Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
    Póki co zastanawiam się nad Barumami
    Tu nawet nie ma o czym myslec.

mało popularne 195/55R15
    A 196/60/15 nie podejda? 50-100zł tansze.
    Ja polecam http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunl...-88-h#83144232
    Moje 205/55/16 były tansze...

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
      Tu nawet nie ma o czym myslec.
      Miałeś ? Czy sugerujesz się marką ?
      Zależy mi na opiniach posiadaczy, a nie stereotypach. O tych w necie można dużo poczytać.
      Ja polecam
      To opona klasy premium, taką można w ciemno każdą polecić i będzie dobra.
      Zmianę rozmiaru zostawiam na koniec :)
      Moje 205/55/16 były tansze...
      Kolega przedstawiciel oponiarski od którego kupuje, powiedział że obok 195/65R15 jest to najbardziej popularny rozmiar. Temu masz tanio :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
        Ścieranie dość szybkie, prowadzenie w deszczu kiepskie a na suchym piszczaly w zakrętach.
        Wszystko sie zgadza oprocz zuzycia - one sa twarde jak plastik, predzej zbutwieja i pokrusza sie niz zuzyje sie bieznik.

Skomentuj

-> waloos
          nokian line. Bardzo wysoko stoi we wszystkich testach.

Fulda ecocontrol - jezdzilem na tym 4 lata w lanosie, i nigdy wiecej. Zeby było śmieszniej, opona polecana jako świetna na mokrym. A bez najmniejszych problemów sama z siebie przy ruszaniu bardzo czesto sie ślizgała.
          Ja nie polecam, jezdzilem 4 lata. Poza tym dziwnie sie profilowane jak auto stało. Ale moze cos zmienili, nie wiem. Ja mam uraz do dzis. Opona jeżdżenia w latach 2008-2011.

Co do nokianow, kupiłem do saaba z-line. Najpierw klnalem na czym swiat stoi, ale po ok 2 tys km wszystko co zle znikło, moze po 1000, nie wiem, troche to trwało, natomiast robię bardzo krótkie trasy, wiec obraz zaburzony. Ale potem sie pogodzilem, polubilem, i jest baaaardzo fajnie. Nie sa to coprawda Michalinę, którymi nawet wyzabkowanymi bylo ciezko. Buksowac przy starcie, ale swietnie sie jeździ, choć ze względu na profil sportowy sa głośne. No ale wiedziałem o tym wiec nie mozna ontym mowić ze to wąsa, tylko uroda tego typu opon generalnie.

Ja bym Waloos kupił nokian line i sie cieszył :)
          Sam powiem szczerze mialem dylemat line czy z-line, ale wziąłem te drugie bo wyżej w katalogu

Skomentuj

Miałeś ?
            A jak sadzisz?

To opona klasy premium, taką można w ciemno każdą polecić i będzie dobra.
            Ni chu..a.
            I co ze sobie marketingowe lemingi nazwali dana opone "premium"?
            Zreszta tylko co najlepsze jest wystarczajaco dobre.

Skomentuj

A jak sadzisz?

Ni chu..a.
              I co ze sobie marketingowe lemingi nazwali dana opone "premium"?
              Zreszta tylko co najlepsze jest wystarczajaco dobre.
              Brencik, nie marketingowe lemingi, a rozwój technologiczny (ścisłej mówiąc najogólniej jak tylko sie da to użyte technologie, materiały i rozwiązania konstrukcyjne) powoduje ze sa opony premium i z innych półek.

Skomentuj

W Poznaniu robią Bridgestone, Firestone i chyba coś jeszcze, kolega często mówił że jadą jedną gumę a oznaczenia są wypalane różne jak np indeks prędkości

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Ja w tamtym roku kupiłem komplet opon Yokohama A drive w rozmiarze 195/60/R15 - prowadzenie, hamowanie itp bardzo dobre...ALE - są głośniejsze od moich zimówek, co jak dla mnie całkowicie je dyskwalifikuje. W tym roku szukam nowych opon :)
                  Może ktoś poleci jakieś dobre i CICHE opony?
                  Ja używam z powodzeniem Continental Sportcontact 2 lub 3
                  Są ciche, pewne w prowadzeniu i bezpieczne.

Skomentuj

Aj, coraz bardziej mnie ciągnie w ta stronę... :)
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czyz to nie piekne? To zupelnie inna motoryzacja z poprzedniej epoki, ale ma cos w sobie. 4 biegi, duzy moment obrotowy i ile radosci :) Pewnie, ze mogby sie tak nie bujac i lepiej hamowac, ale czy w europie przecietne auto bylo takie idealne jak te dzisiejsze? :)

Skomentuj

Święta prawda. Powoli zaczynam głębiej filtrować rynek moto
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                          Powoli zaczynam głębiej filtrować rynek moto
                          Najwiekszy wybor i dosc tanie czesci to GM i Ford. Raczej nie pchaj sie w cos ze stajni Chryslera ( Dodge ).

Skomentuj

Ale odejscie ma lekko, az go w fotel wciska.

Skomentuj

Dla mnie to przerażające. Cienkie słupki, brak pasów, zagłówków... brrr. Jak wspinaczka bez asekuracji. Dobrze że gość potrafi to prowadzić.

Skomentuj

Człowiek przełożył w weekend na letnie a teraz zima wrócila :/ jak tu sie nie wku*** :(

Skomentuj

A ja własnie dostałem opony od znajomego.
                                  Wybór padł na Firestone TZ300alfa. Rozglądałem się za Uniroyalami Rainexpert ale w moim rozmiarze nie ma. Nokiana mój kumpel nie miał, a w ogóle powiedział mi że od czasu kiedy produkcja jest przeniesiona do Rosji opona nie jest już tak dobra.
                                  Mocno zastanawiałem się nad Barumem Bravuris 3HM, ten kolega też go polecał jednak postawiliśmy na Firestona. Jak przełożymy gumy to się okaże czy spełniają nasze mało wygórowane wymagania.

Skomentuj

Ale odejscie ma lekko, az go w fotel wciska.
                                    To raczej wygląda jak by tak mocno cisnął pedał gazu do podłogi że się wręcz sam wpycha w fotel.

Skomentuj

Te kanapy tez sa dalekie od dzisiejszych, dzialaja pewnie jak stary tapczan ze sprężynami [emoji14]

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                        Dla mnie to przerażające. Cienkie słupki, brak pasów, zagłówków... brrr.
                                        Jak masz takie leki to nie wychodz z domu, bo wszystko moze sie zdarzyc. Jak ktos ma pecha, to dostanie cegla w glowe w drewnianym kosciele. :)

Ci wlasnie starsi fanatycy starych muscle car, mimo braku bezpieczenstwa w starych autach, jezdzili nimi i przezyli do dzis. Co ma byc to bedzie.

A tak poza tym to pasy sa, ale nie 3 punktowe.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Sleepers rox!! https://www.youtube.com/watch?v=EUrfIW4zQmM

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Jak masz takie leki to nie wychodz z domu, bo wszystko moze sie zdarzyc.
                                          Ja cię proszę, nie przesadzaj, bo fanatyzm gorszy od faszyzmu. Pewien stopień ryzyka jest dla mnie akceptowalny, a inny nie. Np na motocyklach nie jeżdżę i nie będę, ale z kolei branie zakrętów w poślizgu mi się nierzadko zdarza. Tyle że pod warunkiem że widzę cały zakręt mając pewność że nic nie wyskoczy itp.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X