Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez bart210
    am ludzie pozbywają się aut jak były bite albo mają przejechane ponad 300-400tys.km. Polak sprowadza taki samochód, kręci licznik i sprzedaje prawie jak nowy.
    I co z tego, że te auta mają przebieg 300-400tys.? Kręcenie liczników zrobiło się "popularne" przez takich ludzi jak ty, dla których auto, które ma 200-300tys. przebiegu nie jest atrakcyjne, nieważne, że akurat ten egzemplarz był serwisowany regularnie w ASO, mimo to jest gorszy bo ma duży przebieg.

Poza tym, nie każde auto, które Niemiec sprzedaje musi mieć ogromny przebieg czy być bite.
    Jak chcesz to mogę dać Ci namiary na kumpla, załatwiał innemu kumplowi już 2 auta, z czego jedno przywiózł z Niemiec(astra H caravan 1.9 CDTI 150KM), a drugie udało
    mu się znaleźć w Polsce(też sprowadzony kilka lat temu, BMW 730D) i oba są w bardzo dobrym stanie jak na swój wiek.

Skomentuj

bart210, byłeś?
      proponuję się wybrać i sprawdzić. Lepiej pojechać i szukać samemu niż kupować od handlarza. W Hamburgu przez 8h kupiliśmy trzy zdrowe wozy. Tylko trzeba było poszukać. Wolę wydać na podróż niż zapłacić handlarzowi. A na jednym utargowaliśmy nawet 1k€.

A czy bity i ile ma km to można sprawdzić mniej więcej po wyglądzie lub po wizycie u mechanika. A najlepsza jest wizyta z serwisie. W autach z AudiGroup jest europejska baza danych i można sprawdzić historię samochodu. A i po podpięciu samochodu do kompa pokazuję się jego faktyczny przebieg.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
        a ja wolę sprowadzony!
        samochód 10letni np z niemiec jest w lepszym stanie niż krajowy po 5.

[ Dodano: 2010-02-28, 17:41 ]
        Zamieszczone przez konradzik88
        brak spalania skokowego
        STUKOWEGO
        mam nadzieję, że to tylko literówka bo inaczej nie wiesz o czy piszesz
        a poza tym dobrej jakości paliwo (o odpowiedniej liczbie oktan) , świece, dobrze ustawiony zapłon i nie ma problemu. I w zupełności wystarczy jedna świeca.
        he no tak nieprzespana noc z kobieta roib swoje tak ale dzieki temu moge podniesc sprezanie mieszanki bez obaw o jej spalanie, jedynie wzmocnic silnik i wlasnie taki zabieg bede w wakacje przeprowadzal przejedz sie TS'em to uwierz ze zobaczysz roznice. Eksploatacja dorga to fakt spalanie wieksze w porownaniu nawet do BMW tym abrdziej ze tam siedzi V6 a tu rzedowa. Swiece 8szt tez drogie ale wrazenia podczas jazdy niesamowite

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88
          tak ale dzieki temu moge podniesc sprezanie mieszanki bez obaw o jej spalanie
          to załóż świece stopień zimniejsze i też będzie ok.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

[b]W autach z AudiGroup jest europejska baza danych i można sprawdzić historię samochodu. A i po podpięciu samochodu do kompa pokazuję się jego faktyczny przebieg.
            Mój sąsiad z zegarkiem w ręku (5 min) cofa licznik z każdego auta grupy VAG i po tej operacji nie zostaje najmniejszy ślad w komputerze pokładowym.

Niestety ale kupno używanego samochodu to teraz loteria

Skomentuj

klos, ale w serwisie w komputerze zostaję
              mają europejska bazę danych.
              oczywiście jęsli samochód był serwisowany.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

oczywiście jęsli samochód był serwisowany.
                Heh, był, oczywiscie podczas przegladu zerowego i tyle go w ASO widzieli.
                Wlsnie wczoraj ze szwarem przestawilismy licznik w jego asterce, sladów brak... no i nie 5 minut tylko 2 :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
                  wczoraj ze szwarem przestawilismy licznik w jego asterce, sladów brak... no i nie 5 minut tylko 2 :mrgreen:
                  no to jest się czym chwalić :evil: :evil: :evil:

[ Dodano: 2010-03-01, 08:20 ]
                  my tu rozmawiamy o nie uczciwych sprzedawcach i oszukanych klientach a ty piszesz coś takiego :!:
                  Życzę ci żebyś sam taki samochód kiedyś kupił.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no to jest się czym chwalić :evil: :evil: :evil:
                    Nie ma czym, cofnelismy o 10km zeby sprawdzic jak to dziala. Samochodu nie sprzedaje szwagier wiec nie ma obaw.
                    http://slacklist.olek.waw.pl/smietnik/OBD2/ oto narzedzie zbrodni.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
                      cofnelismy o 10km zeby sprawdzic jak to dziala
                      no to pisz od razu to bym się tak nie unosił :grin:
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jest temat moto a że musze coś zrobić w samochodzie to się tu zapytam, musze zdjąć tapicerke z drzwi bo urwały mi się mocowania spinek, problem jest taki że jakiś "mechanik" zrobił niezłego drut moda i zalał jakimś klejem czy czymś wtyczke z kablami sterowania lusterek, pomyślałem że skoro jest naddatek kabla to przetne go i dam kawałek dalej nowe złącze, i teraz pytanie złącze musi być jakieś specjalne czy starczy coś na styl takich kal w zasilaczach komputerowych tylko z odpowiednią ilością styków?

Skomentuj

złącze takie zeby sie solidnie trzymało, nie haczyło o nic i chyba nic wiecej.

Skomentuj

a co sadzicie o alfie 156? np ta: http://www.allegro.pl/item1010930204..._pl_warto.html

czemu jest taka tania? inne z takim przebiegiem zaczynaja sie od 8000 wzwyz
                            oprocz tego ze widac, ze ma lewy prog przy przednim kole lekko obtarty wiekszych wad nie widac, wrzucic gaz za te 1500 to i tak zostaje ponad 2000 na naprawy...
                            pierwsza czesc stypendium na koncie wiec zostal mi miesiac na ostateczna decyzje, nie moge sie zdecydowac miedzy ta alfa a civic'iem, jakas madra rada od fachowca?

Skomentuj

Bardzo zniszczona, trzeba by ją całą malować a to duże koszty, jak gość nie dbał o wygląd to o resztę pewnie też nie, zawieszenie itd.

Skomentuj

damiani, nie ogladaj tylko na allegro. czesto jest tak ze opis i zdjecia super. a samochod to kompletny wrak

znajdz z 20-30 ogloszen i jedz w trase z doswiadczonym mechanikiem.
                                naprawde lepiej wydac 500zl na paliwo i kupic dobry samochod niz kupic pierwszy lepszy wrak i sie z nim meczyc

Zamieszczone przez damiani
                                nie moge sie zdecydowac miedzy ta alfa a civic'iem
                                zastanow sie na czym ci bardziej zalezy - czy na wygladzie czy na niezawodnosci

Skomentuj

A ja stałem sie posiadaczem pięknego Seata Toledo II 1,9 TDI 110KM 2001 rocznik :twisted:

Zastanawiam sie jak można podrasować silnik nie tykając elektroniki.

Skomentuj

Zaniedbana 156 to worek bez dna...
                                    Zawieszeni tam kompletne to z 3000zł (a ono pierwsze pójdzie sie sypac)
                                    Sam zderzak z pomalowaniem to wbrew pozorom z 500zł-1000zł
                                    2,0TS to takze probelmatyczny silnik (obrócenie panewki czesta przypadlosc, zreszta widac w opisie ze silnik juz wymieniany)
                                    Nie mowie ze 156 to zle auto, sam mialem do wyboru AR 156 SW 2001 i Lancie Lybre SW 2001, wybralem lancie..,bo AR podoba mi sie dopiero po FL (2003r) , jednak koszt utrzymania AR/Lanci nie sa na kieszen studenta...

AR z linka spokojnie wynisie cie z 12k w ciagu roku:)

Skomentuj

Zastanawiam sie jak można podrasować silnik nie tykając elektroniki.
                                      A co złego w grzebaniu w elektronice?

Skomentuj

Dokładnie. Ja jestem zdania ze lepiej na starcie dać nawet więcej niz średnia cena auta z danego rocznika ale wiedzieć co sie kupiło. nie da sie zaoszczędzić. Zaoszczędzisz przy kupnie potem dołożysz drugie tyle i wyjdzie Cię podobnie jak bys kupił od razu w idealnym stanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                                          wrzucic gaz za te 1500
                                          nie jestem pewny czy ten silnik jest wyposażony w system Twin Spark, ale jeśli tak to do tego typu silnika nie nadaje się instalacja II lub III generacji ze względu na system zapłonowy i podwyższony stopień sprężania. lepszym rozwiązaniem jest zamontowanie instalacji z sekwencyjnym wtryskiem gazu. :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X