Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez vicher
    a w maluszku tak robię
    Tak ale w maluszku wrzucasz to po 30s, a w BMW po 2s JOKE oczywiście. Ja osobiście lubię wajchować w osobówkach, gorzej jak przychodzi przeżucać co chwile 8 biegów + połówki=16 :/.

Tanner Powiem tak prześpij się z myślą zakupu tego samochodu i przemyśl za i przeciw ew porozgladaj sie za innymi samochodami w podobnej cenie. Czegoś ciekawego sportowego ci nie doradzę ponieważ chyba już wyrosłem ze sportowych samochodów, i bardziej mnie jakoś kręcą auta średniej/wyższej klasy. Ale także nie mówię żebyś nie kupował tego auta bo nie widziałem go, także nie wiem w jakim jest stanie. Pozdrawiam

Skomentuj

Co do maluszka, ostatnio ruszałem spod przejazdu kolejowego, za mną jakiś golf 3 jedzie i zbiera się do wyprzedzania, przede mną jakieś 300m-400 prostej :mrgreen: I se mysle nie nie tym razem nie dam się, wciągałem z maluszka ile fabryka dała <a wiecie on po wyjściu z taśmy produkcyjnej miał moc od 20-25km :lol: > po 200m jest na równi ze mną, ja dalej rura coś ok 80-90 już było, golf juz przede mną minimalnie no i zakręt przed nim ale nie miał się jak schować więc się poddał :lol: Ale mi się śmiać z gostka chciało :lol: :lol: Golfem chciał za kozaczyć :lol:

Skomentuj

W Golfie jechal kierowca Piz.a i tyle . Dużo takich jeździ po naszych Polskich drogach nieraz probują mnie osobówkami wyprzedzać za nimi kolejnych 10 osobówek, a ten pierwszy nie daje rady w efekcie kończy się pas do wyprzedzania i jadą sobie grzecznie kolejnych 10 km za mną przez jednego kierowcę niedorajdę . Dodam ja mam odcięcie przy 91 km/h :)

Skomentuj

czemu odciecie przy 91km/h?

Skomentuj

Ponieważ to jest ciężarówka

Skomentuj

Darek51085, ja już tak sobie spie i spie z tym od czerwca Zobaczymy jak to będzie, nie nastawiam się na bezawaryjność i w ogóle cuda na kiju, wizualnie i pod wzgledem osiagow podoba mi sie nieziemsko, a jak bedzie to zobaczymy, egzemplarz zapowiada sie elegancko :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Darek51085
                Dużo takich jeździ po naszych Polskich drogach nieraz probują mnie osobówkami wyprzedzać za nimi kolejnych 10 osobówek, a ten pierwszy nie daje rady w efekcie kończy się pas do wyprzedzania i jadą sobie grzecznie kolejnych 10 km za mną przez jednego kierowcę niedorajdę
                Nie dziwne ze potem sa takie opinie o tirowcach... Pamietam raz jechalem moze piaty w takiej "kolumnie" chyba przez 50km, nie wiem jak dluga byla ale ogladajac sie wstecz to napewno ponad 1km. Co sie dzial na cb nie wspomne... w kazdym badz razie koles na pierszych swiatlach dostal wpierd...l.

Skomentuj

http://pl.youtube.com/watch?v=kLv5ENWsiPA >> Blokowanie autostrady

A od czego jest prawy kierunkowskaz?

pegelmesser, tir ma blokade na 90, a Twojej wypowiedzi wynika że to była droge jeden pas w jedną stronę, a na takich ograniczenie prędkości jest chyba max 90? Więc o co chodzi?

samochód-tir, to takie same relacje jak motocykl-puszka(samochód)

Skomentuj

pegelmesser A to ciekawe bo z tego co widzę to kierowcy osobówek są mądrzy tylko w gadce, a jak przychodzi do czegoś ciekawszego to cisza albo naciskaja gruszkę i myślą że wszystkich zagłuszają . Także wydaje mi się że próbujesz mi wcisnąć kit jaki sam wymyśliłeś na poczekaniu, albo ktoś ci naopowiadał . Prędzej bym sie zgodził w drugą stronę że się zatrzymywało osobówkę i straszyło tylko, bo po co se robić kłopoty bijąc kogoś??? Pozdrawiam

A co do filmu to zapewne z przodu był korek z powodowany zwężeniem jezdni. Osobówki mają duże tendencje do zajmowania tych pasów co się kończą, bo najszybciej początkowo idzie ale potem robi się coraz dłuższy korek, ale tacy jak ten co to kręcił nie widzi nic poza 100m przed maską ^^.

Skomentuj

Co do maluszka, ostatnio ruszałem spod przejazdu kolejowego, za mną jakiś golf 3 jedzie i zbiera się do wyprzedzania, przede mną jakieś 300m-400 prostej I se mysle nie nie tym razem nie dam się, wciągałem z maluszka ile fabryka dała <a wiecie on po wyjściu z taśmy produkcyjnej miał moc od 20-25km > po 200m jest na równi ze mną, ja dalej rura coś ok 80-90 już było, golf juz przede mną minimalnie no i zakręt przed nim ale nie miał się jak schować więc się poddał Ale mi się śmiać z gostka chciało Golfem chciał za kozaczyć
                      Nie chwal sie tym bo to wstyd, szkoda ze policji gdzies nie bylo, bo bys pieknie 500 zl lyknal, za takie cos to sie wp....ol dostaje. Nie wspomne tu ze przepisy jasno mowia ze podczas wyprzedzania przez inny pojazd nie mozna zwiekszac predkosci a wiec gdyby nawet zabral sie za Ciebie traktor i jechal juz lewym pasem to nie masz prawa przyspieszac ale pewnie i tak to Cie nie rusza.
                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

dulin7 ale to fajne uczucie jak jedziesz sobie "mułowatym" np. dieslem i widzisz szczeniaka napalonego w golfie chce wyprzedzać -> wyprzedza ale musi zrobić redukcjea źle mu to idzie, ja dociskam i po wyprzedzaniu:)

PS wiem ze to zboczone ale lubiłem bawić sie z dresami jak miałem motor, jadę jak bóg przykazał 120-130 a ten napalony na wyprzedzenie motoru ciśnie, niestety dość dobry moment i moc do 9-9,5tys obrotów robi swoje:) Nie wiem czemu ale zauważyłem ze ludzie stawiają sobie za pkt. Honoru wyprzedzenie motocyklisty.

Skomentuj

dulin7, ta tylko zapomniałem dodać że "próbował" wyprzedzać mnie na moście, więc w tym wypadku kto by płacił :?: :lol: :lol:

Zamieszczone przez dulin7
                          ale pewnie i tak to Cie nie rusza.
                          dokładnie

Wiesz na drodze trzeba być pewnym swoich decyzji, jak wyprzedzasz to rób to dynamicznie, tak samo przy innych manewrach.

Skomentuj

Co do mojej wypowiedzi to nie doczytaliście chyba "pasa do wyprzedzania" :P. Na drodze krajowej NR 7 między Krakowem a Radomiem są takie kilometrowe odcinki z pasem do wyprzedzania (2 pasmówki). A moja wypowiedź w związku z tamtymi osobówkami co mnie nie wyprzedziły toczyła się na obwodnicy Kielc, która jest jednopasmową krętą drogą ekspresową :P. Także chyba rozumiecie jakie macie ograniczenie na ekspresówce. A pozatym Co po niektórzy są tu tacy przepisowi teoretycznie :) ciekawe czy przenosza to na droge??? Bo założe się że nie ma tu takiego który by jechał z Krakowa do Gdańska tak jak znaki mówią :) bo 12h gwarantowane za kółkiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Darek51085
                              A to ciekawe bo z tego co widzę to kierowcy osobówek są mądrzy tylko w gadce, a jak przychodzi do czegoś ciekawszego to cisza albo naciskaja gruszkę i myślą że wszystkich zagłuszają
                              A kto ci powiedzial ze osobowka jechalem? Zreszta to wlasnie ciezarowcy wtedy klneli na radiu na tego pacana...

Skomentuj

dulin7, ta tylko zapomniałem dodać że "próbował" wyprzedzać mnie na moście, więc w tym wypadku kto by płacił :?:
                                Wbrew pozorom zapłacilibyślie obaj. Ty za utrudnianie wyprzedzania a on za wyprzedzanie na moście/wiadukcie. Tak gwoli ścisłości. Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                                  dulin7 ale to fajne uczucie jak jedziesz sobie "mułowatym" np. dieslem i widzisz szczeniaka napalonego w golfie chce wyprzedzać -> wyprzedza ale musi zrobić redukcjea źle mu to idzie, ja dociskam i po wyprzedzaniu:)
                                  Wiem i rozumiem bo trezba czasem takich ukrocic, sam nei jestem swiety, ale sory cos takiego jak deptanie gdy ktos nas wyprzedza na jednopasmowce i przed zakretem jest po prostu niebezpieczne i tylko o to mi chodzi. sam tak robie czasami ale to tylko na 2 pasmowce gdzie nie ma ryzyka ze z naprzeciwka ktos wyskoczy a wyprzedzajacy nie zdazy sie schowac.
                                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Dobra dobra, a pamiętacie jak mówiłem o kumplu, który kupił sobie Dodge'a Chargera?

2 dni temu go roz*ebał :lol: :lol: :lol:

Ale spoko loko, on jest happy, teraz wszystkim nauczycielkom się chwali fotkami, jak auto rozwalił xD z prędkością 80 mil/h nie wyrobił się na zakręcie, troche ślisko, gdzięś go tam rzuciło, najpierw drzewo w bok, potem drzewo w przód i pół przodu nie ma oraz pół boku

Co najciekawsze, nie otworzyła mu się żadna poduszka, no i nic mu się nie stało :P

On się cieszy, co tam dla niego 50 000zł xD Teraz się chwali, że jedzie po "czarnego mustanga gt" :lol:

A my między sobą sobie gadamy .. no to mustangiem się już zabije

Skomentuj

sproboj zalatwic fotki,chce to poprostu zobaczyc.

Skomentuj

heh, nie chce nikogo obrażac, czy coś, to tylko żart :razz: ale nie mogę się powstrzymac :mrgreen:
                                        Wiecie jakie są dwie marki samochodów na całe życie?

daewoo, bo nie sprzedasz i mercedes bo nie zajedziesz
                                        :wink:

Skomentuj

mercedes bo nie zajedziesz
                                          tego nie za bardzo zrozumiałem :P nie zajedziesz, znaczy, że nie zepsujesz?

:lol: :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X