Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    .3lite jakiego ty masz mustanga?? Bo jeśli fajna zabawkę mozna mieć juz za 30-50tyś to może są warte grzechu :)
    2012 V6 3.7

W nowym roku zmiana na V8, ale jeszcze nie zdecydowałem jaki.
    Last edited by .3lite; 25.12.2014, 18:30.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
      2012 V6 3.7

W nowym roku zmiana na V8, ale jeszcze nie zdecydowałem jaki.
      Zapodaj jakieś zdjęcie proszę. Ile realnie taki rocznik z V8 moze kosztować(nie chce sugerować sie aledrogo bo tam ceny są czesto "dziwne").

Skomentuj

Realnie, taki rocznik z V8 5.0 będzie kosztował co najmniej ~120k PLN po jakiejś przygodzie w USA, naprawiony.

Pozwolę sobie zdjęcie z internetu zabrać, ponieważ nie posiadam przy sobie sensownych zdjęć swojego.

https://diyaudio.pl/i/19045/cdrgchg1...1419532704.jpg

Mam jedynie inny kolor lakieru, światła i koła.
        Last edited by .3lite; 25.12.2014, 18:42.

Skomentuj

Realnie, taki rocznik z V8 5.0 będzie kosztował co najmniej ~120k PLN po jakiejś przygodzie w USA, naprawiony.

Pozwolę sobie zdjęcie z internetu zabrać, ponieważ nie posiadam przy sobie sensownych zdjęć swojego.

https://diyaudio.pl/i/19045/cdrgchg1...1419532704.jpg

Mam jedynie inny kolor lakieru, światła i koła.
          No niestety cena tak z 2x za duża :)

Skomentuj

No niestety cena tak z 2x za duża :)
            To nie "drogi" samochód czyni kierowcę dobrym :) Zawsze można mieć coś starszego, V8, V6, RWD - jeśli tylko ktoś chce się naprawdę pobawić autem.

Tylko trzeba pamiętać o tym, że utrzymanie takiego auta też kosztuje, a szczególnie paliwo
            Last edited by .3lite; 25.12.2014, 18:57.

Skomentuj

Z wyglądu mustang mi sie bardziej podoba. Camaro ma lepszy silnik i skrzynię. Oba bardzo zaawansowane zawieszenie. Osiągi mustanga to polka bmw m3. Ale z tych dwóch wybralbym trzeciego - challengera :)
              A tu fota z dzisiejszego spaceru

Skomentuj

Kupuje się 159 za tą cyfre i później powstają mity ze alfy są do kitu...
                To również, ale temu lolkowi chyba szło o 156 (dlatego pisałem inny numerek 156 - 159), bo za taką kasę można coś w względnym stanie nabyć.

Skomentuj

To nie "drogi" samochód czyni kierowcę dobrym :) Zawsze można mieć coś starszego, V8, V6, RWD - jeśli tylko ktoś chce się naprawdę pobawić autem.

Tylko trzeba pamiętać o tym, że utrzymanie takiego auta też kosztuje, a szczególnie paliwo
                  Tu nie o kierowce chodzi:) Za 120k wolałbym 370Z :P Ja wyznaję zasadę ze takie auta to zabawki i przynajmniej dla mnie granica to 50-60kzł za zabawkę*.

*Chyba ze M3 V8 spadnie do 80-100tyś:P

Skomentuj

http://m.youtube.com/watch?v=BxEhnugwzCc
                    Amerykance nie skręcają... M3 i R8 do domu!
                    Last edited by Pogromca mitow; 25.12.2014, 19:13.

Skomentuj

Tu nie o kierowce chodzi
                      Akurat wspomniałem o tym, ponieważ widziałem gościa w dosyć starym BMW, który pozwolił sobie zadriftować w czasie wyjazdu z wielopasmowego ronda, kiedy jechałem do domu. Ładnie poszedł, widać było umiejętności.

W sumie jeśli samochód sportowy to zabawka, to generalnie 370Z takim też jest :P W ogóle nie podoba mi się ten samochód, ale tak jak mówiłem, to jest kwestia gustu i każdy ma swoje preferencje. Jeśli chodzi o BMW M3 V8 4.0, to nie przemawia do mnie pojemność silnika na ilość cylindrów. Dokładnie taką pojemność miała poprzednia (względem mojego) generacja Mustangów z widlastym silnikiem 6-cylindrowym.

Skomentuj

Akurat wspomniałem o tym, ponieważ widziałem gościa w dosyć starym BMW, który pozwolił sobie zadriftować w czasie wyjazdu z wielopasmowego ronda, kiedy jechałem do domu. Ładnie poszedł, widać było umiejętności.

W sumie jeśli samochód sportowy to zabawka, to generalnie 370Z takim też jest :P W ogóle nie podoba mi się ten samochód, ale tak jak mówiłem, to jest kwestia gustu i każdy ma swoje preferencje. Jeśli chodzi o BMW M3 V8 4.0, to nie przemawia do mnie pojemność silnika na ilość cylindrów. Dokładnie taką pojemność miała poprzednia (względem mojego) generacja Mustangów z widlastym silnikiem 6-cylindrowym.
                        Mi to auto podoba się jako całość, dobra moc, bardzo fajna bryła(szukałem trochę 335I) oraz klasowe wnętrze.

Co do starych BMW to ja znów mam doświadczenia typowe dla BMW-Gimbaza, każdy jak widzi moje auto(karbonowe dodatki, cholernie głośny wydech, i gleba). chce się ganiać tylko jakoś ja się nie chce....

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        http://m.youtube.com/watch?v=BxEhnugwzCc
                        Amerykance nie skręcają... M3 i R8 do domu!
                        A ty znów fan YT:)

Skomentuj

A ty znów fan YT
                          Co to ma znaczyć?

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                            , a właśnie kolekor 4-2-1 zamiast 4-1 poprawi moment obrotowy w dolnych obrotach.
                            Mi w b18 lepiej się jeździło chyba na 4-1 niż 4221

Skomentuj

c4, c6? większa pojemność mimo wszystko, więc na dole zawsze będzie lepiej. U mnie teraz w niższych partiach się nic nie dzieje, a później niczym vtec dostaje kopa - do zabawy może być, ale na codzień uciążliwe..

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                To również, ale temu lolkowi chyba szło o 156 (dlatego pisałem inny numerek 156 - 159), bo za taką kasę można coś w względnym stanie nabyć.
                                Po pierwsze to proszę bez osobistych wycieczek-to nie elektroda
                                po drugie, tak może przesadziłem z ceną bardziej w ok 15kpln
                                po trzecie gdzie napisałem że alfa to złe auta, akurat 159 jest całkiem dobrym autem
                                I Tak na rozlużnienie:
                                Last edited by gzesejkb; 26.12.2014, 11:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez gzesejkb Zobacz posta
                                  Po pierwsze to proszę bez osobistych wycieczek-to nie elektroda
                                  po drugie, tak może przesadziłem z ceną bardziej w ok 15kpln
                                  No pewnie, 15k starczy. Jeśli jesteś mechanikiem a za płotem masz szrot, z którego będziesz na taczkach woził części :P
                                  Oto oferty za okolice 15 tysięcy:
                                  http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C32944467.html
                                  http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C35424613.html
                                  http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C35479529.html

Skomentuj

to że auto jest wystawione za 20 to nie znaczy że masz za nie tyle dać, jak ktoś wymyśli sobie cenę z kosmosu 50 to oczywiście masz mu dać (bo auto idealne)
                                    Auto które kosztuje mniej nie zawsze znaczy że jest gorszę, ba teraz handlarze przeszli na nieco inny system za szroty chcą więcej niż za , sprawne , zdrowe)bo wypierze .przekręci , śliczne nówka)

Skomentuj

Wiadomo, jak w ogłoszeniu stoi, że sprzedawca chce 30 000, to są to jego pobożne życzenia i zawsze coś się znajdzie żeby cenę nawet o 2 - 3 tysiące zbić. Nie zmienia to faktu, ze ci się Alfa 159 ze 156 pomyliła. Przynajmniej cenowo

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                        No pewnie, 15k starczy. Jeśli jesteś mechanikiem a za płotem masz szrot, z którego będziesz na taczkach woził części :P
                                        Oto oferty za okolice 15 tysięcy:
                                        http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C32944467.html
                                        http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C35424613.html
                                        http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C35479529.html
                                        Tak swoją drogą to ta z drugiego linka wcale nie jest taka głupia (O ile oczywiście to uszkodzenie głowicy a nie jakieś trudne w diagnozie uszkodzenie elektroniki).

Skomentuj

Byłem dziś w Cieszynie pooglądać Alfę 159. Jestem pozytywnie nastawiony do tego egzemplarza: blacharka i lakier bez defektów, środek w miarę czysty i zadbany, skóra w bardzo dobrym stanie, silnik i skrzynia bez wycieków. Chciałem kompa podłączyć, ale bateria zdechła :P
                                          W poniedziałek przed robotą jeszcze raz tam podjadę, skoczymy na stację kontroli pojazdów, sprawdzę czy każda rzecz w aucie działa i może zaczniemy negocjacje (ma jedynie opony 215/60/16 letnie i już się kończą na dodatek, może choć na nowe gumy wyrwę).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X