Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klonujemy WLM Stella monitor

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lklukasz, tak samo jak wycisnęli ponad 90dB :lol:

Skomentuj

kombo, coś mam takie same wrażenie :wink:
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez bmxmen
        akurat lampy nie mam tylko amplituner yamaha rx-v1400,lampa to nie jest ale dzwiek jest wysokiej jakosci
        no to ci powiem że moja lampa miała 4w na kanał i zdeklasowała drugi od góry model Onkio Integrę co na prawde wydawał się być wysokiej klasy , lampę sprzedałem za 350zł.

Co do głośników to uwierz mi że najwięcej wniosą w charakter brzmienia a głośniczki za 300zł nawet pod McIntohem nie zwalą cię z nóg a Excele cz Revelatory nawet pod taką prostą lampą pokazały ogromną klasę i zaznaczyły w mojej pamięci za co się płaci w tej branży.

Skomentuj

jakby mial kilku kanalowa lampe z funkcjami ampli yamahy to bylo by super, niestety zycie azt ak piekne nie jest. Tak sie zastanawiam czy la scala zdeklasuje inne kolumny diy np do tysiaka, oczywiscie pod wzgledem dzwieku, bo jesli tak to napewno bedzie wiele nowych klonoww tym i moj

Skomentuj

w tym i moj
            gdzie ? :wink:

Skomentuj

Sory nie sprecyzowalem sie ;p.Jesli beda dobre opinie o klonie la scali to ja rowniez ja sklonuje

Skomentuj

nowy1, możesz coś więcej napisać jak i z czego jest zrobiony ten front do tweetera?
                Bo bardzo ładnie to wygląda a ja nie mam pomysły co zrobić z tym frontem.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                  nowy1, możesz coś więcej napisać jak i z czego jest zrobiony ten front do tweetera?
                  Bo bardzo ładnie to wygląda a ja nie mam pomysły co zrobić z tym frontem.
                  hdf 3mm lakierowany na czarno

Skomentuj

Tak sie zastanawiam czy la scala zdeklasuje inne kolumny diy np do tysiaka, oczywiscie pod wzgledem dzwieku, bo jesli tak to napewno bedzie wiele nowych klonow
                    Daje sobię rękę uciąć że nowy AWX z TBFC/G deklasują to w ciągu pirwszych 10 sekund grania.

Czu nikt z was nie słyszał tych Visatonów bo ja słuchałem i W170 i W130 schematy zwrotnic z strony Visatona i naprawdę nie grały lepiej niż przeciętnie(poprawnie bez uniesień ani westchnień) AL170 deklasuje to o 2 klasy a o innych nie wspomnę , dla mnie można to porównywać max do STX-a no chyba że ten tweterek to jakaś gwiazdka z nieba co wyprawia cuda.

Skomentuj

Deklasuje, ale to inna liga cenowa Już o tym rozmawialiśmy na początku :wink:
                      Ale na pewno mając do dyspozycji 2kzl nie robilbym WLMów z tego wątku :wink:

Skomentuj

To taka sama atrakcja jak Totemy, sęk w tym że kolumny które nie wiadomo czemu są wyceniane na grube pieniądze można zrobić za parę stów, a to zwiększa satysfakcję z budowy czegoś takiego

Jakby komuś udało się kupić 4 szt stxów 14 ss i 4 FRSy to też mógłby zrobić kolumny za chyba 10 czy 16 tys zł

Skomentuj

A ja je robię dlatego, że mi się podobało jak brały. Nie mam im nic do zarzucenia. O ile dźwięk z tych naszych zwrotek będzie dorównywał oryginałom. Ale to się jeszcze zobaczy. Poza tym trzeba trochę nowych projektów na forum. Prawie cały czas to samo na zwrotkach gotowych.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, dlatego popieram :)

Skomentuj

poleca za tą kase bas przestrzeń tylko góra troszkę drze ryja trzeba dać rezystor ze 2 ohm

Skomentuj

Pobawić się można, ale ja tam w cuda nie wierzę

Tak sie zastanawiam czy la scala zdeklasuje inne kolumny diy
                                Tutaj nie ma co sie zastanawiać

Skomentuj

nowy1, jaki koszt zwrotnicy i głośników?
                                  Zamieszczone przez nowy1
                                  poleca za tą kase bas przestrzeń tylko góra troszkę drze ryja trzeba dać rezystor ze 2 ohm
                                  Tak to jest jak się nie ma "tweeter control" :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                                    nowy1, jaki koszt zwrotnicy i głośników?
                                    Zamieszczone przez nowy1
                                    Tak to jest jak się nie ma "tweeter control" :mrgreen:
                                    no właśnie nie mam wywaliłem teraz wiem dlaczego go robią ale jak sie nie wygrzeje to sie zmieni

Skomentuj

nowy1, możesz zmierzyć ile głębokości ma frez dla wysokotonowego
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

5-6 mm

Skomentuj

marko3T, dzięki
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X