Ciekawe na jakiej podstawie efektywność wynosi 91 dB :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klonujemy WLM Stella monitor
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kombohttp://allegro.pl/item889967389_wlm_la_scala_monitor_klony.html
Już widzę pocztę zasypaną pytaniami czy to na pewno oryginalna zwrotnica :mrgreen:
jak by ktoś zarzucił mi że nie mam orginalnej zwrotki to zrobiłem zdjęcia jak rozbieram oryginał :) zwrotka jest na 1000% orginalna
Skomentuj
-
nowy1 to pokaż te zdjęcia oryginału i się wypowiedz coś na temat zwrotki w końcu.
Aczkolwiek śmiem twierdzić, że oryginału do końca nie masz :razz: (potek)
Małe WLMy dostały zwrotkę pierwszego rzędu dzisiaj tu opisaną:
4,7uF 4,7R+3,3R i na dół 1,5mH
Wzmak się nie wyłacza, nabrało to średnicy a na basie minimalnie tylko zmalało, także myślę że zbliżamy się do oryginału, o ile to nie jest oryginał, bo gra to całkiem dobrze :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123nowy1 to pokaż te zdjęcia oryginału i się wypowiedz coś na temat zwrotki w końcu.
Aczkolwiek śmiem twierdzić, że oryginału do końca nie masz :razz: (potek)
Małe WLMy dostały zwrotkę pierwszego rzędu dzisiaj tu opisaną:
Wzmak się nie wyłacza, nabrało to średnicy a na basie minimalnie tylko zmalało, także myślę że zbliżamy się do oryginału, o ile to nie jest oryginał, bo gra to całkiem dobrze :wink:
widzisz mówiłem że musi być taka zwrotka :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123Małe WLMy dostały zwrotkę pierwszego rzędu dzisiaj tu opisaną:
Zamieszczone przez dolphin123pominales cos nowy1 :wink:
może wrzuci jak sprzeda swoje wlm-y
nowy1, ale powiedz chociaż, czy zbliżyliśmy się do oryginały :?:Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukaszZamieszczone przez dolphin123Małe WLMy dostały zwrotkę pierwszego rzędu dzisiaj tu opisaną:
Zamieszczone przez dolphin123pominales cos nowy1 :wink:
może wrzuci jak sprzeda swoje wlm-y
nowy1, ale powiedz chociaż, czy zbliżyliśmy się do oryginały :?:
http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/1183054_1.jpg
Skomentuj
-
nie nie... Tak jak jest teraz wstawiony tłumik jest dobrze. Góra jest jasna i tak ją odebrałem też na AS.
Teraz bym to tylko chętnie pomierzył w celu zobaczenia impedancji. Z drugiej strony jednak nie wiemy jak przebieg ten wygląda u WLMa naprawdę :wink:
Na słuch gra to dobrze i na dzień dzisiejszy nie trzeba tego zmieniać dopóki nie zrobi się pomiarów.
Skomentuj
Skomentuj