te tanie za nieco ponad stówkę... wymieniłbym je w pierwszej kolejności, dopiero wtedy można zobaczyć ile wzmacniacz potrafi zepsuć..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
AWX Series by STX
Collapse
X
-
-
Projekt TLki w pdfie
http://www.speedyshare.com/files/30726331/AWX_TL.pdf
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczy to juz dopracowana konstrukcja?
Poniżej zdjęcia poglądowe z powstawania TLki:
Last edited by dolphin123; 13.10.2011, 13:00.
Skomentuj
-
Trzeba zacząć odkładać kapuchę na awx :)
gut dżob dabyl!
---------- Post dodany o 15:03 ---------- Poprzedni post o 15:02 ----------
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaO co chodzi z tym wąwozem tuż ponad 1 kHz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaO co chodzi z tym wąwozem tuż ponad 1 kHz?
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postastworzył obudowę testową
Projekt jest dopracowany. Próbowałem mnóstwo aplikacji AWX'a i oceniam, że jest to maksimum jakie można z niego wycisnąć przy równoczesnym zachowaniu pełnej kultury pracy przetwornika. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to śmiało można pisać (tylko nie wiem czy tutaj czy na maila - może tutaj bo pewnie pytania będa się powtarzać... może nowy temat - dolphin, decyduj).
Jeśli chodzi o pomiary pod zwrotkę oraz jej schemat to oczywiście mogę to tutaj zamieścić ale zaznaczam, że zwrotka była robiona nieco "na szybko" i oceniam, że nie jest do końca dobrze opracowana - podejrzewam, że da się tutaj osiągnąć lepszy efekt. W takiej sytuacji nie wiem czy jest sens? Co myślisz dolphin?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postadodaj tylko, ze z usherem 9950 na gorze
Właśnie jedna uwaga - projekt ten skupia się głównie na obudowie dla GDN'a natomiast uważam, że na górze można zastosować coś innego i niekoniecznie musi to być ceramik z STX'a (choć głośnik moim zdaniem całkiem fajny).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa czy zmiana GDNa na 4r bedzie wymagala zmiany w konstrukcji obudowy?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaJeśli ktoś ma jakieś pytania to śmiało można pisać (tylko nie wiem czy tutaj czy na maila - może tutaj bo pewnie pytania będa się powtarzać... może nowy temat - dolphin, decyduj ).
Skomentuj
-
Jeśli ktoś biegły bylby zainteresowany tym projektem, tylko z usherem na górze i wrzuciłby chociaż jakiś wstępny projekt zwrotki byłoby fajowo ;-)Last edited by loseprazol; 13.10.2011, 15:24.
Skomentuj
-
Tak przygladam sie tym pomiarom i zastanawia mnie jedna rzecz. Jak dwumetrowy tunel typu taper stroi sie w czestotliwosc okolo 48hz? Patrze na pomiar czerwony z filcem. W samym pustym tunelu rezonans cwiercfalowy w takim tunelu powinien wypasc na okolice 35hz. Nie zgadzaja sie rowniez sumowania portu i glosnika. Powinno byc to samo, a pomiar jest zupelnie inny. Obrazek nazwany ostateczne pomiary pokazuje liniowe dzialanie portu od niemal 20hz do 100hz i siodlo rezonansu przy 30hz.
Natomiast reszta pomiarow portu i glosnika pokazuje calkiem odmienne charakterystyki, lacznie z osobnym pomiarem impedancji o ktorym pisalem wczesniej.
Dabyl, o co tu chodzi? :P
Skomentuj
-
Pomiary, które są opisane jako "OBUDOWA TESTOWA" to właśnie pomiary z obudowy testowej w końcowym etapie jej kształtowania. "Ostateczne pomiary" to pomiary w obudowie, którą ma teraz dolphin - nie są to identyczne obudowy i nie można bezpośrednio porównywać tych wykresów. Cztery pierwsze wykresy (czyli te opisane "OBUDOWA TESTOWA") przedstawiają tylko wpływ różnych czynników - zmiana wytłumienia, wycięcie w przegrodzie - na pracę układu. Może trochę niefrasobliwie zostały umieszczone w tym temacie bo tylko pośrednio tyczą się projektu. Praca głośnika w obudowie dolphin'a przedstawiona jest tylko na ostatnim wykresie ("POMIARY OSTATECZNE").
Skomentuj
Skomentuj