co nie zmienia faktu ze i tak pierwszego rzedu gra bardzo dobrze :wink: ostatnio odsluchiwalem z kumplem je na EL34 w PP i bylismy pozytywnie zaskoczeni jak to sie zgralo ze soba.
lklukasz wykres impedancji może być inny a tego w symulacji się nie dowiemy. Trzeba by zmierzyć dokładnie tą pierwszego rzędu.
Na wykresie ktore lukaszu podales widac ze z gazetki wlmy maja bardziej plaski i nieco uwypuklony srodek, na drugiej masz gorke na 1,5kHz.
dolphin123, też to zauważyłem. Ale to nie są aż takie duże odchyły, żeby miało to aż tak duże znaczenie. A poza tym patrzyłem na wartości elementów to w stx-ie ich nie kupię. Muszę jeszcze popatrzeć w polinku. Dawid-SS to wiadomo ale można zobaczyć jakieś wstępne różnice i czego się spodziewać.
a mi się coś zdaje że to wcale nie jest oryginalna zwrotka, tylko ktoś wziął te dwa głośniki i solidnie je pomierzył i zaprojektował zwrotke od podstaw. ale nie twierdze że ta zwotka jest do bani, wręcz przeciwnie.
wymiary obudowy różnią się od tych które są podane na różnych stroach internetowych.
Skomentuj