Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
    Np na motocyklach nie jeżdżę i nie będę
    Czemu?

A na rowerze chociaż jeździsz? :)
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Bo się boję. Za dużo mam znajomych po poważnych wypadkach. Właściwie to mało kogo znam kto jeździłby więcej na motorze i w szpitalu po wypadku nie leżał. A niektórych znajomych już nie mam :(
      A na rowerze, owszem jeżdżę i to z entuzjazmem:)

Skomentuj

Zupełnie nie rozumiem tego typu podejścia do różnych rzeczy... Trzymając się "statystyk" to nawet w domu nie jest bezpiecznie.

Co do motocykli (i nie tylko) trzeba mieć poukładane w głowie, bo o tragedie nie trudno. Wszędzie tak jest
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Statystycznie skacząc na główke do pustego basenu też masz szanse powodzenia. Tyle że poziom ryzyka jest jeszcze większy. Jak dla mnie jeżdżenie motocyklem to taki skok. Nie na podstawie statystyk, a obserwacji otoczenia. A otoczenie wypadki miewało i to ludzie i po pięćdziesiątce i młodzi i trenujący jazdę sportową - mieli wypadki na ulicy i ci jeżdżący antykami... Zasady nie ma oprócz takiej, że na drodze zdarzają się wypadki także tym z głową na karku i samochód jednak chroni przed nimi w większym stopniu niż kask i wdzianko. Jak mi wyjechał gość z podporządkowanej i trzasnąłem w niego samochodem ok. 30km/h to nikomu nic się nie stało, nie miałem nawet siniaka, a gdyby to samo zdarzyło się na motocyklu, byłbym w najlepszym wypadku mocno poobijany. I to jest dla mnie ta różnica która powoduje że nie będę jeździł motocyklami.
          Ja nie staram się zmienić czyichś przekonań tylko mówię o moich. Bo rozumiem, że fun z jazdy motocyklem jest rzeczywiście niesamowity i fajniejsze jest chyba tylko latanie.

Skomentuj

Glupie gadanie. Ludzie po prostu robia tyle na ile potrafia przelamac strach i poniesc ryzyko. Ja sie boje wysokosci i nigdy bym nie wszedl na jakis wysoki maszt. Nie znaczy to, ze jest to bardzo niebezpieczne jesli robi sie to z glowa i trzyma zasad. Wszystko sie moze stac, nawet lyzka wody moza sie utopic. Zawsze podejmuje sie jakies ryzyko, nawet przechodzac na pasach, na zielonym swietle czlowiek ryzykuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Glupie gadanie.
              PM, rozumiem że sie nie zgadzasz, ale po kiego mnie obrażasz?
              Ale wracając do meritum, strach można przełamać, ale nie o strachu piszę tylko o ryzyku, którego poziom jest dla mnje nieakceptowalny. Też się kiedyś bałem wysokości, ale z racji zawodu wykonywanego parę lat temu,musiałem się pozbyć. Ale nadal boję się realnie ryzykownych sytuacji.

Skomentuj

Nie napisałem, ze jesteś głupi, tylko ze głupio gadasz/piszesz. To nie jest obrażanie.

Skomentuj

Obecnie wszyscy sie wszystkiego boja, ludzie nie potrafia wyrazac swoich opini w obawie o nie wiem co, boja nazwac czarnego murzynem, geja pedałem itp. Wstydza sie swoich pogladow politycznych itp. Bez ryzyka nie ma postepu, unia dazy do wyrownania wszystkiego w dół, szkoła równa wszystkich do najgorszego ucznia, nikt nie ma prawa sie wybic, wszytko ma byc uregulowane i obostrzone durnymi przepisami, bhp, iso, itp -i tak oderwane od rzeczywistosci. Ludzie boja sie własnego cienia. Nie potrafia rozmawiac ze soba, nie spotykaja sie, zamiast tego ogladaja TVN i debilne seriale. No ale 25 lat "demokracji" zrobilo swoje.
                  http://kontrowersje.net/przyspieszon...ony_w_15_minut

Skomentuj

a propo motocykli - 2 tygodnie temu dowiedzialem sie ze moja mama umie jezdzic i dlugie lata jezdzila na motocyklu!
                    nigdy bym sie nie spodziewal
                    ona potrafi... a ja nie :(

Skomentuj

Sleeper fajna sprawa... ale z eatonem to juz ciezko nazwac sleeperem - wyje toto strasznie :) Sam chyab bede zakladal m62 :)

Skomentuj

A wracając do aut - jeździ ktoś z Was tą nową Mazdą 3? Bo mam opcję na jedną i wygląda cudnie, ale nie wiem jak się sprawuje przy dłuższym użytkowaniu...

Skomentuj

Te mazdy są na tyle krótko na rynku że chyba trudno już teraz o opinię o dłuższym użytkowaniu. Ładna jest, obok CIVIC'a najładniejszy "japoński" kompakt.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pruchnick Zobacz posta
                            A wracając do aut - jeździ ktoś z Was tą nową Mazdą 3? Bo mam opcję na jedną i wygląda cudnie, ale nie wiem jak się sprawuje przy dłuższym użytkowaniu...
                            Jezdze stara 5, ale 3 moge tez polecic. Nowa tym bardziej. Po latach nie bedziesz zalowal.

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=HK7NLLcFC8M

Skomentuj

Sławek to chy a dla jaj powiedział.

Jaki kajdan ma wywalony na szyje az go dusi.

Skomentuj

http://www.2112.ru/showthread.php/23726

Skomentuj

http://moto.onet.pl/aktualnosci/chin...i-lambo/8tyxq5

Skomentuj

A ja byłem w piątek na polerce lakieru u przemcia :)
                                      Polecam... lakier błyszczy sie jak psu micha
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A gdzie się można zapisać? :) Atu+ bym spolerował.

Skomentuj

To pisz do niego
                                          Tylko u niego cieżko z terminami
                                          Ja czekałem od lipca
                                          I ładna okrągła sumka wyszła za "usługę"
                                          Nie mówiąc o tym, ze cały czas pomagalem i robilismy na 2 maszyny
                                          Last edited by lklukasz; 26.04.2015, 18:22.
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X