kad imo do paska kombi silniki 1,9TDi 110 i 131 koni sa wystarczające to nie sa wyścigówki tylko typowe dupowozy. A mogę zagwarantować ze taki pasek 131koni dość fajnie jeździ. Z cenami bywa różnie trafiają się okazje są buble jak wszędzie podstawa to dobrze sprawdzić samochód przy kupnie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Przemysl2 lat jeździ też passatem tylko starą budą , zrobił blisko 100 000 w 2 lata przy czym nie wkładał w niego dużo kasy , jedynie niezbędne rzeczy jak rozrząd czy zawieszenie itd. Auto sprawdza sie nadal świetnie ale już zaczyna sie powoli sypać :???:
1,9 w kombi.. to kiepsko.. mała moc. do dużej budy. zwłaszcza jak remontowa ciężkie towary itp.. a jak jeszcze hak to w ogóle..
Skomentuj
-
co do wytrzymalosci elementow wtryskowych nowoczesnego diesla to ogromne znaczenie ma tu jakosc paliwa a dla Turbosprezarek sposob uzytkowania.
o ile wtryskiwacze i pompowtryskiwacze to drogi interes bo nie tyle ze kosztuja ok 2 tys sztuka to jeszcze najlepiej wymieniac je kompletami to regeneracja suszarki jest niewielkim wydatkiem bo do 1kpln mysle ze sie da zmiescic.
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
Dobra Panowie, sorry, że się wtrącam do wątku, o którym znam się średnio :P Ale jakie auto doradzilibyście mi na początek? Cena za używkę do ok. 6k zł, myślałem nad japońcami, ale żeby to auto choć trochę "wyglądało" :)
Z góry dzięki za propozycje :)
PS: Za niedługo - mam nadzieję - zdam prawko, więc potrzebowałbym jakieś auto do nauki jazdy w sumie, na sam początek, żeby dojechać do miasta, na studia ew. w przyszłości jakieś 40-50km w jedną stronę.
Skomentuj
-
ojciec ma Audi A6 (c4) 2,5 w TDi rzędowe 5 na starym zawieszeniu.. silnik podobno nie do zajechania.. zawieszenie groszowe sprawy.. w sam raz na polskie drogi..
Fakt ma wszystko oprócz skóry.. jeżdżę nim bardzo często.. i powiem wam że ojciec ma inne oczekiwania niż ja..
Ale fakt faktem.. dla mnie autko na swój sposób jest jak najbardziej ok..
Ja osobiście jestem zakochany w japońcach.. i na moje potrzeby znalazłem swoje autko.
[ Dodano: 2009-01-04, 20:52 ]
podczepisz do 1,9 przyczepkę i poczujesz.. wiem bo jeżdżę w robocie czasami..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibiGolf III 1,9 tdi ale!!!!
Zamieszczone przez cudny90Ale jakie auto doradzilibyście mi na początek? Cena za używkę do ok. 6k zł, myślałem nad japońcami, ale żeby to auto choć trochę "wyglądało" :)
Skomentuj
-
kad 100 C4 avant:) Od kilku lat również autko ojca. Silnik ciężko zajechać(masz ma 280tyś) ale juz raz padła skrzynia biegów oraz raz pompa wytryskowa(wina paliwa). Co do zawieszenia to miedzy "swiętami" przód był w remoncie, wymiana wahaczy(wybrane dosc tanie) + amortyzatory + jakieś duperele i 900-100zł nie ma:)
Więc jak jeździsz tym audi to powiem ci ze niestety ale pasek kombi 131 koni to rakieta przy nim.
Skomentuj
-
TO czy dobra cena to okaże sie za jakiś czasWedług mnie troche za niska. Za dobrego VAG Diesla tej klasy trzeba jednka zapłacić 20 -25tys.
1,9 w kombi.. to kiepsko.. mała moc. do dużej budy. zwłaszcza jak remontowa ciężkie towary itp.. a jak jeszcze hak to w ogóle..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toma085W CR masz pompę która nie podaje ropy do każdego wtrysku osobno tylko cały czas pompuje ropę pod ogromnym ciśnieniem(300Bar) do listwy od której odchodzą rurki do poszczególnych wtryskiwaczy piezo elektrycznych
Zamieszczone przez toma085pompowtryski które wykorzystywał tylko(prawie) koncern VW.
Zamieszczone przez Przemyslto nowa wersja diesla - na pompo-wtryskach nie znam sie zabardzo na tym ale brat mówił że lepsza tylko gorzej jak sie zepsują
Zamieszczone przez Przemyslmam tylko do was pytanie , czy jak turbina wyje to jest dobrze czy nie :?:
jak turbinka jest sprawna to nic nie slychac poza rosnacymi obrotami turbinki. jak slychac swisty charakterystyczne dla gier tematycznych to turbinka do regeneracji :P
jak slychac ze cos ociera lub jakies podobne odglosy to turbinka do wymiany + ewentualnie CRG lub nawet wiecej jak jakies smieci tam wpadly (pomiedzy CRG i turbinka niema zadnego filtra ani oslony)
Zamieszczone przez malyzmcZastanawia mnie jeszcze, czy to ESP aby napewno tam jest bo
wracajac do BMW to na bank jest tam common-rail.
pokaz mi zdjecie silnika to powiem ci ktorej generacji :P (roznia sie krztaltem "szyny")
Skomentuj
-
co to znaczy wyje? slychac jakies mechanicze odglosy od turbinki czy tylko swist powietrza?
jak turbinka jest sprawna to nic nie slychac poza rosnacymi obrotami turbinki. jak slychac swisty charakterystyczne dla gier tematycznych to turbinka do regeneracji :P
jak slychac ze cos ociera lub jakies podobne odglosy to turbinka do wymiany + ewentualnie CRG lub nawet wiecej jak jakies smieci tam wpadly (pomiedzy CRG i turbinka niema zadnego filtra ani oslony)
a kolega co kupuje auto za 6 tyś polecam coś sprawdzonego - może audi 80 b4 ? :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cudny90Cena za używkę do ok. 6k zł, myślałem nad japońcami, ale żeby to auto choć trochę "wyglądało"
Za 6tys. mozesz kupić zadbanego Golfa 2, i jak w tej cenie to wybierać i przebierać bogatsze wersje GTD, lub GTI, a jeszcze CI na pierwsze drobne naprawy zostanieEwentualnie Golf 3 z silniczkiem 1,6 w skromnej wersji, z tym że z ich blachami tez różnie bywa (mk2 lepiej się trzyma). Jeszcze zostaje Ci do wyboru Renault 19 który jest już w ocynku. Astre bym sobie odpuscił ze względu na słabe blachy, no chyba ze znajdziesz rodzynka to czemu nie... a wiecej an myśl mi nie przychodzi :)
Osobiście na twoim miejscu wybrał bym Golfa2 bo lubie te samochody i za ta cene masz prawo wybrzydzać i mozesz szukać rodzynka, a anwet coś sobie sprowadzić.
Skomentuj
-
Co do ropy to poczytaj o audi R10(mogłem pokręcić nazwy).
kad każdy ma inne oczekiwania , jeden pragnie mocy i frajdy a drugi chce poprostu w miare szybko i tanio dojechać . jeszcze nie dawno brat miał audi 80 b4 z dwu litrowym silnikiem benzynowym ( 115km ) to tak dziczał że rozbił , teraz kupił diesla i jeździ całkiem inaczej i portfel grubszy bo jak audi wcisnął to potrafił nawet 10-11 l beny wziąść , takie sa fakty :wink: a co do 2,5 tdi audi - podobno drogi w eksploatacji : wymiana rozrządu 2,5 tyś zł a dla kogos kto robi dużo km jest to naprawde spora kasa
Skomentuj
Skomentuj