Biały? hmm nie wiem ja w dieselkach. W benzynce w najgorszym wypadku to pęknieta głowica lub blok (płyn w komorze spalania). Objaw taki sam jak przy walniętej uszczelce pod głowicą. Płynu chłodzącego nie ubywa? Nie ma w zbiorniczku śladów oleju albo takich oczek jak w rosole? Proponowałbym sprawdzić kompresje. Jeśli dym jest taki bardziej niebieski/siwy to najprawdopodobniej coś z turbosprężarką (uszczelniacze) wtedy trzeba by ją dać do regeneracji. Dymi tylko pod obciążeniem, czy na jałowym też? Jak się przyśpiesza czy jak odpuszcza gaz? Jak jest po rozruchu (chodzi o to co z wydechu się wydobywa)?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
http://www.youtube.com/watch?v=ixERC...eature=related
Ten to dopiero kopci i pewnie wcale sie tym faktem nie martwi
Skomentuj
-
Kudłaty można jeździć rok i nic, ale przy prawie każdym przekroczeniu dłuuugotrwałeym 3,3-3,5k obrotów dym na maxa oraz obroty rosną do końca, równolegle w 50% sytuacjach mimo "zgaszenia" silnika on nie gaśnie, kreci sie pare/paręnaście sekund i gaśnie.
Dym biały/szary taki przepalony biały.
Skomentuj
-
Camel-, ropy nie leci tyle samo. Zależy to od położenia przepustnicy, tego co zmierzy przepływomierz i jak przeliczy to komputer i co w rezultacie poda pompa i jak to przyjmą wtryski.
dj_zibi dziwna historia. Znam się troche na volviakach. Ale o takim przypadku pierwszy raz słysze. Ja bym sprawdził stan motoru zaczynając od kompresji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszNhttp://www.youtube.com/wa...feature=related
Ten to dopiero kopci i pewnie wcale sie tym faktem nie martwi
co oni tam zrobili? przeciez te silniki fabrycznie takiego kopa nie maja a tymbardziej tak turbo nie pracuje!
ile to ma mocy?
Black one: 3,0Diesel 24v -> 425.99Bhp / 764.95Nm
Skomentuj
-
Co do mojego audi, pęknięta(uszkodzona) uszczelka pod głowicą.... .
Proponuję sprawdzać naszych poje... mechaników bo widać ze kasują za części oryginalne a wkładają szrot za 60-80zł. :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Teraz zostało wymienić końcówki wtrysków i będzie jak nowy, tylko ta cena 250zł za jedna koncówkę:/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90ile Wasz mechanik zawoła za wymiane paska rozrządu ( pasek + robota ), 2 świece i łożysko w jednym kole w corsie B?
jedni maja taniej swoje czesci. jedni kasuja inaczej za jakas robote. jeszcze inni nie robia czegos sami i zlecaja to na zewnatrz...
Zamieszczone przez cudny902 świece i łożysko w jednym kole
Zamieszczone przez cudny90wymiane paska rozrządu ( pasek + robota ),
Skomentuj
Skomentuj