez banangti Zobacz posta
                  A to Virutex tylko do płyt, do złożonych kolumn się nie nada, ale w sumie meble może będę robił sobie do kuchni więc chyba kupie :P
                  Chyba nie doczytałeś, napisane było, że można to rozłożyć na dwie oddzielne strugarki. Z linku na Allegro podobny sprzęt kosztuje 22zł z przesyłką. Ciekawe jak z jakością...

Znalazłem jeszcze coś takiego:

http://allegro.pl/yato-noz-do-obcina...188081265.html
                  Last edited by LuSzTi; 14.03.2012, 22:07.

Skomentuj

To jest do obcinania obrzeża PCV na kantach płyt meblowych, naturalnego forniru tą zabawką sie nie przytnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                      To jest do obcinania obrzeża PCV na kantach płyt meblowych, naturalnego forniru tą zabawką sie nie przytnie.
                      Nie wie ile wystaje takie obrzeże, ale jeśli to urządzonko dawało by radę z czymś co wystaje o jakieś 2mm to i tak byłoby szybciej. W końcu najważniejsze w tym wszystkim to jakość ostrza noża.

Skomentuj

awaria ma rację, to jest to PVC. mam podobne przy fornirach nie działa. materiał musi być jednolity w całej grubość.
                        Nawet jeśli utniemy równe paski forniru, nie wychodzi to ładniej

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          awaria ma rację, to jest to PVC. mam podobne przy fornirach nie działa. materiał musi być jednolity w całej grubość.
                          Nawet jeśli utniemy równe paski forniru, nie wychodzi to ładniej
                          Szkoda...kurde przydałoby się jakiś szybszy sposób...

Skomentuj

No niestety ;-( jak to kupiłem to też się ucieszyłem, niestety wyrywa miejscami. Może jakiś inny model będzie działał lepij, pozostało nam próbować.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              No niestety ;-( jak to kupiłem to też się ucieszyłem, niestety wyrywa miejscami. Może jakiś inny model będzie działał lepij, pozostało nam próbować.
                              A może warto było by spróbować naostrzyć lepiej nóż?

Skomentuj

Od 1 kwietnia mają zdrozeć kleje Bonikol info od pani z dziąłu sprzedazy. Wiec warto się pospieszyć dla tych którzy chcieli to zamówić

Skomentuj

dzieki za info - zrobimy zapas na garazu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    dzieki za info - zrobimy zapas na garazu
                                    No do mnie idzie 8 puszek

Skomentuj

Panowie, czym wyciągnąć fakturę forniru?? Kupiłem dzis dośc drogi (~90zł m^2) fornir który ma piekna fakturę jednak warto by go jeszcze wzmocnić. Tylko prosze nie pisac o Caponie

Skomentuj

@dj_zibi
                                        olejem go
                                        u mnie mahoń po oleju zrobił się o wiele "głębszy"

Skomentuj

mol666 póxniej mozna to lakierować?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X