Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mIKI nie znam sie na budowie tego ustrojstwa.

Skomentuj

dj_zibi, to co za problem? i tak nie dziala wiec jak cos popsujesz to zadna strata :P
      rozbieraj i grzeb w tym

Skomentuj

Pawel S. troche zimno teraz a w lecie to bardziej by sie przydała woda lodowa niż webasto:)

Skomentuj

myslalem ze jakis garaz masz...

Skomentuj

Pawel S. garaż mam nawet dwa ale sa 3 auta w domu:) I niestety "golfidło" stoi na dworku. A co śmieszniejsze wszystkim auta puchły rano a mi przy -23 od strzała(zagrzałem kilka razy świece tylko) i ktos mi powie ze golfy sa do bani, audi dla tego przykładu wymiękło i nie zapaliło. Oba diesle Golf 1,9TDI 90 koni audi rzędowa piątka 2,5TDI 115koni.

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
              a co sądzicie o tym? czysto z ciekawości pytam, jak dla mnie to tanio strasznie jak za taką fure http://www.allegro.pl/ite...gn_edition.html
              a mówiłem, że cena coś za niska była teraz z 20000 zrobiło się 40000 :)
              http://www.allegro.pl/item519117407_...n_edition.html
              (ta sama aukcja)

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                http://www.allegro.pl/ite...gn_edition.html
                damiani, Jetta bardzo fajna, ale jak już mówiłem omijaj Gostynin Zapewne przeszła wiele operacji odmładzania, no cóż dzisiejsza medycyna plastyczna potrafi zdziałać cuda

Jeśli jednak dumsza dalej nad Golfem/Jettą to omijaj tylko silniki 1,6. To jednostki na gaźnikach sterowanych przez komuter, które sa na tyle problematyczne że ludzie zamieniają je na gaźniki od dużych fiatów A reszte mozesz brać

EDIT:
                http://i40.tinypic.com/2m6spzq.jpg

Hmmm czyzby ten sam ;> ??

Skomentuj

Jednak kupiliśmy tą bete :mrgreen: Te silniki to chyba jeszcze nie są common rail :roll: Dzisiaj ojciec kupił Auto Świat, gdzie jest o BMW i tam pisało coś: Spośród turbodiesli polecamy jednostkę 2,0/136 KM (z wysokociśnieniowym wtryskiem bezpośrednim) lub 150-konną wersję tego silnika (z common railem), która do oferty BMW trafiła pod koniec 2001r.
                  To jak w końcu działa ten pierwszy? Pompo wtryski, czy cc?

Skomentuj

Wydawało mi się, że common rail nie należy do turbo-dieseli, bo nie ma turbosprężarki. Silniki typu common rail (HDi) mają po prostu dużo wyższe ciśnienie w komorze spalania... prosto mówiąc.

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                      z wysokociśnieniowym wtryskiem bezpośrednim
                      wszystkie diesle tak dzialaja :P
                      zdejmuj plastiki z silnika i dawaj fotki

[ Dodano: 2009-01-12, 20:35 ]
                      Zamieszczone przez zboj87
                      Silniki typu common rail (HDi) mają po prostu dużo wyższe ciśnienie w komorze spalania... prosto mówiąc.
                      nie. maja duzo wieksze cisnienia wtryskiwanego paliwa do komory spalania co poprawia rozproszenie mieszanki, co za soba niesie wiele kozysci...

Skomentuj

Zamieszczone przez zboj87
                        Wydawało mi się, że common rail nie należy do turbo-dieseli, bo nie ma turbosprężarki. Silniki typu common rail (HDi) mają po prostu dużo wyższe ciśnienie w komorze spalania... prosto mówiąc.
                        Są turbo :wink:
                        No będę musiał któregoś dnia zrobic.. Tato dzisiaj zdejmował niby i móił, że tam elektroniki nie było widac przy wtryskach :roll:

Skomentuj

Gostynin... heheh, oni całe samochody do beczki z plakiem wsadzają :P

Co do zboj87 - jesteś w cholernie dużym błędzie :P

Skomentuj

Tato dzisiaj zdejmował niby i móił, że tam elektroniki nie było widac przy wtryskach
                            nic nie bedzie widac :P
                            jak bedzie CR to nawet wtryskiwaczy nie bedziesz widzial tylko zbiornik...

Skomentuj

tam elektroniki nie było widac przy wtryskach
                              A jak ma byc tam ja widac...

Najpierw byly diesle na oddzielnych pompach i wtryskach, potem na pompowtryskiwaczach a potem commonrail. Turbina ni ema nic do tego, tak samo kompressor - jak w niektorych mesiach.

Skomentuj

pegelmesser, gwoli ścisłości - pompowtryskiwacze to tylko przejściowo (przez 15 lat :lol: ) w VAGach, a niektóre "Mesie" to wszystkie doładowane benzyny

Skomentuj

Chodizlo mi o diesle KOMPRESSOR

Skomentuj

Ahaa, to jak będę miał trochę czasu to zdejmę :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                      Chodizlo mi o diesle KOMPRESSOR
                                      W dieslach są tylko turbosprężarki a nie kompressory jedno i drugie to zupełnie co innego ale do tego samego służą.

Skomentuj

To ciekawe czemu jezdza mercedesy majace z jednej strony napisane jak byk TURBODIESEL a z drugiej KOMPRESSOR?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                          To ciekawe czemu jezdza mercedesy majace z jednej strony napisane jak byk TURBODIESEL a z drugiej KOMPRESSOR?
                                          W życiu czegoś takiego nie widziałem. Kompresory stosuje się wyłącznie w silnikach benzynowych.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X