Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na poczatku wszystko było ok elegancko chulał dopiero po jakims czasie sie zaczeły problemy był u kilku mechanikow i kazdy był bezradny. Pb rozni sie troche od lpg W benzynie sa rozne dodatki pomagajace w smarowaniu silnika itd nawet co zostaje po wyschnieciu benzyny i gazu lpg , po benzynie jest tłusto a po gazie wszystko płowieje jest wysuszone

Skomentuj

Zamieszczone przez ciora
      gazie wszystko płowieje jest wysuszone
      Dlatego stosuje sie dodatkowa smarownice.. kazdy profesjonalny "gazownik" to wie, garazowi papudracy niestety nie...

Skomentuj

Zamieszczone przez ciora
        Subaru w kazdym modelu matuje boxery to znak rozpoznawczy tej marki
        nie w kazdym :P
        u nas sprzedaja tylko 4 modele samochodow. ale oni produkuja takze male samochodziki miejskie i tam sa normalne rzedowki. kolezanka miala JUSTY z 3 cylindrwoym silnikiem - ale to brzmialo :twisted:
        szkoda tylko ze sie nie miescilem za kierownica :cry:

Skomentuj

ja miałem tylko jeden golfa 2 te sa taty ale jak skoncze prawko to moge brac ktory chce
          Subaru nie produkuje małych miejskich autek w ofercie maja chyba tylko 6 samochodow chyba ze chodzi ci o R2 i justy i to na rynek usa i uk ktore jest zadko spotykane u nas na drogach ja nawet tego jeszcze nie widziałem
          Mi to sie marzy takie subaru WRX STI 1.8 ale to trzeba troche popracowac chyba ze tata kupi :mrgreen:

[ Dodano: 2009-04-21, 19:11 ]
          Nie myslcie ze jestem jakims kolesiem ktory ma nadzianych rodzicow i 3 samochody moj tata sie tylko zajmuje handlem samochodami i ma warsztatat blacharsko-lakierniczy trzeba sie uczyc na przyszłosc nie jeden silnik juz rozebrałem :grin: i co warzne dziala

Skomentuj

Zamieszczone przez ciora
            ale jak skoncze prawko
            Własnie, jak skończysz.

Zamieszczone przez ciora
            nie jeden silnik juz rozebrałem :grin: i co warzne dziala
            Tylko jak długo...

Skomentuj

we wrzesniu w golfie 1.3 wymieniałem uszczelka pod głowica i pasek rozrzadu i jezdzi W wakacje składałem silnik w skuterze jezdzi do dzisiaj :mrgreen:

Skomentuj

Oby tak dalej.

Skomentuj

Nie potrzeba zadnego smarowania. po prostu na gazie miales uboga mieszanke i powypalalo zawory, na benzynie tez gdy dojdzie do zubozenia ktore bedzie sie utrzymywalo to powypala zawory. a smarowac w silniku to ma olej a nie paliwo i tyle.
                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                    Nie potrzeba zadnego smarowania. po prostu na gazie miales uboga mieszanke i powypalalo zawory, na benzynie tez gdy dojdzie do zubozenia ktore bedzie sie utrzymywalo to powypala zawory. a smarowac w silniku to ma olej a nie paliwo i tyle.
                    Masz rację tylko po części.
                    Gaz jest paliwem suchym, nie ma właści smarujących jak benzyna. Ta osiadając się zmniejsza tarcie elementach.

Skomentuj

Zamieszczone przez ciora
                      Subaru nie produkuje małych miejskich autek w ofercie maja chyba tylko 6 samochodow chyba ze chodzi ci o R2 i justy i to na rynek usa i uk ktore jest zadko spotykane u nas na drogach ja nawet tego jeszcze nie widziałem
                      przeciez pisalem ze kolezanka miala JUSTY :P
                      stare kanciate, cos jak pierwsza micra. 1,2 litra, 3 cylindry, naped na 4 kola (dolaczany tyl linka) i super brzmienie silnika
                      szkoda tylko ze przez brak regulacji kierownicy i za dluga dzwignie zmiany biegow nie miescilem sie za kierownica :|

a co powiesz o PLEO?

R1?

nie wspominajac o juz nie produkowanych lub takich tylko na rynek azji (np te smieszne mini/mikro/nano busy )

Mi to sie marzy takie subaru WRX STI 1.8
                      STi to najmocniejsza wersja wiec watpie zeby nadworni tunerzy tuningowali 1,8 litra :P
                      STI byly tylko 2,0 i 2,5 (na rynek USA)

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                        Gaz jest paliwem suchym, nie ma właści smarujących jak benzyna. Ta osiadając się zmniejsza tarcie elementach.
                        jakich elementach??
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Mam pytanko :) Co byście bardziej doradzali? Vectra b czy golf III ? I dlaczego jeden a nie drugi?

Skomentuj

Ani jeden ani drugi. Jak golf to co najmniej IV. OPli nie polecam, co z tego ze tanie czesci itp, to jest jak polonez i tak. No i pala duzo. Postaraj sie cos w stylu A4, OCtavia, Passacik itp.

Skomentuj

Ja mam do sprzedania Vectre B z 2000 1.8 za 12tys

Skomentuj

Ze spalaniem 12l/100km... kazdy by sprzedał, tylko nikt nie kupi hehe. Nawet za 12tys.

Skomentuj

jakie jest spalanie to nie wiem bo stoi w garazu przydało by sie to sprzedac
                                  Ale spalanie to gdzies ok 10l powinno byc cos kolo tego chyba ze ktos cisnie

Skomentuj

Powodzenia w takim razie w spzredazy. Sam wiem jak ciezko opla spzredac było....

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                      Ze spalaniem 12l/100km... kazdy by sprzedał, tylko nikt nie kupi hehe. Nawet za 12tys.
                                      Za przeproszeniem, ale co ty pier****
                                      Taka vectra bierze w mieście 9-10l, na trasie da się zejść do 6-7l, nie powiesz mi chyba, że passat 1,8 spali mniej, bo akurat w to nie uwierze.
                                      Kadett GSi(2.0 130km) pod moją nogą pali 9l w mieście.

Skomentuj

OPli nie polecam, co z tego ze tanie czesci itp, to jest jak polonez i tak.
                                        Sam jesteś polonez ;>

No i pala duzo.
                                        Akurat stare ople pala mniej niz VW.

melisław, nie wiem jakim budrzetem dysponujesz, ale moze zamiast pakować się w Vectre lepiej wybrać Astre G?? Za tą sama cene powinieneś znaleśc coś młodszego i mniej wyeksploatowanego. Co do Golfa III to dobre auta, tylko że ciezko będzie znaleść zadbany egzemplarz, a nawet jak taki znajdziesz to tanio go nie kupisz A no i blachy słabe, mkII już lepsze ma :/

Skomentuj

A to dziwne ja mam Vectrę 2.0 GT i jak jeździ moja żonka to w 10l gazu się mieści a nawet mniej coś ci się ściemniło bo pracowałem w serwisie VW 2 lata i ci powiem że opel to jedne z oszczędniejszych bęzyniaków.

Skomentuj

Czaruję...